אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

בורקס שוקולד

אוהבים בורקס? אז מה דעתכם על הגרסה המתוקה והשוקולדית של המאכל הממכר? משולשים פריכים וזהובים מבצק עלים שמחביאים בתוכם הפתעה מתוקה – קוביית שוקולד נמסה. אפשר להשתמש בכל סוגי השוקולד עם כל מני תוספות מיוחדות, ובכך להיות מופתעים כשמגלים אגוזים קצוצים או אפילו סוכריות קופצות בביס הראשון. לא תאמינו כמה קל להכין את הבורקס הזה.
  • מתכון: נטלי לוין, צילום וסטיילינג: דניה ויינר ודיאנה לינדר
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 35-40 בורקסים
פרווה
14 תגובות
מצרכים

מצרכים:1 חבילה בצק עלים מרודד, מופשר לילה במקרר
שוקולד מריר, חלב או לבן

להברשה:1 ביצה טרופה
קורט מלח

לקישוט:פולי קקאו גרוסים
סוכר דמררה

אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • פורשים את הבצק על גבי משטח מקומח.
  • מרדדים לעובי של 3-4 מ"מ ומחלקים את הבצק לריבועים בגודל 5*5 ס"מ.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • פורשים את הבצק על גבי משטח מקומח.
  • מרדדים לעובי של 3-4 מ"מ ומחלקים את הבצק לריבועים בגודל 5*5 ס"מ.
  • פורשים את הבצק על גבי משטח מקומח.
  • 1
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2
  • פורשים את הבצק על גבי משטח מקומח.
  • 3
  • מרדדים לעובי של 3-4 מ"מ ומחלקים את הבצק לריבועים בגודל 5*5 ס"מ.
  • שלב 1:
    • מניחים במרכז כל ריבוע קוביית שוקולד.
    • מניחים במרכז כל ריבוע קוביית שוקולד.
    1
  • מניחים במרכז כל ריבוע קוביית שוקולד.
  • 1
    מרדדים לעובי של 3-4 מ
    שלב 2:
    • סוגרים את הריבועים לצורת משולש (כמו בורקס). מהדקים את הדפנות בעזרת מזלג על מנת שהשוקולד יישאר בפנים ולא ינזל במהלך האפייה.
    • סוגרים את הריבועים לצורת משולש (כמו בורקס). מהדקים את הדפנות בעזרת מזלג על מנת שהשוקולד יישאר בפנים ולא ינזל במהלך האפייה.
    1
  • סוגרים את הריבועים לצורת משולש (כמו בורקס). מהדקים את הדפנות בעזרת מזלג על מנת שהשוקולד יישאר בפנים ולא ינזל במהלך האפייה.
  • 1
    מניחים במרכז כל ריבוע קוביית שוקולד.
    שלב 3:
    • מניחים את הבורקסים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרווחים.
    • מניחים את הבורקסים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרווחים.
    1
  • מניחים את הבורקסים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה במרווחים.
  • 1
    סוגרים את הריבועים לצורת משולש
    שלב 4:
    • מברישים בביצה טרופה עם מעט מלח
    • מברישים בביצה טרופה עם מעט מלח
    1
  • מברישים בביצה טרופה עם מעט מלח
  • 1
    מברישים בביצה טרופה עם מעט מלח
    שלב 5:
    • מפזרים פולי קקאו גרוסים או סוכר דמררה.
    • מפזרים פולי קקאו גרוסים או סוכר דמררה.
    1
  • מפזרים פולי קקאו גרוסים או סוכר דמררה.
  • 1
    מפזרים פולי קקאו גרוסים או סוכר דמררה.
    שלב 6:
    • אופים במשך 15-20 דקות או עד שהבורקסים תפוחים וזהובים.
    • מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים חם.
    • אופים במשך 15-20 דקות או עד שהבורקסים תפוחים וזהובים.
    • מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים חם.
  • מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים חם.
  • 1
  • אופים במשך 15-20 דקות או עד שהבורקסים תפוחים וזהובים.
  • 2
  • מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים חם.
  • הטיפ שלנו
    • הבורקסים במיטבם ביום האפייה, ומומלץ להגיש אותם חמים.
    • אפשר להקפיא את הבורקסים המוכנים בקופסה אטומה ולחמם מעט לפני ההגשה.
    • אפשר להשתמש בכל סוגי השוקולד – מריר, חלב, לבן, עם אגוזים, סוכריות קופצות, עוגיות וכיו"ב
    • במקום פולי קקאו גרוסים אפשר לקשט בסוכר חום דמררה שייצור ציפוי קראנצ'י נחמד.
    • לגרסה חלבית: משתמשים בבצק עלים מרודד על בסיס חמאה ומגוונים בסוגי השוקולד השונים.
    14 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar מרב מנצור הגיב:

      אפשר עם בצק עלים ללא גלוטן

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי מירב,
        כן אפשר (:
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    2. Avatar שני הגיב:

      השוקולד לא נמס לי! קצת מבאס… אולי יודעים למה?

    3. Avatar Morya הגיב:

      בצק פילאס תורכי, יכול להתאים?

    4. Avatar לין הגיב:

      בצק עלים לייט יכול להתאים ?

    5. Avatar הילה אטיאס הגיב:

      אפשר גם שוקולד מריר?

    6. Avatar רימה הגיב:

      כמה ריבועים לחתוך סה״כ?
      תודה

    7. Avatar אביגיל הגיב:

      מדהים כמה זה טעים ומתוק(ופשוט).קלאסה.

    8. Avatar דור הגיב:

      ומה לגבי ציפוי בפקאם סיני גרוס?!

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        עדיף שלא להשתמש בפקאן סיני משום שהוא עלול להישרף במהלך האפייה. אם רוצים אפשר להשתמש בפקאן טבעי קצוץ. בהצלחה!

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0