מעבר לתפריט תחתון
הפעל הדגשת קישורים

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

פרחי שמרים במילוי שוקולד

עיצוב מדליק ללחמניות - פרחי שמרים מבצק שמרים עשיר שמעצבים בצורת פרח במילוי שוקולד. מתכון נהדר להכנה יחד עם הילדים ומעולה לקחת לפיקניק אביבי.
הוסף למועדפים שלי
זמן הכנה: יותר מ-3 שעות
רמת קושי: בינוני
כמות: 15 פרחים
3 תגובות
מצרכים

לבצק:500 גרם (3.5 כוסות) קמח
1 כף שמרים יבשים או חצי חבילת שמרים טריים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
100 גרם חמאה
2/3 כוס (160 מ"ל) חלב פושר
2 ביצים גודל L
1/2 כפית מלח

למלית:150 גרם שוקולד מריר
75 מ"ל שמנת מתוקה
80 גרם פירורי עוגיות (כל סוג שאוהבים)

שלב 1:
  • בצק השמרים: במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, השמרים הסוכר והביצים.
    מחממים במיקרו את החלב והחמאה למשך חצי דקה ומוסיפים לקערת המיקסר ויחד איתם את המלח.
    מערבלים עם וו גיטרה את כל רכיבי הבצק במשך 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק, רך ומבריק, ומעט דביק.
  • מכסים במגבת או בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר כחצי שעה. לאחר מכן מעבירים את הקערה המכוסה למקרר למשך לילה, או לפחות 4 שעות.
  • המלית: ממיסים במיקרו את השוקולד והשמנת עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את פירורי העוגיות ומערבבים.
  • מניחים במקרר להתמצקות עד להכנת הלחמניות.
  • בצק השמרים: במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, השמרים הסוכר והביצים.
    מחממים במיקרו את החלב והחמאה למשך חצי דקה ומוסיפים לקערת המיקסר ויחד איתם את המלח.
    מערבלים עם וו גיטרה את כל רכיבי הבצק במשך 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק, רך ומבריק, ומעט דביק.
  • מכסים במגבת או בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר כחצי שעה. לאחר מכן מעבירים את הקערה המכוסה למקרר למשך לילה, או לפחות 4 שעות.
  • המלית: ממיסים במיקרו את השוקולד והשמנת עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את פירורי העוגיות ומערבבים.
  • מניחים במקרר להתמצקות עד להכנת הלחמניות.
  • מכסים במגבת או בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר כחצי שעה. לאחר מכן מעבירים את הקערה המכוסה למקרר למשך לילה, או לפחות 4 שעות.
  • 1
  • בצק השמרים: במיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, השמרים הסוכר והביצים.
    מחממים במיקרו את החלב והחמאה למשך חצי דקה ומוסיפים לקערת המיקסר ויחד איתם את המלח.
    מערבלים עם וו גיטרה את כל רכיבי הבצק במשך 5 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד לקבלת בצק חלק, רך ומבריק, ומעט דביק.
  • 2
  • מכסים במגבת או בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר כחצי שעה. לאחר מכן מעבירים את הקערה המכוסה למקרר למשך לילה, או לפחות 4 שעות.
  • 3
  • המלית: ממיסים במיקרו את השוקולד והשמנת עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את פירורי העוגיות ומערבבים.
  • 4
  • מניחים במקרר להתמצקות עד להכנת הלחמניות.
  • 4
    מניחים במרכז כל עיגול כדור של מלית חותכים 4 חתכים (במאונך ובמאוזן)
    שלב 2:
    • הרכבה: על משטח מקומח מעט מרדדים את הבצק עד לעובי של כחצי סנטימטר.
    • בעזרת קערה קורצים עיגולים בקוטר של כ- 10 סנטימטר. לא להבהל אם הבצק מתכווץ מעט לאחר הקריצה.
    • מניחים במרכז כל עיגול כדור של מלית
    • חותכים 4 חתכים (במאונך ובמאוזן) ועוטפים את כדור השוקולד בעלים שיצרנו.
    • הרכבה: על משטח מקומח מעט מרדדים את הבצק עד לעובי של כחצי סנטימטר.
    • בעזרת קערה קורצים עיגולים בקוטר של כ- 10 סנטימטר. לא להבהל אם הבצק מתכווץ מעט לאחר הקריצה.
    • מניחים במרכז כל עיגול כדור של מלית
    • חותכים 4 חתכים (במאונך ובמאוזן) ועוטפים את כדור השוקולד בעלים שיצרנו.
  • בעזרת קערה קורצים עיגולים בקוטר של כ- 10 סנטימטר. לא להבהל אם הבצק מתכווץ מעט לאחר הקריצה.
  • 1
  • הרכבה: על משטח מקומח מעט מרדדים את הבצק עד לעובי של כחצי סנטימטר.
  • 2
  • בעזרת קערה קורצים עיגולים בקוטר של כ- 10 סנטימטר. לא להבהל אם הבצק מתכווץ מעט לאחר הקריצה.
  • 3
  • מניחים במרכז כל עיגול כדור של מלית
  • 4
  • חותכים 4 חתכים (במאונך ובמאוזן) ועוטפים את כדור השוקולד בעלים שיצרנו.
  • 4
    עוטפים את כדור השוקולד בעלים שיצרנו.
    שלב 3:
    • מניחים את הפרחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומניחים מכוסה במגבת לתפיחה של חצי שעה.
    • לקראת סוף התפיחה מחממים את התנור ל 180 מעלות בטו.רבו
    • מברישים את הפרחים בביצה מעורבבת עם מעט מים
    • אופים במשך כ- 20 דקות עד שהפרחים משחימים.
    • מניחים את הפרחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומניחים מכוסה במגבת לתפיחה של חצי שעה.
    • לקראת סוף התפיחה מחממים את התנור ל 180 מעלות בטו.רבו
    • מברישים את הפרחים בביצה מעורבבת עם מעט מים
    • אופים במשך כ- 20 דקות עד שהפרחים משחימים.
  • לקראת סוף התפיחה מחממים את התנור ל 180 מעלות בטו.רבו
  • 1
  • מניחים את הפרחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומניחים מכוסה במגבת לתפיחה של חצי שעה.
  • 2
  • לקראת סוף התפיחה מחממים את התנור ל 180 מעלות בטו.רבו
  • 3
  • מברישים את הפרחים בביצה מעורבבת עם מעט מים
  • 4
  • אופים במשך כ- 20 דקות עד שהפרחים משחימים.
  • 4
    מניחים את הפרחים על תבנית מרופדת בנייר
    הטיפ שלנו
    • מומלץ לעבוד עם הבצק לאחר קירור – הבצק נוח יותר לרידוד ולעיצוב, פחות נדבק ופחות מתכווץ.
    • תוספת העוגיות הטחונות למלית וקרור המלית תורמים לכך שהמלית לא תזלוג מתוך הלחמניות.
    • להפיכת המתכון לפרווה מחליפים את החלב בתחליף חלב או במים, את החמאה בשמן קוקוס או מרגרינה ואת השמנת המתוקה במלית לשמנת צמחית או בקרם קוקוס.
    3 תגובות
    הוסף תגובה
    1. תמר הגיב:

      האם מומלץ להקפאה?

    2. אנונימית הגיב:

      באופן ההכנה כתוב לחמם את החלב והחמאה, אך במתכון עצמו לא רשומה חמאה. אשמח להסבר

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0