אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

אוזני המן פרג ושוקולד

במיוחד לקראת חג פורים המתקרב, קבלו מתכון קלאסי וטעים לאוזני המן במילוי פרג ושוקולד שכיף להכין גם עם הילדים. אוזני המן מבצק פריך חמאתי ונמס בפה במילוי פרג ושוקולד חלב וקישוט זילופי שוקולד.
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: שעתיים
רמת קושי: בינוני
כמות: 30 אוזני המן קטנות
1 תגובות
מצרכים

לבצק פריך:150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
40 גרם (4 כפות) אבקת סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 חלמון
1-2 כפות מים קרים

למלית פרג ושוקולד חלב:50 גרם (1/4 כוס) סוכר
75 מ"ל (1/3 כוס) חלב
15 גרם (1 כף) חמאה
קורט מלח
75 גרם (3/4 כוס) פרג טחון טרי
50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
1 חלמון L
50 גרם שוקולד חלב, קצוץ דק מאוד

לקישוט:50 גרם שוקולד חלב

אופן ההכנה:
  • בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים.
  • מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית.
  • עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
  • מלית פרג ושוקולד חלב: בסיר קטן שמים סוכר, חלב, חמאה ומלח ומחממים על להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה.
  • מוסיפים פרג ושקדים טחונים ומערבבים היטב עד שאחיד.
  • מסירים מהאש ומוסיפים פנימה חלמון בערבוב מהיר.
  • מצננים את התערובת במשך כשעה בטמפרטורת החדר עד שהיא מגיעה למרקם של ממרח ומתייצבת.
  • כשמלית הפרג קרה מוסיפים פנימה שוקולד קצוץ ומערבבים היטב.
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ.
  • מניחים בערך ½-1 כפית ממלית הפרג ושוקולד וסוגרים לצורת אוזן המן.
  • מניחים את אוזני ההמן במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • אופים את האוזני המן במשך 15-20 דקות או עד שהן מזהיבות.
  • קישוט: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. ממסים במיקרוגל או על בן מארי.
  • מעבירים את השוקולד המומס לשק זילוף קטן ומזלפים פסים דקים על גבי אוזני ההמן. אם אין שקית זילוף אפשר לזרזף בעדינות עם כפית.
  • בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים.
  • מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית.
  • עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
  • מלית פרג ושוקולד חלב: בסיר קטן שמים סוכר, חלב, חמאה ומלח ומחממים על להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה.
  • מוסיפים פרג ושקדים טחונים ומערבבים היטב עד שאחיד.
  • מסירים מהאש ומוסיפים פנימה חלמון בערבוב מהיר.
  • מצננים את התערובת במשך כשעה בטמפרטורת החדר עד שהיא מגיעה למרקם של ממרח ומתייצבת.
  • כשמלית הפרג קרה מוסיפים פנימה שוקולד קצוץ ומערבבים היטב.
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ.
  • מניחים בערך ½-1 כפית ממלית הפרג ושוקולד וסוגרים לצורת אוזן המן.
  • מניחים את אוזני ההמן במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • אופים את האוזני המן במשך 15-20 דקות או עד שהן מזהיבות.
  • קישוט: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. ממסים במיקרוגל או על בן מארי.
  • מעבירים את השוקולד המומס לשק זילוף קטן ומזלפים פסים דקים על גבי אוזני ההמן. אם אין שקית זילוף אפשר לזרזף בעדינות עם כפית.
  • מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים.
  • 1
  • בצק פריך: במעבד מזון עם להב פלדה שמים קמח, חמאה, אבקת סוכר, וניל ומלח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • 2
  • מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק. אם הבצק לא מתאחד לגושים גדולים – מוסיפים בהדרגה מעט מים.
  • 3
  • מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה מקומח קלות, מאחדים בידיים ויוצרים צורת דיסקית.
  • 4
  • עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך כשעה.
  • 5
  • מלית פרג ושוקולד חלב: בסיר קטן שמים סוכר, חלב, חמאה ומלח ומחממים על להבה בינונית עד שהתערובת מגיעה לסף רתיחה.
  • 6
  • מוסיפים פרג ושקדים טחונים ומערבבים היטב עד שאחיד.
  • 7
  • מסירים מהאש ומוסיפים פנימה חלמון בערבוב מהיר.
  • 8
  • מצננים את התערובת במשך כשעה בטמפרטורת החדר עד שהיא מגיעה למרקם של ממרח ומתייצבת.
  • 9
  • כשמלית הפרג קרה מוסיפים פנימה שוקולד קצוץ ומערבבים היטב.
  • 10
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3-4 מ"מ וקורצים עיגולים בקוטר 7-8 ס"מ.
  • 11
  • מניחים בערך ½-1 כפית ממלית הפרג ושוקולד וסוגרים לצורת אוזן המן.
  • 12
  • מניחים את אוזני ההמן במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • 13
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 14
  • אופים את האוזני המן במשך 15-20 דקות או עד שהן מזהיבות.
  • 15
  • קישוט: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. ממסים במיקרוגל או על בן מארי.
  • 16
  • מעבירים את השוקולד המומס לשק זילוף קטן ומזלפים פסים דקים על גבי אוזני ההמן. אם אין שקית זילוף אפשר לזרזף בעדינות עם כפית.
  • הטיפ שלנו

    • במקום שוקולד חלב אפשר להשתמש בשוקולד מריר או לבן באותה כמות.
    • שומרים את האוזני המן בכלי סגור עד שבוע.
    • חשוב להשתמש בפרג טחון טרי.

    1 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar מירי הגיב:

      בכל אזני ההמן, אין את אופן ההכנה…

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0