אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

דונאטס בציפוי שוקולד והפתעות

אם אתם רוצים לגוון קצת את הסופגניות המסורתיות של חנוכה - לכו על דונאטס זהובים וחמימים בציפוי שוקולד עם סוכריות צבעוניות או קוקוס. ההנאה מובטחת!
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: יותר מ-3 שעות
רמת קושי: מורכב
כמות: 20-25 יחידות
21 תגובות
מצרכים

לבצק:500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
30 גרם (3 כפות) סוכר
250 מ"ל (1 כוס) חלב
1 ביצה L
50 גרם חמאה רכה
2 כפות ברנדי
קורט מלח

לציפוי שוקולד:200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
קורט מלח

לקישוט:סוכריות צבעוניות
קוקוס טחון
שוקולד לבן מומס

אופן ההכנה:
  • בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חלב, ביצה, חמאה, ברנדי ומלח ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
  • מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כשעה-שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה ומרדדים לעלה בעובי 2 ס"מ.
  • בעזרת מיקד בקוטר 6-7 ס"מ קורצים עיגולים. בעזרת מיקד קטן יותר (קוטר 1-2 ס"מ) מוציאים עיגול קטן בחלק האמצעי.
  • מעבירים את הדונאטס לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן היטב, משמנים אותם גם ומתפיחים במשך כשעה או עד שהם מכפילים את נפחם.
  • מחממים שמן בסיר בינוני עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 170 מעלות. אם אין מדחום בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו – אם יש בועיות קטנות מסביב לכף זה סימן שהשמן חם מספיק.
  • מטגנים את הדונאטס בשמן החם עד שהם מזהיבים לחלוטין מכל הצדדים.
  • מוציאים באמצעות כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג ומניחים להצטנן בטמפרטורת החדר.
  • ציפוי שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה ומלח וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • טובלים את החלק העליון של הדונאטס בציפוי השוקולד ומניחים על גבי צלחת הגשה.
  • מקשטים בשוקולד מומס, סוכריות צבעוניות או קוקוס טחון לפי הטעם.
  • בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חלב, ביצה, חמאה, ברנדי ומלח ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
  • מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כשעה-שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה ומרדדים לעלה בעובי 2 ס"מ.
  • בעזרת מיקד בקוטר 6-7 ס"מ קורצים עיגולים. בעזרת מיקד קטן יותר (קוטר 1-2 ס"מ) מוציאים עיגול קטן בחלק האמצעי.
  • מעבירים את הדונאטס לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן היטב, משמנים אותם גם ומתפיחים במשך כשעה או עד שהם מכפילים את נפחם.
  • מחממים שמן בסיר בינוני עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 170 מעלות. אם אין מדחום בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו – אם יש בועיות קטנות מסביב לכף זה סימן שהשמן חם מספיק.
  • מטגנים את הדונאטס בשמן החם עד שהם מזהיבים לחלוטין מכל הצדדים.
  • מוציאים באמצעות כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג ומניחים להצטנן בטמפרטורת החדר.
  • ציפוי שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה ומלח וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • טובלים את החלק העליון של הדונאטס בציפוי השוקולד ומניחים על גבי צלחת הגשה.
  • מקשטים בשוקולד מומס, סוכריות צבעוניות או קוקוס טחון לפי הטעם.
  • מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כשעה-שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • 1
  • בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חלב, ביצה, חמאה, ברנדי ומלח ולשים במהירות נמוכה-בינונית במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
  • 2
  • מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כשעה-שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • 3
  • מעבירים את הבצק התפוח למשטח עבודה ומרדדים לעלה בעובי 2 ס"מ.
  • 4
  • בעזרת מיקד בקוטר 6-7 ס"מ קורצים עיגולים. בעזרת מיקד קטן יותר (קוטר 1-2 ס"מ) מוציאים עיגול קטן בחלק האמצעי.
  • 5
  • מעבירים את הדונאטס לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן היטב, משמנים אותם גם ומתפיחים במשך כשעה או עד שהם מכפילים את נפחם.
  • 6
  • מחממים שמן בסיר בינוני עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 170 מעלות. אם אין מדחום בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו – אם יש בועיות קטנות מסביב לכף זה סימן שהשמן חם מספיק.
  • 7
  • מטגנים את הדונאטס בשמן החם עד שהם מזהיבים לחלוטין מכל הצדדים.
  • 8
  • מוציאים באמצעות כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג ומניחים להצטנן בטמפרטורת החדר.
  • 9
  • ציפוי שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה ומלח וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 10
  • טובלים את החלק העליון של הדונאטס בציפוי השוקולד ומניחים על גבי צלחת הגשה.
  • 11
  • מקשטים בשוקולד מומס, סוכריות צבעוניות או קוקוס טחון לפי הטעם.
  • הטיפ שלנו
    • מומלץ להגיש את הדונאטס כמה שיותר טריים אז הם במיטבם.
    • אפשר לקשט את הדונאטס בכל מה שאוהבים: אגוזים קצוצים, שוקולד לבן קצוץ, שברי עוגיות או כל קישוט אחר שאוהבים.
    21 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar לאה הגיב:

      יצא מושלם בה תודה רבה

    2. Avatar שירה הגיב:

      האם אפשר להפחית את הכמות?

    3. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      האם אפשר לאפות במקום לטגן?

    4. Avatar שוקה הגיב:

      זה ניראה ממש תאים אני אחנתי

    5. Avatar קורל הגיב:

      תודה הכנתי ויצא מעולה

    6. Avatar קורל הגיב:

      היי! איך ניתן לשמור את הדונאטס? בקופסא במקרר? כמובן שרק עד יום יומיים

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        עדיף שלא, זה מסוג המאפים שכדאי לטגן וישר להגיש, אבל בעיקרון בקופסה במקרר עד יומיים. בהצלחה!

    7. Avatar אייזמן הגיב:

      איזה תחליף אפשר להשתמש לביצה?, במילים אחרות אותו מתכון לאדם טבעוני. תודה רבה 🙂

    8. Avatar ביטון הגיב:

      מה זה ברנדי?

    9. Avatar אימי הגיב:

      אפשר משהוא אחר שיחליף את הברנדי??

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        אפשר להמיר במים או חלב באותה כמות, אבל קחי בחשבון שהדונאטס יספגו קצת יותר שמן ללא אלכוהול (מטרתו לעזור בעניין זה). בהצלחה!

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0