אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

גלידוניות פסק זמן

גלידוניות פסק זמן מהירות וקלות להכנה שמהוות קינוח שוקולדי, חגיגי וטעים לחובבי פסק זמן. קציפת שוקולד פסק זמן על בסיס שוקולד קראנצ'י שמכינים בקלי קלות עם זילופי ממרח פסק זמן לקישוט. מושלמות לאירוח!
  • מתכון, צילום וסטילינג: טליה הדר
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 20 גלידוניות קטנות או 8 מנות בגודל מאפינס
ללא גלוטן
סרטון
37 תגובות
מצרכים

לקציפת גלידוניות:1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
2-3 כפות גדושות ממרח פסק זמן

לבסיס שוקולד קראנצ'י:4-5 כפות גדושות מאוד ממרח פסק זמן
1 כוס פצפוצי אורז
1/4 כפית מלח

לקישוט:2 כפות ממרח פסק זמן

אביזרים:תבנית שקעים מסיליקון
שקית זילוף

אופן ההכנה:
  • מקציפים את רכיבי הקציפה לקצפת יציבה. מכניסים למקרר מכוסה בזמן שמכינים את השלב הבא.
  • בקערה נפרדת מערבבים עם לקקן או כף את רכיבי הבסיס ככה שהפצפוצים יתפזרו בתוך השוקולד באופן מלא (אם אוהבים את השילוב של מתוק ומלוח אפשר להגדיל את כמות המלח ל-1/2 כפית).
  • מעבירים את תערובת הבסיס לשקעים – ממלאים ככפית בכל שקע. דוחסים פנימה ומשטחים ככל הניתן לשכבה ישרה (בעזרת גב של כפית). יש למלא קצת פחות מחצי של כל שקע.
  • מוציאים את הקציפה מהמקרר וממלאים את השקעים (מעל לתערובת הבסיס) עד הסוף. אם יש צורך, כדאי לעבור עם לקקן ליישור וניקיון.
  • מכניסים למקפיא על משטח ישר לשעה לפחות (עדיף יותר). אין צורך לכסות.
    לאחר הקפאה ניתן לחלץ מהתבנית בקלות ולאחסן בקופסה סגורה עד חודש. רצוי להפריד בין הקומות בחתיכת נייר אפיה כדי למנוע הידבקות.
  • הגשה: מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בממרח פסק זמן בעזרת שקית זילוף. מגישים מיד.
  • מקציפים את רכיבי הקציפה לקצפת יציבה. מכניסים למקרר מכוסה בזמן שמכינים את השלב הבא.
  • בקערה נפרדת מערבבים עם לקקן או כף את רכיבי הבסיס ככה שהפצפוצים יתפזרו בתוך השוקולד באופן מלא (אם אוהבים את השילוב של מתוק ומלוח אפשר להגדיל את כמות המלח ל-1/2 כפית).
  • מעבירים את תערובת הבסיס לשקעים – ממלאים ככפית בכל שקע. דוחסים פנימה ומשטחים ככל הניתן לשכבה ישרה (בעזרת גב של כפית). יש למלא קצת פחות מחצי של כל שקע.
  • מוציאים את הקציפה מהמקרר וממלאים את השקעים (מעל לתערובת הבסיס) עד הסוף. אם יש צורך, כדאי לעבור עם לקקן ליישור וניקיון.
  • מכניסים למקפיא על משטח ישר לשעה לפחות (עדיף יותר). אין צורך לכסות.
    לאחר הקפאה ניתן לחלץ מהתבנית בקלות ולאחסן בקופסה סגורה עד חודש. רצוי להפריד בין הקומות בחתיכת נייר אפיה כדי למנוע הידבקות.
  • הגשה: מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בממרח פסק זמן בעזרת שקית זילוף. מגישים מיד.
  • בקערה נפרדת מערבבים עם לקקן או כף את רכיבי הבסיס ככה שהפצפוצים יתפזרו בתוך השוקולד באופן מלא (אם אוהבים את השילוב של מתוק ומלוח אפשר להגדיל את כמות המלח ל-1/2 כפית).
  • 1
  • מקציפים את רכיבי הקציפה לקצפת יציבה. מכניסים למקרר מכוסה בזמן שמכינים את השלב הבא.
  • 2
  • בקערה נפרדת מערבבים עם לקקן או כף את רכיבי הבסיס ככה שהפצפוצים יתפזרו בתוך השוקולד באופן מלא (אם אוהבים את השילוב של מתוק ומלוח אפשר להגדיל את כמות המלח ל-1/2 כפית).
  • 3
  • מעבירים את תערובת הבסיס לשקעים – ממלאים ככפית בכל שקע. דוחסים פנימה ומשטחים ככל הניתן לשכבה ישרה (בעזרת גב של כפית). יש למלא קצת פחות מחצי של כל שקע.
  • 4
  • מוציאים את הקציפה מהמקרר וממלאים את השקעים (מעל לתערובת הבסיס) עד הסוף. אם יש צורך, כדאי לעבור עם לקקן ליישור וניקיון.
  • 5
  • מכניסים למקפיא על משטח ישר לשעה לפחות (עדיף יותר). אין צורך לכסות.
    לאחר הקפאה ניתן לחלץ מהתבנית בקלות ולאחסן בקופסה סגורה עד חודש. רצוי להפריד בין הקומות בחתיכת נייר אפיה כדי למנוע הידבקות.
  • 6
  • הגשה: מעבירים לצלחת הגשה ומקשטים בממרח פסק זמן בעזרת שקית זילוף. מגישים מיד.
  • הטיפ שלנו
    • ניתן לתקוע מקל קטן בתוך כל שקע (לפני הקפאה) כדי לקבל "גלידוניות על מקל" ואפשר להכין בשקעים עמוקים יותר ייעודיים למיני ארטיקים.
    • ניתן להכין בתבנית סיליקון של מאפינס להכנת קינוח אישי גדול יותר.
    37 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar משה כהן הגיב:

