אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

קאפקייקס קיפוד

רוצים להפתיע את הילדים עם קאפקייקס מתוקים במיוחד? הכינו להם (או יחד איתם) קאפקייקס קיפוד חמודים להפליא שהם לא יוכלו לעמוד בפניהם!
  • מתכון: אפרת ליכטנשטט
  • צילום וסטיילינג: סטודיו שלומי ארביב ואפרת ליכטנשטט
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 12 קאפקייקס
סרטון
1 תגובות
מצרכים

לקאפקייקס:150 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח

לגנאש:150 גרם שוקולד מריר
150 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה

ל"פוקי" – אצבעות בייגלה ושוקולד:200 גרם שוקולד קצוץ
1 חבילה מקלות בייגלה

אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל-180 מעלותו מרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר.
  • קוצצים את השוקולד וחותכים את החמאה לקוביות ומניחים כלי המתאים למיקרוגל.
  • מחממים בפולסים קצרים, 20 שניות כל פעם – כדי לא לשרוף את השוקולד – מערבבים כל הפסקה
  • ממשיכים עד שהכל נמס.
  • נותנים לשוקולד להתקרר מעט ובנתיים טורפים היטב ביצים וסוכר
  • מוסיפים את השוקולד שכבר הצטנן מעט ומערבבים בעדינות.
  • מוסיפים את הקמח, אבקת אפיה והמלח ומערבבים רק עד אחידות
  • בעזרת כף גלידה מממלאים את עטרות הנייר עד ¾ מגובהן, ואופים כ-15-18 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
  • הכנת הציפוי:קוצצים את השוקולד המריר ומניחים בקערה בינונית
  • מחממים בסיר קטן את השמנת כמעט עד לרתיחה, ושופכים אותה על השוקולד. מניחים לדקה ומערבבים במרץ עד שהגנאש חלק ומבריק.
  • טובלים כל קאפקייק בגנאש הנוזלי.
  • פוקי בייגלה בשוקולד: בכלי מתאים למיקרוגל שמים את השוקולד הקצוץ וממיסים לבפולסים קצרים – כדי לא לשרוף את השוקולד – מערבבים בין חימום לחימום. ממשיכים עד שהכל נמס.
  • מעבירים את השוקולד המומס לכוס קטנה וטובלים כל מקל בייגלה עד למחציתו. מניחים על נייר אפייה ליבוש. אם השוקולד מתחיל להיות סמיך מחממים את הכוס כ-5-10 שניות במיקרוגל. לקיצור תהליך היבוש ובמיוחד בקיץ מכניסים את ה״פוקי״ המוכנים למקרר. שומרים בכלי סגור במקרר עד ההרכבה.
  • הרכבת הקאפ-קיפוד: מסדרים 10-12 מקלות בייגלה על מחצית מהקאפקייק.
  • יוצרים עיניים ואף בעזרת סוכריות ״עדשים״ קטנות.
  • מחממים תנור ל-180 מעלותו מרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר.
  • קוצצים את השוקולד וחותכים את החמאה לקוביות ומניחים כלי המתאים למיקרוגל.
  • מחממים בפולסים קצרים, 20 שניות כל פעם – כדי לא לשרוף את השוקולד – מערבבים כל הפסקה
  • ממשיכים עד שהכל נמס.
  • נותנים לשוקולד להתקרר מעט ובנתיים טורפים היטב ביצים וסוכר
  • מוסיפים את השוקולד שכבר הצטנן מעט ומערבבים בעדינות.
  • מוסיפים את הקמח, אבקת אפיה והמלח ומערבבים רק עד אחידות
  • בעזרת כף גלידה מממלאים את עטרות הנייר עד ¾ מגובהן, ואופים כ-15-18 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
  • הכנת הציפוי:קוצצים את השוקולד המריר ומניחים בקערה בינונית
