אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

רוזלך שוקולד ושקדים

קינוח מושחת ושוקולדי שאי אפשר לעמוד בפניו - רוזלך זהובים ופריכים במילוי שוקולד מריר ושקדים שמגישים עם ציפוי שוקולד חם.
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 20 יחידות
15 תגובות
מצרכים

לבצק:3 וחצי כוסות קמח לבן
כוס וחצי חלב פושר
1 כפית שמרים יבשים
5 כפות שמן קוקוס או חמאה מומסת (50 גרם)
קורט מלח

למילוי:300 גרם שוקולד מריר מומס
3 כפות שקדים טחונים

לציפוי:100 גרם שוקולד מריר מומס
1/2 כף שמן קנולה

אופן ההכנה:
  • מערבבים קמח עם שמרים יוצרים גומה  ומניחים בתוכה חלב פושר.
  • לשים בעזרת מיקסר עם וו לישה או ידנית ומוסיפים תוך כדי לישה את שמן הקוקוס עד ליצירת בצק אחיד.
  • מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה.
  • לאחר שעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , מרדדים כל חלק לעלה דק מאוד.
  • מערבבים את השוקולד המריר עם השקדים הטחונים ומורחים על כל עלה מהמלית.
  • מגלגלים לרולדה מהודקת וחותכים לחתיכות ברוחב של  4 ס"מ.
  • מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה
  • מחממים תנור ל- 200 מעלות ואופים כרבע שעה ( צבע המאפים צריך להישאר בהיר יחסית)
  • לאחר האפייה מצננים מעט , מעבירים את השוקולד המריר המומס לשקית זילוף ומקשטים את הרוזלך בשוקולד.
  • מערבבים קמח עם שמרים יוצרים גומה  ומניחים בתוכה חלב פושר.
  • לשים בעזרת מיקסר עם וו לישה או ידנית ומוסיפים תוך כדי לישה את שמן הקוקוס עד ליצירת בצק אחיד.
  • מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה.
  • לאחר שעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , מרדדים כל חלק לעלה דק מאוד.
  • מערבבים את השוקולד המריר עם השקדים הטחונים ומורחים על כל עלה מהמלית.
  • מגלגלים לרולדה מהודקת וחותכים לחתיכות ברוחב של  4 ס"מ.
  • מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה
  • מחממים תנור ל- 200 מעלות ואופים כרבע שעה ( צבע המאפים צריך להישאר בהיר יחסית)
  • לאחר האפייה מצננים מעט , מעבירים את השוקולד המריר המומס לשקית זילוף ומקשטים את הרוזלך בשוקולד.
  • לשים בעזרת מיקסר עם וו לישה או ידנית ומוסיפים תוך כדי לישה את שמן הקוקוס עד ליצירת בצק אחיד.
  • 1
  • מערבבים קמח עם שמרים יוצרים גומה  ומניחים בתוכה חלב פושר.
  • 2
  • לשים בעזרת מיקסר עם וו לישה או ידנית ומוסיפים תוך כדי לישה את שמן הקוקוס עד ליצירת בצק אחיד.
  • 3
  • מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה.
  • 4
  • לאחר שעה מחלקים את הבצק לשני חלקים , מרדדים כל חלק לעלה דק מאוד.
  • 5
  • מערבבים את השוקולד המריר עם השקדים הטחונים ומורחים על כל עלה מהמלית.
  • 6
  • מגלגלים לרולדה מהודקת וחותכים לחתיכות ברוחב של  4 ס"מ.
  • 7
  • מניחים על תבנית מרופדת נייר אפייה
  • 8
  • מחממים תנור ל- 200 מעלות ואופים כרבע שעה ( צבע המאפים צריך להישאר בהיר יחסית)
  • 9
  • לאחר האפייה מצננים מעט , מעבירים את השוקולד המריר המומס לשקית זילוף ומקשטים את הרוזלך בשוקולד.
  • הטיפ שלנו
    • הרוזלך במיטבם ביום ההכנה. מומלץ להגיש חם.
    • במקום שקדים אפשר להשתמש בכל סוג אחר של אגוזים שאוהבים באותה כמות.
    15 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar דנה הגיב:

      כמה שמרים טריים לשים?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי דנה,
        3 כפיות שמרים טריים.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    2. Avatar מיכל הגיב:

      האם אפשר להחליף ולהשתמש בבצק מוכן שמרים, או בצק עלים לאפיית מתוקים?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי מיכל,
        אם תחליפי את הבצק בבצק מוכן, לא יצא לך בדיוק רוזלך, אלה סוג של בורקס שוקולד.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    3. Avatar נז'ו הגיב:

      אפשר להשתמש בקמח כוסמין?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        כן אפשר להחליף בקמח כוסמין לבן, אם רוצים להחליף בקמח כוסמין מלא, אז להחליף רק חצי מכמות הקמח הלבן.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    4. Avatar שרה הגיב:

      יש תחליף לחלב?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי שרה,
        את יכולה להשתמש בחלב סויה.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    5. Avatar מיכל הגיב:

      כמה גרם זה 5 כפות חמאה מומסת?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי מיכל,
        זה 50 גרם הוספנו גם במתכון (:
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    6. Avatar מאור הגיב:

      נראה לי שהסוכר לשמרים מגיע מהחלב (לקטוז), כביכול בדיעבד

    7. Avatar ש הגיב:

      נו, באמת? מי יודע, אם צריך להוסיף סוכר לבצק, ואם כל כמה?

    8. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      נו, באמת? מי יודע, אם צריך להוסיף סוכר לבצק, ואם כל כמה?

    9. Avatar שירי הגיב:

      בלי סוכר בבצק?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0