אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

קרמבו חצי חצי – קרמבו שוקו וניל

קרמבו ביתי עם שילוב טעמים משגע של שוקו ווניל - הר של מרנג במרקם של ענן על בסיס של עוגיית חיוכים פריכה וציפוי שוקולד דקיק שמוסיף יופי וכמובן טעם מושלם
  • צילום: טל סיון ציפורין
זמן הכנה: שעתיים
רמת קושי: בינוני
כמות: 12-15
פרווה
9 תגובות
מצרכים

מצרכים:1 חבילה עוגיות חיוכים
55 גרם חלבונים (חלבונים מביצה וחצי)
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
40 גרם מים
1 כפות קקאו

לציפוי:200 גרם שוקולד פרה מריר
4 כפות שמן

להגשה:קפסולת אספרסו בטעם וניל עלית

אופן ההכנה:
  • פותחים את העוגיות ל-2 ומניחים על השיש או על תבנית ישרה כשהצד של החיוך כלפי מטה.
  • שמים את החלבונים בקערת מיקסר עם וו הקצפה ובינתיים לא מקציפים.
  • סיר קטן שמים סוכר ומים ומרתיחים על אש בינונית. כשהסירופ מגיע ל-111 מעלות מתחילים להקציף את החלבונים על מהירות גבוהה.
  • כשהסירופ מגיע ל-118 מעלות מורידים מהאש ומזלפים באיטיות לתוך החלבונים, בזמן שהמיקסר על מהירות גבוהה.
  • ממשיכים להקציף במשך 10 דקות עד שהקערה כבר לא רותחת.
  • מוציאים חצי מהמרנג לקערה ולחצי שנותר מוסיפים קקאו. ממשיכים להקציף עד שנוצר מרנג בצבע חום בהיר.
  • מכניסים את 2 המרנגים לשקית זילוף, כל אחד בצד אחר של השקית בפנים, ומזלפים תלוליות גבוהות על גבי העוגיות.
  • מעבירים למקפיא לשעה לפחות.
  • פותחים את העוגיות ל-2 ומניחים על השיש או על תבנית ישרה כשהצד של החיוך כלפי מטה.
  • שמים את החלבונים בקערת מיקסר עם וו הקצפה ובינתיים לא מקציפים.
  • סיר קטן שמים סוכר ומים ומרתיחים על אש בינונית. כשהסירופ מגיע ל-111 מעלות מתחילים להקציף את החלבונים על מהירות גבוהה.
  • כשהסירופ מגיע ל-118 מעלות מורידים מהאש ומזלפים באיטיות לתוך החלבונים, בזמן שהמיקסר על מהירות גבוהה.
  • ממשיכים להקציף במשך 10 דקות עד שהקערה כבר לא רותחת.
  • מוציאים חצי מהמרנג לקערה ולחצי שנותר מוסיפים קקאו. ממשיכים להקציף עד שנוצר מרנג בצבע חום בהיר.
  • מכניסים את 2 המרנגים לשקית זילוף, כל אחד בצד אחר של השקית בפנים, ומזלפים תלוליות גבוהות על גבי העוגיות.
  • מעבירים למקפיא לשעה לפחות.
  • שמים את החלבונים בקערת מיקסר עם וו הקצפה ובינתיים לא מקציפים.
  • 1
  • פותחים את העוגיות ל-2 ומניחים על השיש או על תבנית ישרה כשהצד של החיוך כלפי מטה.
  • 2
  • שמים את החלבונים בקערת מיקסר עם וו הקצפה ובינתיים לא מקציפים.
  • 3
  • סיר קטן שמים סוכר ומים ומרתיחים על אש בינונית. כשהסירופ מגיע ל-111 מעלות מתחילים להקציף את החלבונים על מהירות גבוהה.
  • 4
  • כשהסירופ מגיע ל-118 מעלות מורידים מהאש ומזלפים באיטיות לתוך החלבונים, בזמן שהמיקסר על מהירות גבוהה.
  • 5
  • ממשיכים להקציף במשך 10 דקות עד שהקערה כבר לא רותחת.
  • 6
  • מוציאים חצי מהמרנג לקערה ולחצי שנותר מוסיפים קקאו. ממשיכים להקציף עד שנוצר מרנג בצבע חום בהיר.
  • 7
  • מכניסים את 2 המרנגים לשקית זילוף, כל אחד בצד אחר של השקית בפנים, ומזלפים תלוליות גבוהות על גבי העוגיות.
  • 8
  • מעבירים למקפיא לשעה לפחות.
  • לציפוי השוקולד:
    • ממיסים את השוקולד במיקרו, בפולסים של 30 שניות עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
    • מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
    • מעבירים את הרוטב לכוס שהרוחב שלה גדול מהקרמבו וטובלים כל קרמבו, כשהצד של המרנג כלפי מטה, בתוך השוקולד.
    • נפטרים משאריות שוקולד ומעבירים למקרר עד להגשה.
    • מגישים עם כוס אספרסו כפול בטעם וניל ומתמוגגים.
    • ממיסים את השוקולד במיקרו, בפולסים של 30 שניות עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
    • מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
    • מעבירים את הרוטב לכוס שהרוחב שלה גדול מהקרמבו וטובלים כל קרמבו, כשהצד של המרנג כלפי מטה, בתוך השוקולד.
    • נפטרים משאריות שוקולד ומעבירים למקרר עד להגשה.
    • מגישים עם כוס אספרסו כפול בטעם וניל ומתמוגגים.
  • מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
  • 1
  • ממיסים את השוקולד במיקרו, בפולסים של 30 שניות עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
  • 2
  • מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
  • 3
  • מעבירים את הרוטב לכוס שהרוחב שלה גדול מהקרמבו וטובלים כל קרמבו, כשהצד של המרנג כלפי מטה, בתוך השוקולד.
  • 4
  • נפטרים משאריות שוקולד ומעבירים למקרר עד להגשה.
  • 5
  • מגישים עם כוס אספרסו כפול בטעם וניל ומתמוגגים.
  • 5
    קרמבו חצי חצי - קרמבו שוקו וניל
    הטיפ שלנו
    9 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar רונית הגיב:

      מה זה 40 גר'מים ??

    2. Avatar 122 הגיב:

      תודה רבה

    3. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      ממש לא נראה לי לנשים בהריון . הביצים לא עברו אפיה או בישול. לא הייתי אוכלת.

    4. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      הקרם יצא דחוס ולא אוורירי

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי,
        נשמח לעזור לך להבין למה הקרם לא הצליח, האם זילפת את הסירופ לאט ובעדינות לתוך המיקסר והקפדת על הקצפה ארוכה של 10 דקות?
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    5. Avatar לירון הגיב:

      זה נחשב מפוסטר? נשים בהריון יכולות לאכול את זה?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי לירון,
        אנחנו לא ממליצים לנשים בהריון לאכול את זה.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    6. Avatar יעל הגיב:

      ואם אין לי מדחום?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי יעל,

        ניתן להכין את הסירופ עד שהבועות צפופות והסירופ מסמיך. בערך 10 דקות.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0