  • מחממים בסיר קטן את השמנת כמעט עד לרתיחה, ושופכים אותה על השוקולד. מניחים לדקה ומערבבים במרץ עד שהגנאש חלק ומבריק.
  • טובלים כל קאפקייק בגנאש הנוזלי.
  • פוקי בייגלה בשוקולד: בכלי מתאים למיקרוגל שמים את השוקולד הקצוץ וממיסים לבפולסים קצרים – כדי לא לשרוף את השוקולד – מערבבים בין חימום לחימום. ממשיכים עד שהכל נמס.
  • מעבירים את השוקולד המומס לכוס קטנה וטובלים כל מקל בייגלה עד למחציתו. מניחים על נייר אפייה ליבוש. אם השוקולד מתחיל להיות סמיך מחממים את הכוס כ-5-10 שניות במיקרוגל. לקיצור תהליך היבוש ובמיוחד בקיץ מכניסים את ה״פוקי״ המוכנים למקרר. שומרים בכלי סגור במקרר עד ההרכבה.
  • הרכבת הקאפ-קיפוד: מסדרים 10-12 מקלות בייגלה על מחצית מהקאפקייק.
  • יוצרים עיניים ואף בעזרת סוכריות ״עדשים״ קטנות.
  • קוצצים את השוקולד וחותכים את החמאה לקוביות ומניחים כלי המתאים למיקרוגל.
  • 1
  • מחממים תנור ל-180 מעלותו מרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר.
  • 2
  • קוצצים את השוקולד וחותכים את החמאה לקוביות ומניחים כלי המתאים למיקרוגל.
  • 3
  • מחממים בפולסים קצרים, 20 שניות כל פעם – כדי לא לשרוף את השוקולד – מערבבים כל הפסקה
  • 4
  • ממשיכים עד שהכל נמס.
  • 5
  • נותנים לשוקולד להתקרר מעט ובנתיים טורפים היטב ביצים וסוכר
  • 6
  • מוסיפים את השוקולד שכבר הצטנן מעט ומערבבים בעדינות.
  • 7
  • מוסיפים את הקמח, אבקת אפיה והמלח ומערבבים רק עד אחידות
  • 8
  • בעזרת כף גלידה מממלאים את עטרות הנייר עד ¾ מגובהן, ואופים כ-15-18 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
  • 9
  • הכנת הציפוי:קוצצים את השוקולד המריר ומניחים בקערה בינונית
  • 10
  • מחממים בסיר קטן את השמנת כמעט עד לרתיחה, ושופכים אותה על השוקולד. מניחים לדקה ומערבבים במרץ עד שהגנאש חלק ומבריק.
  • 11
  • טובלים כל קאפקייק בגנאש הנוזלי.
  • 12
  • פוקי בייגלה בשוקולד: בכלי מתאים למיקרוגל שמים את השוקולד הקצוץ וממיסים לבפולסים קצרים – כדי לא לשרוף את השוקולד – מערבבים בין חימום לחימום. ממשיכים עד שהכל נמס.
  • 13
  • מעבירים את השוקולד המומס לכוס קטנה וטובלים כל מקל בייגלה עד למחציתו. מניחים על נייר אפייה ליבוש. אם השוקולד מתחיל להיות סמיך מחממים את הכוס כ-5-10 שניות במיקרוגל. לקיצור תהליך היבוש ובמיוחד בקיץ מכניסים את ה״פוקי״ המוכנים למקרר. שומרים בכלי סגור במקרר עד ההרכבה.
  • 14
  • הרכבת הקאפ-קיפוד: מסדרים 10-12 מקלות בייגלה על מחצית מהקאפקייק.
  • 15
  • יוצרים עיניים ואף בעזרת סוכריות ״עדשים״ קטנות.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את הקאפקייקס בכלי סגור במקרר עד 5 ימים. את ה"קוצים" (הבייגלה) מומלץ להוסיף בהגשה.
    • אפשר לקשט את הבייגלה בכל סוג של שוקולד שאוהבים.
    1 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar יהלחי איתן ולחיאם הגיב:

      עלית אנחנו אוהבים אתכם מאוד כל ממתק מושלם אני יכין היום

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0