הדונאטס המופלאים האלו הם הראשונים בסדרה של סרטונים שהפקנו במטרה להפיג את כל החששות משמרים – להראות ששמרים זה לא כל כך מפחיד כמו שזה נראה וכל אחד יכול להכין בלי ניסיון או ידע מיוחד.
ואיזה מזל שהכנו את הסרטונים האלה אחרת לא היינו מגלים שאפשר להכין סופגניות דונאטס במרקם וטעם מושלם גם בלי לטגן.
הכנתם? שתפו אותנו בתמונה בעמוד האינסטגרם.
התאהבתם בהכנת מאפי שמרים ורוצים עוד מתכונים? הכנסו לעוד מתכוני שמרים מצויינים
מצרכים
לבצק:3/4 כוס (200 גרם) מים פושרים
1 כף (8 גרם) שמרים יבשים
3 ו-1/2 כוסות (500 גרם) קמח לבן
1 ביצה L
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1 כפית (7 גרם) מלח דק
3 כפות (35 גרם) שמן צמחי
לציפוי שוקולד מריר:100 גרם שוקלד פרה מריר
30 גרם חמאה
לציפוי שוקולד חלב:100 גרם שוקלד פרה חלב
20 גרם חמאה
לציפוי שוקולד לבן:100 גרם שוקלד פרה לבן
20 גרם חמאה
לציפוי שוקולד רובי:100 גרם שוקולד ספלנדיד רובי
20 גרם חמאה
לקישוט:מקופלת או חטיף אחר שאוהבים
הכנת הבצק:
- מעבדים את כל החומרים פרט לשמן במיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה. לאחר שהבצק התגבש, מגבירים למהירות 2 (על מנת לפתח רשת גלוטן) וממשיכים ללוש במשך כ-5 דקות נוספות.
- מוסיפים את השמן ומעבדים על מהירות נמוכה על מנת שהשמן לא יקפוץ החוצה. לאחר שהשמן נטמע לחלוטין בבצק (זה לוקח כמה דקות אז סבלנות) יוצרים מהבצק כדור ומעבירים אותו לקערה משומנת קלות. מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה של כ-40 דקות.
- מעבדים את כל החומרים פרט לשמן במיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה. לאחר שהבצק התגבש, מגבירים למהירות 2 (על מנת לפתח רשת גלוטן) וממשיכים ללוש במשך כ-5 דקות נוספות.
- מוסיפים את השמן ומעבדים על מהירות נמוכה על מנת שהשמן לא יקפוץ החוצה. לאחר שהשמן נטמע לחלוטין בבצק (זה לוקח כמה דקות אז סבלנות) יוצרים מהבצק כדור ומעבירים אותו לקערה משומנת קלות. מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה של כ-40 דקות.
מוסיפים את השמן ומעבדים על מהירות נמוכה על מנת שהשמן לא יקפוץ החוצה. לאחר שהשמן נטמע לחלוטין בבצק (זה לוקח כמה דקות אז סבלנות) יוצרים מהבצק כדור ומעבירים אותו לקערה משומנת קלות. מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה של כ-40 דקות.מעבדים את כל החומרים פרט לשמן במיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה. לאחר שהבצק התגבש, מגבירים למהירות 2 (על מנת לפתח רשת גלוטן) וממשיכים ללוש במשך כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את השמן ומעבדים על מהירות נמוכה על מנת שהשמן לא יקפוץ החוצה. לאחר שהשמן נטמע לחלוטין בבצק (זה לוקח כמה דקות אז סבלנות) יוצרים מהבצק כדור ומעבירים אותו לקערה משומנת קלות. מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה של כ-40 דקות.
הכנת הדונאטס:
- מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 60 גר' ומכדררים לכדורים. מכסים במגבת ומניחים למנוחה של 5 דקות. משמנים היטב תבנית דונאטס.
- יוצרים חור בעזרת האצבעות במרכז כל כדור ומגדילים אותו מעט. מניחים בשקע דונאט. חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק.
- מברישים היטב בשמן מעל כל דונאט, מכסים במגבת ומניחים לתפיחה סופית של 30 דקות.
- אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-15 דקות עד שהדונאטים משחימים היטב באופן אחיד.
- מוציאים מהתנור ומניחים לדונאטים להתקרר.
- מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 60 גר' ומכדררים לכדורים. מכסים במגבת ומניחים למנוחה של 5 דקות. משמנים היטב תבנית דונאטס.
- יוצרים חור בעזרת האצבעות במרכז כל כדור ומגדילים אותו מעט. מניחים בשקע דונאט. חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק.
- מברישים היטב בשמן מעל כל דונאט, מכסים במגבת ומניחים לתפיחה סופית של 30 דקות.
- אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-15 דקות עד שהדונאטים משחימים היטב באופן אחיד.
- מוציאים מהתנור ומניחים לדונאטים להתקרר.
יוצרים חור בעזרת האצבעות במרכז כל כדור ומגדילים אותו מעט. מניחים בשקע דונאט. חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק.מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 60 גר' ומכדררים לכדורים. מכסים במגבת ומניחים למנוחה של 5 דקות. משמנים היטב תבנית דונאטס. יוצרים חור בעזרת האצבעות במרכז כל כדור ומגדילים אותו מעט. מניחים בשקע דונאט. חוזרים על הפעולה עם כל כדורי הבצק. מברישים היטב בשמן מעל כל דונאט, מכסים במגבת ומניחים לתפיחה סופית של 30 דקות. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-15 דקות עד שהדונאטים משחימים היטב באופן אחיד. מוציאים מהתנור ומניחים לדונאטים להתקרר.
לקישוט:
- ממיסים בקערות שונות במיקרו או מעל בין מארי שוקולד מסוג אחד עם כמות החמאה הכתובה תחתיו, מערבבים היטב וטובלים את הדונאטים.
- לקישוט מקופלת: מועכים את המקופלת בתוך האריזה שלה, פותחים את האריזה ומפזרים על הדונאטס המצופים.
- ממיסים בקערות שונות במיקרו או מעל בין מארי שוקולד מסוג אחד עם כמות החמאה הכתובה תחתיו, מערבבים היטב וטובלים את הדונאטים.
- לקישוט מקופלת: מועכים את המקופלת בתוך האריזה שלה, פותחים את האריזה ומפזרים על הדונאטס המצופים.
לקישוט מקופלת: מועכים את המקופלת בתוך האריזה שלה, פותחים את האריזה ומפזרים על הדונאטס המצופים.ממיסים בקערות שונות במיקרו או מעל בין מארי שוקולד מסוג אחד עם כמות החמאה הכתובה תחתיו, מערבבים היטב וטובלים את הדונאטים. לקישוט מקופלת: מועכים את המקופלת בתוך האריזה שלה, פותחים את האריזה ומפזרים על הדונאטס המצופים.
וואו
הוא יצא לחמנייה
יוצא כמו לחמניות…
אפשר בלי תבנית דונאטס?
היי דידי,
כן אפשר רק להקפיד שהחור שעושים במרכז הכדור יהיה גדול יותר על מנת שלא ייסגר באפייה.
שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה
הדונאטס לא יוצא קצת כמו לחמניות?