אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

פאי תפוחים עם מוס שוקולד לבן ודבש

פאי תפוחים חגיגי במיוחד המורכב מקלתית בצק פריך זהוב במילוי תפוחים מקורמלים ומעל הכל זילופים מוס שוקולד לבן ודבש עם נגיעות קינמון. תתכוננו למחמאות מהאורחים!
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: יותר מ-3 שעות
רמת קושי: בינוני
כמות: תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
3 תגובות
מצרכים

לבצק פריך:120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
180 גרם קמח לבן
40 גרם אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
קורט מלח
חלמון
2 כפות חלב

לתפוחים מקורמלים:8 תפוחי גראני סמית קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
100 גרם סוכר
25 גרם חמאה
מיץ וקליפה מגוררת מלימון שלם
כפית תמצית וניל
1/4 כוס קלבדוס (ליקר תפוחים)

למוס שוקולד לבן ודבש:100 גרם שוקולד לבן
375 מ"ל שמנת להקצפה, קרה מאוד
2 כפות דבש
½ כפית תמצית וניל

לקישוט:50 גרם שוקולד לבן מגורר
מעט קינמון טחון

בצק פריך:
  • במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד חמאה, קמח, אבקת סוכר, וניל ומלח, ומעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים את החלמון והחלב וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק.
  • מאחדים את גושי הבצק בידיים לכדי דסקית אחת בעובי של כסנטימטר, עוטפים בנילון נצמד ומצננים כחצי שעה במקרר.
  • מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ3-4 מ"מ, ומרפדים את תבנית הפאי, תוך הידוק הבצק לדפנות ולתחתית.
  • דוקרים את תחתית הבצק במזלג.
  • מצננים את הקלתית במקפיא כשעה, ובינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • אפייה עיוורת: מכסים את הקלתית בנילון נצמד (עמיד בחום), ומפזרים על הנילון הנצמד קטניות יבשות או משקולות מיוחדות לאפייה.
  • אופים את הקלתית כעשר דקות באפייה עיוורת. לאחר מכן מסירים את המשקולת וממשיכים לאפות עוד 5 דקות עד שהקלתית מתחילה לשנות את צבעה (אך עדיין נשארת בהירה מאוד).
  • מצננים את הקלתית לטמפרטורת החדר.
  • במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד חמאה, קמח, אבקת סוכר, וניל ומלח, ומעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים את החלמון והחלב וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק.
  • מאחדים את גושי הבצק בידיים לכדי דסקית אחת בעובי של כסנטימטר, עוטפים בנילון נצמד ומצננים כחצי שעה במקרר.
  • מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ3-4 מ"מ, ומרפדים את תבנית הפאי, תוך הידוק הבצק לדפנות ולתחתית.
  • דוקרים את תחתית הבצק במזלג.
  • מצננים את הקלתית במקפיא כשעה, ובינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • אפייה עיוורת: מכסים את הקלתית בנילון נצמד (עמיד בחום), ומפזרים על הנילון הנצמד קטניות יבשות או משקולות מיוחדות לאפייה.
  • אופים את הקלתית כעשר דקות באפייה עיוורת. לאחר מכן מסירים את המשקולת וממשיכים לאפות עוד 5 דקות עד שהקלתית מתחילה לשנות את צבעה (אך עדיין נשארת בהירה מאוד).
  • מצננים את הקלתית לטמפרטורת החדר.
  • מוסיפים את החלמון והחלב וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק.
  • 1
  • במעבד מזון עם להב פלדה מניחים יחד חמאה, קמח, אבקת סוכר, וניל ומלח, ומעבדים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • 2
  • מוסיפים את החלמון והחלב וממשיכים לעבד עד שנוצרים גושי בצק.
  • 3
  • מאחדים את גושי הבצק בידיים לכדי דסקית אחת בעובי של כסנטימטר, עוטפים בנילון נצמד ומצננים כחצי שעה במקרר.
  • 4
  • מרדדים את הבצק לעיגול בעובי של כ3-4 מ"מ, ומרפדים את תבנית הפאי, תוך הידוק הבצק לדפנות ולתחתית.
  • 5
  • דוקרים את תחתית הבצק במזלג.
  • 6
  • מצננים את הקלתית במקפיא כשעה, ובינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 7
  • אפייה עיוורת: מכסים את הקלתית בנילון נצמד (עמיד בחום), ומפזרים על הנילון הנצמד קטניות יבשות או משקולות מיוחדות לאפייה.
  • 8
  • אופים את הקלתית כעשר דקות באפייה עיוורת. לאחר מכן מסירים את המשקולת וממשיכים לאפות עוד 5 דקות עד שהקלתית מתחילה לשנות את צבעה (אך עדיין נשארת בהירה מאוד).
  • 9
  • מצננים את הקלתית לטמפרטורת החדר.
  • תפוחים מקורמלים:
    • במחבת רחבה מפזרים סוכר בשכבה דקה בתחתית ויוצרים קרמל על אש גבוהה. ברגע שכל הסוכר התקרמל וקיבל גוון ענברי מוסיפים פנימה תפוחים חתוכים, חמאה, גרידה ומיץ לימון ווניל.
    • מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית ומבשלים את התפוחים בקרמל עד שהם מתחילים להתרכך.
