אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

אוזני המן במילוי שקדים ושוקולד בלונדי

הגרסה הבלונדינית לאוזני המן הקלאסיות – אוזני המן זהובות במילוי קרם שקדים ושוקולד בלונדי שקדים עם בצק פריך נמס בפה ואבקת סוכר לקישוט. בדיוק מה שצריך למשלוח מנות מושלם!
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: שעתיים
רמת קושי: בינוני
כמות: 30 אוזני המן קטנות
10 תגובות
מצרכים

לבצק פריך:150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 חלמון
1-2 כפות מים קרים

למלית שקדים ושוקולד בלונדי:50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
100 גרם שוקולד בלונדי שקדים, שבור לקוביות
קורט מלח
½ כפית תמצית וניל
1 חלבון
1 כף חלב
1 כפית קמח

לקישוט:אבקת סוכר

אופן ההכנה:
  • בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים.
  • מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית.
  • עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
  • מלית שקדים ושוקולד בלונדי: במעבד מזון עם להב פלדה (אין צורך לשטוף לאחר הכנת הבצק) שמים שקדים, חמאה, סוכר, שוקולד, מלח ווניל ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים חלבון, חלב וקמח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת במרקם ממרח חלק.
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ.
  • מניחים בערך ½-1 כפית ממלית השקדים וסוגרים לצורת אוזן המן.
  • מניחים את אוזני ההמן במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • אופים את האוזני המן במשך 15-20 דקות או עד שהן מזהיבות.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
  • בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים.
  • מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית.
  • עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
  • מלית שקדים ושוקולד בלונדי: במעבד מזון עם להב פלדה (אין צורך לשטוף לאחר הכנת הבצק) שמים שקדים, חמאה, סוכר, שוקולד, מלח ווניל ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים חלבון, חלב וקמח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת במרקם ממרח חלק.
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ.
  • מניחים בערך ½-1 כפית ממלית השקדים וסוגרים לצורת אוזן המן.
  • מניחים את אוזני ההמן במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • אופים את האוזני המן במשך 15-20 דקות או עד שהן מזהיבות.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
  • מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים.
  • 1
  • בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • 2
  • מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים.
  • 3
  • מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית.
  • 4
  • עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
  • 5
  • מלית שקדים ושוקולד בלונדי: במעבד מזון עם להב פלדה (אין צורך לשטוף לאחר הכנת הבצק) שמים שקדים, חמאה, סוכר, שוקולד, מלח ווניל ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • 6
  • מוסיפים חלבון, חלב וקמח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת במרקם ממרח חלק.
  • 7
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ.
  • 8
  • מניחים בערך ½-1 כפית ממלית השקדים וסוגרים לצורת אוזן המן.
  • 9
  • מניחים את אוזני ההמן במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • 10
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 11
  • אופים את האוזני המן במשך 15-20 דקות או עד שהן מזהיבות.
  • 12
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
  • הטיפ שלנו
    •  במקום שוקולד בלונדי שקדים אפשר להשתמש בשוקולד בלונדי קרמל מלוח או בלונדי קוקוס באותה כמות לגיוון הטעמים.
    • שומרים את האוזני המן בכלי סגור עד שבוע.
    • במקום שקדים אפשר להשתמש בכל סוג אחר של אגוזים שאוהבים באותה כמות.
    10 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar סיגל הגיב:

      לא רואים את אופן הכנה…

    2. Avatar רוני הגיב:

      מה עם אופן ההכנה ???? תענו

    3. Avatar גבי הגיב:

      מה עם אופן ההכנה???

    4. Avatar ניצן הגיב:

      לא רואים את אופן ההכנה

    5. Avatar נועה הגיב:

      לא רואים את אופן ההכנה

    6. Avatar נטלי חנוכייב הגיב:

      היי,
      חייב להשתמש בתמצית וניל?
      תודה מראש 🙂

    7. Avatar תמי אהרון הגיב:

      היי,
      האם את השוקולד צריך לקצוץ או לשים קוביות במעבד מזון ?
      תודה
      תמי

    8. Avatar מעיין הגיב:

      שומרים את אוזני ה-המן. ולא את האוזני המן.
      זה בכל זאת אתר רשמי, של חברה גדולה ונחשבת. לא כדאי לשמור על עברית תקנית?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0