אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת שוקולד, שוקולד, שוקולד

שוקוהוליקים - תתכוננו להתמכר! עוגת שוקולד עשירה במיוחד ומושלמת לחגיגות יום הולדת ואירועים מיוחד - בסיס עוגת שוקולד רכה, מוס שוקולד מהיר וציפוי גנאש מבריק.
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: יותר מ-3 שעות
רמת קושי: בינוני
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
7 תגובות
מצרכים

לבסיס עוגת שוקולד:1 ביצה
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן
160 מ"ל (2/3 כוס) חלב
קורט מלח
30 גרם (3 כפות) קקאו
70 גרם (1/2 כוס) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה

למוס שוקולד:250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה קרה מאוד (להקצפה)
20 גרם (2 כפות) אינסטנט פודינג וניל

לגנאש:100 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה

לקישוט:50 גרם שוקולד חלב

אופן ההכנה:
  • בסיס עוגת שוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה טורפים יחד ביצה, סוכר, שמן, חלב ומלח לתערובת אחידה.
  • מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים לשכבה אחידה ודי דקה.
  • אופים את בסיס העוגה במשך 15-20 דקות או עד התייצבות.
  • מצננים לחלוטין.
  • מוס שוקולד: מחממים את השמנת לסף רתיחה.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים את השמנת החמה לתוך השוקולד, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד.
  • מצננים את הגנאש במשך כ-30 דקות לטמפרטורת החדר.
  • מקציפים את יתרת השמנת (עוד 250 מ"ל) והאינסטנט פודינג עד קבלת קצפת יציבה מאוד.
  • מוסיפים כ-1/3 מהקצפת לתוך הגנאש ומערבבים היטב לאחידות.
  • מוסיפים לגנאש את יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מוס אחיד.
  • יוצקים את המוס על גבי בסיס העוגה האפוי ומיישרים את החלק העליון באמצעות פלטה.
  • מקפיאים את העוגה לחלוטין במשך לילה שלם.
  • מחלצים את העוגה הקפואה מהתבנית ומניחים על גבי צלחת הגשה.
  • גנאש: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הגנאש החמים על גבי העוגה ומניחים לו לנזול גם לדפנות.
  • מקשטים בתלתלי שוקולד חלב (מגררים את השוקולד באמצעות קולפן ישירות על החלק העליון של העוגה).
  • בסיס עוגת שוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה טורפים יחד ביצה, סוכר, שמן, חלב ומלח לתערובת אחידה.
  • מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים לשכבה אחידה ודי דקה.
  • אופים את בסיס העוגה במשך 15-20 דקות או עד התייצבות.
  • מצננים לחלוטין.
  • מוס שוקולד: מחממים את השמנת לסף רתיחה.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים את השמנת החמה לתוך השוקולד, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד.
  • מצננים את הגנאש במשך כ-30 דקות לטמפרטורת החדר.
  • מקציפים את יתרת השמנת (עוד 250 מ"ל) והאינסטנט פודינג עד קבלת קצפת יציבה מאוד.
  • מוסיפים כ-1/3 מהקצפת לתוך הגנאש ומערבבים היטב לאחידות.
  • מוסיפים לגנאש את יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מוס אחיד.
  • יוצקים את המוס על גבי בסיס העוגה האפוי ומיישרים את החלק העליון באמצעות פלטה.
  • מקפיאים את העוגה לחלוטין במשך לילה שלם.
  • מחלצים את העוגה הקפואה מהתבנית ומניחים על גבי צלחת הגשה.
  • גנאש: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הגנאש החמים על גבי העוגה ומניחים לו לנזול גם לדפנות.
  • מקשטים בתלתלי שוקולד חלב (מגררים את השוקולד באמצעות קולפן ישירות על החלק העליון של העוגה).
  • בקערה טורפים יחד ביצה, סוכר, שמן, חלב ומלח לתערובת אחידה.
  • 1
  • בסיס עוגת שוקולד: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2
  • בקערה טורפים יחד ביצה, סוכר, שמן, חלב ומלח לתערובת אחידה.
  • 3
  • מוסיפים קקאו, קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
  • 4
  • יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים לשכבה אחידה ודי דקה.
  • 5
  • אופים את בסיס העוגה במשך 15-20 דקות או עד התייצבות.
  • 6
  • מצננים לחלוטין.
  • 7
  • מוס שוקולד: מחממים את השמנת לסף רתיחה.
  • 8
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 9
  • מוסיפים את השמנת החמה לתוך השוקולד, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד.
  • 10
  • מצננים את הגנאש במשך כ-30 דקות לטמפרטורת החדר.
  • 11
  • מקציפים את יתרת השמנת (עוד 250 מ"ל) והאינסטנט פודינג עד קבלת קצפת יציבה מאוד.
  • 12
  • מוסיפים כ-1/3 מהקצפת לתוך הגנאש ומערבבים היטב לאחידות.
  • 13
  • מוסיפים לגנאש את יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מוס אחיד.
  • 14
  • יוצקים את המוס על גבי בסיס העוגה האפוי ומיישרים את החלק העליון באמצעות פלטה.
  • 15
  • מקפיאים את העוגה לחלוטין במשך לילה שלם.
  • 16
  • מחלצים את העוגה הקפואה מהתבנית ומניחים על גבי צלחת הגשה.
  • 17
  • גנאש: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 18
  • מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 19
  • יוצקים את הגנאש החמים על גבי העוגה ומניחים לו לנזול גם לדפנות.
  • 20
  • מקשטים בתלתלי שוקולד חלב (מגררים את השוקולד באמצעות קולפן ישירות על החלק העליון של העוגה).
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 5 ימים.
    • במוס חשוב להשתמש בשוקולד מריר בעל 60% מוצקי קקאו.
    7 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      חייב חלב בעוגה ?

    2. Avatar רחל הגיב:

      לגבי הפודינג- ראה סעיף 11

    3. Avatar שובל הגיב:

      למה בהכנת המוס רשום אינסטנד פודינג ובאופן ההכנה לא מופיע היכן להוסיף

    4. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      האם אםשר לעשות את העוגה פרווה?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0