      יצא ממש מושלם אתם תותחים

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        אנחנו ממש שמחים לשמוע, נשמח גם לשתף את התוצאה בדף החדש שלנו באינסטגרם, מוזמנת לשתף ולתייג אותנו regamatok_elite@

    2. Avatar הדסה הגיב:

      הי הקצפתי את השמנת והממרח לפי ההוראות וזה לא נהיה לקצף אחיד יצא לי כמו קצף מהשמנת אבל הממרח צף שם ולא מתאחד מה עושים???????

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי הדסה,
        את יכולה לנסות להפעיל את המיקסר על המהירות החזקה ביותר על מנת שהוא יאחד בין הממרח לקצפת, רק שימי לב לא להקציף יותר מדיי על מנת שהקצפת לא תישבר.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    3. Avatar שאלה הגיב:

      היי! רציתי לדעת… אין שמנת מתוקה בחנויות רציתי לדעת אם יש משהו חילופי שיעבוד חיפשתי ב5 סופרים….

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי, את יכולה להשתמש למתכון הזה גם בשמנת צמחית, בהצלחה (:
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    4. Avatar מי הגיב:

      מאפינס

    5. Avatar מי הגיב:

      אפשר לשים את זה במה ששמים מאפיס או קאפ קייק?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי, כן אפשר
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    6. Avatar מי הגיב:

      חייבים תבנית או אפשר לעשות את זה עם הידיים?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        כן, על מנת לקבל את התוצאה שאת רואה פה בסרטון, חייב תבנית שתחזיק בצורה יציבה את קציפת הפסק זמן.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    7. Avatar איה הגיב:

      צריך קודם להקציף את השמנת לבד ואז להוסיף את הממרח? או ישר ביחד?

    8. Avatar עופרה וסקר הגיב:

      מתכון מושלם! השמנת הוקצפה כראוי. שיטה שלמדתי עם הזמן, פשוט לשים את השמנת המתוקה במקפיא כ 10 דקות לפני ההקצפה. מי שממש לא מקציף לו, יכול להוסיף כף של פודינג וניל.

    9. Avatar אריאלה הגיב:

      היכן אופן ההכנה ?

    10. Avatar ת הגיב:

      רק אני לא רואה הוראות הכנה? הקצפתי את הקצפת אבל כשהוספתי את הפסק זמן היא ממש נהרסה.:(

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0