    • לקראת סוף הבישול מוסיפים את הקלבדוס, ממשיכים לבשל יחד עוד כדקה ומסירים מהאש.
    • מסננים את התפוחים מהנוזלים ומקררים לחלוטין בטמפטורת החדר.
    • על הקלתית החצי אפויה מניחים את התפוחים המבושלים (ללא הנוזלים) בשכבה אחידה.
    • אופים את הפאי 25-40 דקות או עד שהבצק מזהיב והתפוחים מתייצבים.
    • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
    • במחבת רחבה מפזרים סוכר בשכבה דקה בתחתית ויוצרים קרמל על אש גבוהה. ברגע שכל הסוכר התקרמל וקיבל גוון ענברי מוסיפים פנימה תפוחים חתוכים, חמאה, גרידה ומיץ לימון ווניל.
    • מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית ומבשלים את התפוחים בקרמל עד שהם מתחילים להתרכך.
    • לקראת סוף הבישול מוסיפים את הקלבדוס, ממשיכים לבשל יחד עוד כדקה ומסירים מהאש.
    • מסננים את התפוחים מהנוזלים ומקררים לחלוטין בטמפטורת החדר.
    • על הקלתית החצי אפויה מניחים את התפוחים המבושלים (ללא הנוזלים) בשכבה אחידה.
    • אופים את הפאי 25-40 דקות או עד שהבצק מזהיב והתפוחים מתייצבים.
    • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית ומבשלים את התפוחים בקרמל עד שהם מתחילים להתרכך.
  • 1
  • במחבת רחבה מפזרים סוכר בשכבה דקה בתחתית ויוצרים קרמל על אש גבוהה. ברגע שכל הסוכר התקרמל וקיבל גוון ענברי מוסיפים פנימה תפוחים חתוכים, חמאה, גרידה ומיץ לימון ווניל.
  • 2
  • מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית ומבשלים את התפוחים בקרמל עד שהם מתחילים להתרכך.
  • 3
  • לקראת סוף הבישול מוסיפים את הקלבדוס, ממשיכים לבשל יחד עוד כדקה ומסירים מהאש.
  • 4
  • מסננים את התפוחים מהנוזלים ומקררים לחלוטין בטמפטורת החדר.
  • 5
  • על הקלתית החצי אפויה מניחים את התפוחים המבושלים (ללא הנוזלים) בשכבה אחידה.
  • 6
  • אופים את הפאי 25-40 דקות או עד שהבצק מזהיב והתפוחים מתייצבים.
  • 7
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • מוס שוקולד לבן ודבש:
    • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
    • מוסיפים 3-4 כפות מהשמנת לשוקולד, דבש ווניל וממסים במיקרוגל או על סיר אדים כפול עד המסה מוחלטת.
    • בינתיים, מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה מאוד.
    • מוסיפים 2-3 כפות מהקצפת לתוך תערובת השוקולד המומסת ומערבבים היטב.
    • מוסיפים את יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מוס אחיד.
    • מעבירים את המוס לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס"מ ומזלפים תלוליות מוס בחלק העליון של הפאי.
    • מקשטים בשוקולד מגורר ובקינמון ומגישים.
    • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
    • מוסיפים 3-4 כפות מהשמנת לשוקולד, דבש ווניל וממסים במיקרוגל או על סיר אדים כפול עד המסה מוחלטת.
    • בינתיים, מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה מאוד.
    • מוסיפים 2-3 כפות מהקצפת לתוך תערובת השוקולד המומסת ומערבבים היטב.
    • מוסיפים את יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מוס אחיד.
    • מעבירים את המוס לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס"מ ומזלפים תלוליות מוס בחלק העליון של הפאי.
    • מקשטים בשוקולד מגורר ובקינמון ומגישים.
  • מוסיפים 3-4 כפות מהשמנת לשוקולד, דבש ווניל וממסים במיקרוגל או על סיר אדים כפול עד המסה מוחלטת.
  • 1
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 2
  • מוסיפים 3-4 כפות מהשמנת לשוקולד, דבש ווניל וממסים במיקרוגל או על סיר אדים כפול עד המסה מוחלטת.
  • 3
  • בינתיים, מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה מאוד.
  • 4
  • מוסיפים 2-3 כפות מהקצפת לתוך תערובת השוקולד המומסת ומערבבים היטב.
  • 5
  • מוסיפים את יתרת הקצפת ומקפלים בעדינות עד שמתקבל מוס אחיד.
  • 6
  • מעבירים את המוס לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס"מ ומזלפים תלוליות מוס בחלק העליון של הפאי.
  • 7
  • מקשטים בשוקולד מגורר ובקינמון ומגישים.
  • הטיפ שלנו
    • הפאי נשמר בכלי סגור במקרר עד 4 ימים.
    • במקום תפוחים אפשר להשתמש באגסים לגיוון טעמים.
    3 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      מה זה קלבדוס?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        קלבדוס זה ליקר תפוחים.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    2. Avatar רוני הגיב:

      מציינת-קשה להכין את הבצק בהתחלה אבל יוצא מאוד טעים והריח משגע

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0