אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
ы
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

אוזני המן ספירלה

אוזני המן מבצק ספירלה עם מילוי שוקולד טעים בטירוף וגם מילוי ממרחית עם הפתעות שילדים אוהבים במיוחד. חג פורים שמח!
  • מתכון, צילום וסטיילינג: בתיה שורק
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: בינוני
כמות: 30-35 תלוי בגודל
0 תגובות

מצרכים

לבצק:200 גרם חמאה רכה
60 גרם (1/2 כוס) אבקת סוכר
2 חלמונים M 
1/2 לימון סחוט
420 גרם (3 כוסות) קמח
10 גרם (שקית) אבקת אפייה
1/4 כוס שמנת מתוקה
2 כפות קקאו 

למילוי שוקולד ואגוזים:200 גרם שוקולד פרה מריר
20 גרם חמאה
2 כפות שמנת מתוקה/חלב
50 גרם אגוזים (לוז/פקאן/מלך) קצוצים גס
2 כפות קוקוס/שקדים טחונים 

למילוי שוקולד שילדים אוהבים במיוחד:ממרחית עלית או ממרח אקסטרה שוקולד
תוספות לבחירתכם:
שוקולד פרה מריר
עדשים צבעוניות
שברי אגוזים

הכנת הבצק:
  • במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, קמח, אבקת אפייה, ואבקת סוכר לתערובת פירורית.
  • מוסיפים תוך כדי עיבוד חלמונים, מיץ לימון ושמנת. (במידה ומרגיש לכם שהבצק יבש וקשה ניתן להוסיף כף או שתיים שמנת/מים). מעבדים רק עד שהבצק מתחיל להתגבש.
  • מחלקים את הבצק ל-2 ומשאירים 1/2 בקערת המיקסר. את החצי השני עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  • מוסיפים לבצק שנותר בקערת המיקסר קקאו ומעבדים קלות. ניתן ללוש מעט עם היד עד שכל הבצק נהיה חום.
  • עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר. מקררים את שני סוגי הבצק הבצק לפחות חצי שעה.
  • במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, קמח, אבקת אפייה, ואבקת סוכר לתערובת פירורית.
  • מוסיפים תוך כדי עיבוד חלמונים, מיץ לימון ושמנת. (במידה ומרגיש לכם שהבצק יבש וקשה ניתן להוסיף כף או שתיים שמנת/מים). מעבדים רק עד שהבצק מתחיל להתגבש.
  • מחלקים את הבצק ל-2 ומשאירים 1/2 בקערת המיקסר. את החצי השני עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  • מוסיפים לבצק שנותר בקערת המיקסר קקאו ומעבדים קלות. ניתן ללוש מעט עם היד עד שכל הבצק נהיה חום.
  • עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר. מקררים את שני סוגי הבצק הבצק לפחות חצי שעה.
  • מוסיפים תוך כדי עיבוד חלמונים, מיץ לימון ושמנת. (במידה ומרגיש לכם שהבצק יבש וקשה ניתן להוסיף כף או שתיים שמנת/מים). מעבדים רק עד שהבצק מתחיל להתגבש.
  • 1
  • במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה, קמח, אבקת אפייה, ואבקת סוכר לתערובת פירורית.
  • 2
  • מוסיפים תוך כדי עיבוד חלמונים, מיץ לימון ושמנת. (במידה ומרגיש לכם שהבצק יבש וקשה ניתן להוסיף כף או שתיים שמנת/מים). מעבדים רק עד שהבצק מתחיל להתגבש.
  • 3
  • מחלקים את הבצק ל-2 ומשאירים 1/2 בקערת המיקסר. את החצי השני עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
  • 4
  • מוסיפים לבצק שנותר בקערת המיקסר קקאו ומעבדים קלות. ניתן ללוש מעט עם היד עד שכל הבצק נהיה חום.
  • 5
  • עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר. מקררים את שני סוגי הבצק הבצק לפחות חצי שעה.
  • הכנת המלית:
    • מניחים בקערה שמתאימה לחימום במיקרוגל שוקולד, חמאה ושמנת/חלב, מחממים במיקרוגל בפולסים קצרים.
      מערבבים את הכל יחד עד להמסה מלאה.
    • מוסיפים קוקוס ואגוזים ומערבבים. מניחים בצד.
    • מניחים בקערה שמתאימה לחימום במיקרוגל שוקולד, חמאה ושמנת/חלב, מחממים במיקרוגל בפולסים קצרים.
      מערבבים את הכל יחד עד להמסה מלאה.
