אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת שושנים במילוי קרם וניל ושוקולד צ'יפס

שוקולד ווניל – שילוב משמיים! עוגת שושנים מדהימה במילוי קרם וניל ושוקולד צ'יפס מבצק שמרים רך, עשיר ונמס בפה. הפינוק המושלם לימים הקרים.
    זמן הכנה: 3 שעות
    רמת קושי: קל
    כמות: עוגה אחת בתבנית בקוטר 26 ס"מ
    11 תגובות
    מצרכים

    לבצק:שלוש וחצי כוסות קמח
    כף שמרים יבשים
    שליש כוס סוכר
    100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
    2 ביצים
    125 מ"ל (חצי כוס) חלב
    2 כפות מיץ תפוזים
    כפית תמצית וניל
    קורט מלח

    למלית קרם וניל ושוקולד צ'יפס:כוס ושליש חלב
    2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
    כפית תמצית וניל
    שקית שוקולד צ'יפס

    להברשה:ביצה טרופה

    בצק שמרים:
    • בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, ביצים, חלב, מיץ תפוזים, וניל ומלח ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
    • מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
    • בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, ביצים, חלב, מיץ תפוזים, וניל ומלח ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
    • מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 1
  • בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חמאה, ביצים, חלב, מיץ תפוזים, וניל ומלח ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
  • 2
  • מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • מלית קרם וניל ושוקולד צ'יפס:
    • בקערה מערבבים יחד חלב, אינסטנט פודינג ווניל לתערובת אחידה.
    • מצננים במקרר במשך כשעה להתייצבות.
    • בקערה מערבבים יחד חלב, אינסטנט פודינג ווניל לתערובת אחידה.
    • מצננים במקרר במשך כשעה להתייצבות.
  • מצננים במקרר במשך כשעה להתייצבות.
  • 1
  • בקערה מערבבים יחד חלב, אינסטנט פודינג ווניל לתערובת אחידה.
  • 2
  • מצננים במקרר במשך כשעה להתייצבות.
  • עיצוב העוגה ואפייה:
    • מחלקים את הבצק התפוח ל-2 חלקים.
      מרדדים כל חלק על גבי משטח מקומח קלות למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ ומורחים חצי מכמות המלית בשכבה אחידה. מפזרים חצי מכמות השוקולד צ'יפס.
    • מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לשושנים בעובי של 5-6 ס"מ.
    • מניחים את שושני הבצק בתבנית עם רווחים של כ-1 ס"מ בין שושנה לשושנה. חוזרים על הפעולה של החלק השני של הבצק ויתרת המלית וממלאים את התבנית.
    • מכסים את העוגה במגבת לחה ומניחים לה לתפוח במשך כשעה במקום חמים, עד שהיא כמעט מכפילה את נפחה והשושנים ממלאות את התבנית בצורה יפה ואחידה.
    • מחממים תנור ל-170 מעלות.
    • מברישים את העוגה התפוחה בביצה טרופה בעדינות.
    • אופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה מזהיבה והשושנים מתייצבות.
    • מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.
    • מחלקים את הבצק התפוח ל-2 חלקים.
      מרדדים כל חלק על גבי משטח מקומח קלות למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ ומורחים חצי מכמות המלית בשכבה אחידה. מפזרים חצי מכמות השוקולד צ'יפס.
    • מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לשושנים בעובי של 5-6 ס"מ.
    • מניחים את שושני הבצק בתבנית עם רווחים של כ-1 ס"מ בין שושנה לשושנה. חוזרים על הפעולה של החלק השני של הבצק ויתרת המלית וממלאים את התבנית.
    • מכסים את העוגה במגבת לחה ומניחים לה לתפוח במשך כשעה במקום חמים, עד שהיא כמעט מכפילה את נפחה והשושנים ממלאות את התבנית בצורה יפה ואחידה.
    • מחממים תנור ל-170 מעלות.
    • מברישים את העוגה התפוחה בביצה טרופה בעדינות.
    • אופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה מזהיבה והשושנים מתייצבות.
    • מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.
  • מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לשושנים בעובי של 5-6 ס"מ.
  • 1
  • מחלקים את הבצק התפוח ל-2 חלקים.
    מרדדים כל חלק על גבי משטח מקומח קלות למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ ומורחים חצי מכמות המלית בשכבה אחידה. מפזרים חצי מכמות השוקולד צ'יפס.
  • 2
  • מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לשושנים בעובי של 5-6 ס"מ.
  • 3
  • מניחים את שושני הבצק בתבנית עם רווחים של כ-1 ס"מ בין שושנה לשושנה. חוזרים על הפעולה של החלק השני של הבצק ויתרת המלית וממלאים את התבנית.
  • 4
  • מכסים את העוגה במגבת לחה ומניחים לה לתפוח במשך כשעה במקום חמים, עד שהיא כמעט מכפילה את נפחה והשושנים ממלאות את התבנית בצורה יפה ואחידה.
  • 5
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 6
  • מברישים את העוגה התפוחה בביצה טרופה בעדינות.
  • 7
  • אופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה מזהיבה והשושנים מתייצבות.
  • 8
  • מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.
  • 8
    הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגה עטופה היטב עד יום-יומיים בטמפרטורת החדר. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.
      העוגה במיטבה ביום ההכנה.
    • אפשר להקפיא את העוגה המוכנה, עטופה היטב, עד חודש. חשוב לחמם מעט בתנור לפני ההגשה.
    11 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar חן הגיב:

      מתכון נחמד ומזכיר את העוגה של סבתא

    2. Avatar חנה הגיב:

      הבצק יוצא מאוד דביק אי אפשר לרדד אותו אכזבה

    3. Avatar חנה הגיב:

      הבצק יוצא מאוד דביקאי אפשר לרדד אותואכזבה

    4. Avatar יעל הגיב:

      איך אפשר לעשות פרווה? להחליף את החלב בקצפת צמחית?

    5. Avatar יפה הגיב:

      לכמה חתיכות לחתוך כל רולדה? האם השוקולד ציפס נמס בעוגה?

    6. Avatar מירב הגיב:

      אחלה מתכון

    7. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      עוגת שמרים שוקולד ציפס טעימה מאוד

    8. Avatar אורי הגיב:

      יצא טעים מאוד

    9. Avatar עומר הגיב:

      מתכון מעולה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0