אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

בראוניז על מקל

בראוניז שוקולד פאדגיים וטעימים במיוחד בצורת הגשה שתגרום לכולם להתלהב. 5 דקות עבודה והבראוניז הופך לארטיק חגיגי מושלם!
  • צילום: טל סיון צפורין
  • מתכון: בתיה שורק
זמן הכנה: 3 שעות
רמת קושי: קל
כמות: 8-10 בראוניז (תלוי בגודל)
4 תגובות

הבראוניז הכי חגיגיים שיש! בראוניז שוקולית על מקל רכים ושוקולדים, עם ציפוי שוקולד דק וסוכריות צבעוניות שהופכות אותם לחגיגה של ממש.

הכנתם? שתפו אותנו בתמונה בעמוד האינסטגרם.

ואם אהבתם את המתכון הזה את חייבים להכיר את הקאפקייקס גלידה המושלמים האלו!

מצרכים

200 גרם שוקולד פרה מריר
 150 גרם חמאה
 4 ביצים M
150 גרם (3/4 כוס) סוכר 
140 גרם (1 כוס) קמח
1/4 כפית מלח
2 כפות שוקולית לאפייה

לציפוי:100 גרם שוקולד פרה מריר 
1 כף שמן

לעיטור::סוכריות צבעוניות
מקלות ארטיק

אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • ממיסים חמאה ושוקולד על בן מארי או במיקרוגל. מצננים קלות.
  • בקערה טורפים ביצים וסוכר, מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
  • מוסיפים קמח, מלח ושוקולית ומערבבים אך ורק עד לאיחוד.
  • יוצקים לתבנית מלבנית בגודל 30*20 מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ-25 דקות עד שהעוגה יציבה ולא רוטטת.
  • מצננים ומעבירים למקרר להתייצבות מלאה (לפחות שעתיים, אפשר גם למקפיא אם רוצים לקצר זמנים).
  • מחלצים את העוגה מהתבנית ומקלפים את נייר האפייה, חותכים למלבנים שווים ולאחר מכן בעזרת סכין מעגלים שתי פינות עליונות.
  • למראה של ביס נעזרים בקורצן עגול קטן/ צנטר קורצים 3 חצאי עיגול מפינה אחת של הבראוניז. נועצים מקל ארטיק.
  • מכינים את הציפוי: שוברים את השוקולדים לקוביות ומניחים בקערה המתאימה לחימום במיקרוגל ומחממים בפולסים קצרים עד המסה מלאה.
  • מוסיפים כף שמן לכל קערה ומערבבים היטב. מעבירים לכוס רחבה וגבוהה.
    טובלים כל ארטיק בציפוי שמתחשק מניחים על גבי רשת או נייר אפייה ומפזרים סוכריות צבעוניות.
  • שומרים בקירור עד ההגשה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • ממיסים חמאה ושוקולד על בן מארי או במיקרוגל. מצננים קלות.
  • בקערה טורפים ביצים וסוכר, מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
  • מוסיפים קמח, מלח ושוקולית ומערבבים אך ורק עד לאיחוד.
  • יוצקים לתבנית מלבנית בגודל 30*20 מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ-25 דקות עד שהעוגה יציבה ולא רוטטת.
  • מצננים ומעבירים למקרר להתייצבות מלאה (לפחות שעתיים, אפשר גם למקפיא אם רוצים לקצר זמנים).
  • מחלצים את העוגה מהתבנית ומקלפים את נייר האפייה, חותכים למלבנים שווים ולאחר מכן בעזרת סכין מעגלים שתי פינות עליונות.
  • למראה של ביס נעזרים בקורצן עגול קטן/ צנטר קורצים 3 חצאי עיגול מפינה אחת של הבראוניז. נועצים מקל ארטיק.
  • מכינים את הציפוי: שוברים את השוקולדים לקוביות ומניחים בקערה המתאימה לחימום במיקרוגל ומחממים בפולסים קצרים עד המסה מלאה.
  • מוסיפים כף שמן לכל קערה ומערבבים היטב. מעבירים לכוס רחבה וגבוהה.
    טובלים כל ארטיק בציפוי שמתחשק מניחים על גבי רשת או נייר אפייה ומפזרים סוכריות צבעוניות.
  • שומרים בקירור עד ההגשה.
  • ממיסים חמאה ושוקולד על בן מארי או במיקרוגל. מצננים קלות.
  • 1
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2
  • ממיסים חמאה ושוקולד על בן מארי או במיקרוגל. מצננים קלות.
  • 3
  • בקערה טורפים ביצים וסוכר, מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים היטב.
  • 4
  • מוסיפים קמח, מלח ושוקולית ומערבבים אך ורק עד לאיחוד.
  • 5
  • יוצקים לתבנית מלבנית בגודל 30*20 מרופדת בנייר אפייה, ואופים כ-25 דקות עד שהעוגה יציבה ולא רוטטת.
  • 6
  • מצננים ומעבירים למקרר להתייצבות מלאה (לפחות שעתיים, אפשר גם למקפיא אם רוצים לקצר זמנים).
  • 7
  • מחלצים את העוגה מהתבנית ומקלפים את נייר האפייה, חותכים למלבנים שווים ולאחר מכן בעזרת סכין מעגלים שתי פינות עליונות.
  • 8
  • למראה של ביס נעזרים בקורצן עגול קטן/ צנטר קורצים 3 חצאי עיגול מפינה אחת של הבראוניז. נועצים מקל ארטיק.
  • 9
  • מכינים את הציפוי: שוברים את השוקולדים לקוביות ומניחים בקערה המתאימה לחימום במיקרוגל ומחממים בפולסים קצרים עד המסה מלאה.
  • 10
  • מוסיפים כף שמן לכל קערה ומערבבים היטב. מעבירים לכוס רחבה וגבוהה.
    טובלים כל ארטיק בציפוי שמתחשק מניחים על גבי רשת או נייר אפייה ומפזרים סוכריות צבעוניות.
  • 11
  • שומרים בקירור עד ההגשה.
  • 11
    בראוניז על מקל
    4 תגובות
    1. Avatar שני הגיב:

      מה ההבדל בין שוקולית לאפיה לשוקולית רגילה? במידה ויש לי רק את הרגילה מה צריך להוסיף?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי שני,
        שוקולית לאפיה היא בבסיסה שוקולית רגילה עם פרופיל ואיכות הטעם של שוקולית שהוסבה למוצר שמתאים לאפיה הן מבחינת כמות הקקאו שעלתה ומבחינת המתיקות שירדה.
        את יכולה להשתמש במתכון הזה גם בשוקולית רגילה.

    2. Avatar התאכזבתי הגיב:

      למה להעתיק את הרעיון הכל כך יפה ויצירתי של פיית העוגיות… אה בתיה???

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0