    • מוסיפים קוקוס ואגוזים ומערבבים. מניחים בצד.
  • מוסיפים קוקוס ואגוזים ומערבבים. מניחים בצד.
  • 1
  • מניחים בקערה שמתאימה לחימום במיקרוגל שוקולד, חמאה ושמנת/חלב, מחממים במיקרוגל בפולסים קצרים.
    מערבבים את הכל יחד עד להמסה מלאה.
  • 2
  • מוסיפים קוקוס ואגוזים ומערבבים. מניחים בצד.
  • הכנת הצורה:
    • מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים בין שני ניירות אפיה את הבצק הלבן ולאחר מכן את הבצק החום כל אחד בנפרד לצורת מלבן.
    • מניחים בצק על גבי בצק כך ששטח הבצק הלבן תואם לבצק קקאו. מרדדים בעדינות כך שהבצקים "ידבקו".
    • בעזרת גלגלת או סכין מיישרים את השולים ששטח הבצק הלבן תואם לבצק קקאו.
    • חותכים את המלבן ל-3 רצועות רחבות ומגלגלים מכל רצועה רולדה הדוקה. עוטפים את הרולדות ומקפיאים כ-10 דקות.
    • מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
    • פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי של כ-5 מ"מ.
    • כל פרוסה מרדדים קלות בעזרת מערוך, מניחים מלית באמצע ומכווצים משלושת הצדדים לצורת אוזן המן, שימו לב שאתם מהדקים את שלושת הפינות היטב כדי שלא יפתחו.
    • מסדרים על גבי תבנית אפייה כך שחצי עם הציור ספירלה כלפי מעלה וחלקן שהפתח כלפי מעלה.
    • מקררים כ-10 דקות. מכניסים לתנור ל-12 דקות.
    • מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים בין שני ניירות אפיה את הבצק הלבן ולאחר מכן את הבצק החום כל אחד בנפרד לצורת מלבן.
    • מניחים בצק על גבי בצק כך ששטח הבצק הלבן תואם לבצק קקאו. מרדדים בעדינות כך שהבצקים "ידבקו".
    • בעזרת גלגלת או סכין מיישרים את השולים ששטח הבצק הלבן תואם לבצק קקאו.
    • חותכים את המלבן ל-3 רצועות רחבות ומגלגלים מכל רצועה רולדה הדוקה. עוטפים את הרולדות ומקפיאים כ-10 דקות.
    • מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
    • פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי של כ-5 מ"מ.
    • כל פרוסה מרדדים קלות בעזרת מערוך, מניחים מלית באמצע ומכווצים משלושת הצדדים לצורת אוזן המן, שימו לב שאתם מהדקים את שלושת הפינות היטב כדי שלא יפתחו.
    • מסדרים על גבי תבנית אפייה כך שחצי עם הציור ספירלה כלפי מעלה וחלקן שהפתח כלפי מעלה.
    • מקררים כ-10 דקות. מכניסים לתנור ל-12 דקות.
  • מניחים בצק על גבי בצק כך ששטח הבצק הלבן תואם לבצק קקאו. מרדדים בעדינות כך שהבצקים "ידבקו".
  • 1
  • מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים בין שני ניירות אפיה את הבצק הלבן ולאחר מכן את הבצק החום כל אחד בנפרד לצורת מלבן.
  • 2
  • מניחים בצק על גבי בצק כך ששטח הבצק הלבן תואם לבצק קקאו. מרדדים בעדינות כך שהבצקים "ידבקו".
  • 3
  • בעזרת גלגלת או סכין מיישרים את השולים ששטח הבצק הלבן תואם לבצק קקאו.
  • 4
  • חותכים את המלבן ל-3 רצועות רחבות ומגלגלים מכל רצועה רולדה הדוקה. עוטפים את הרולדות ומקפיאים כ-10 דקות.
  • 5
  • מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
  • 6
  • פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי של כ-5 מ"מ.
  • 7
  • כל פרוסה מרדדים קלות בעזרת מערוך, מניחים מלית באמצע ומכווצים משלושת הצדדים לצורת אוזן המן, שימו לב שאתם מהדקים את שלושת הפינות היטב כדי שלא יפתחו.
  • 8
  • מסדרים על גבי תבנית אפייה כך שחצי עם הציור ספירלה כלפי מעלה וחלקן שהפתח כלפי מעלה.
  • 9
  • מקררים כ-10 דקות. מכניסים לתנור ל-12 דקות.
  • 9
    אוזני המן ספירלה
    0 תגובות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0