אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

חטיף בלונדי חלומי

חטיף בלונדי טעים בטירוף! שכבה קראנצ'ית של קורנפלקס ושוקולד, שכבת קרמל מלוח ושכבת טראפלס בלונדי מעל הכל - הפינוק המושלם
  • צילום: נמרוד סונדרס
  • מתכון: בתיה שורק
זמן הכנה: שעתיים
רמת קושי: קל
כמות: תבנית מרובעת בגודל 25*25
ללא גלוטן
14 תגובות

חטיף בלונדי חלומי ופשוט להכנה, לא צריך תנור וגם לא מיקסר. והבונוס אפשר להכין כמה ימים מראש ולשמור בקופסה אטומה במקרר.

הכנתם? שתפו אותנו בתמונה בעמוד האינסטגרם.

ואם אהבתם את המתכון הזה, אתם חייבים להכין את החטיף טעמי ביתי המושלם הזה.

מצרכים

לשכבת הקורנפלקס:200 גרם קורנפלקס
100 גרם שוקולד פרה בלונדי
120 גרם חמאה
1 צנצנת (350 גרם) ממרח אקסטרה חלב עלית

לשכבת הקרמל מלוח:250 גרם סוכר
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/4 כפית מלח
70 גרם חמאה
50 גרם שקדים קצוצים

לשכבת הבלונדי:200 גרם שוקולד פרה בלונדי
125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה
20 גרם שקדים קצוצים (אופציונלי)

אופן ההכנה:
  • מרסקים את הקורנפלקס לשברים.
  • ממיסים בפולסים קצרים במיקרו את החמאה והבלונדי עד להמסה מלאה.
  • מערבבים את התערובת המומסת עם שברי הקורנפלקס והממרח אקסטרה חלב. משטחים בתבנית ודוחסים היטב. מכניסים להקפאה.
  • מכינים את הקרמל המלוח: שופכים את הסוכר במחבת על אש בינונית וכל כמה שניות מניעים את המחבת בצורה מעגלית על מנת שהסוכר לא יישרף.
  • ממשיכים גם לאחר שהסוכר נמס, עד שהקרמל מקבל צבע ענברי מעט כהה (חשוב לא למהר ולא לדלג על השלב הזה, אך להקפיד שהקרמל לא ישרף).
  • מחממים את השמנת לסף רתיחה ושופכים למחבת (השמנת מבעבעת אז בזהירות). מוסיפים את המלח ומערבבים היטב עם כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מורידים מהאש (הקרמל צריך להיות אחיד אך עדיין נוזלי). מוסיפים את החמאה, מערבבים עד להמסה מלאה ומוזגים על גבי שכבת הקורנפלקס.
  • מפזרים שקדים מעל הקרמל ומעבירים למקפיא.
  • מחממים שמנת עד סף רתיחה. מוזגים על גבי הבלונדי, ממתינים דקה ומערבבים היטב.
  • שופכים את הבלונדי המומס על גבי שכבת הקרמל ומחזירים למקפיא להתייצבות. אפשר לפזר על הבלונדי שקדים קצוצים לקישוט
  • חותכים לאצבעות באמצעות סכין חדה ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר.
  • מרסקים את הקורנפלקס לשברים.
  • ממיסים בפולסים קצרים במיקרו את החמאה והבלונדי עד להמסה מלאה.
  • מערבבים את התערובת המומסת עם שברי הקורנפלקס והממרח אקסטרה חלב. משטחים בתבנית ודוחסים היטב. מכניסים להקפאה.
  • מכינים את הקרמל המלוח: שופכים את הסוכר במחבת על אש בינונית וכל כמה שניות מניעים את המחבת בצורה מעגלית על מנת שהסוכר לא יישרף.
  • ממשיכים גם לאחר שהסוכר נמס, עד שהקרמל מקבל צבע ענברי מעט כהה (חשוב לא למהר ולא לדלג על השלב הזה, אך להקפיד שהקרמל לא ישרף).
  • מחממים את השמנת לסף רתיחה ושופכים למחבת (השמנת מבעבעת אז בזהירות). מוסיפים את המלח ומערבבים היטב עם כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מורידים מהאש (הקרמל צריך להיות אחיד אך עדיין נוזלי). מוסיפים את החמאה, מערבבים עד להמסה מלאה ומוזגים על גבי שכבת הקורנפלקס.
  • מפזרים שקדים מעל הקרמל ומעבירים למקפיא.
  • מחממים שמנת עד סף רתיחה. מוזגים על גבי הבלונדי, ממתינים דקה ומערבבים היטב.
  • שופכים את הבלונדי המומס על גבי שכבת הקרמל ומחזירים למקפיא להתייצבות. אפשר לפזר על הבלונדי שקדים קצוצים לקישוט
  • חותכים לאצבעות באמצעות סכין חדה ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר.
  • ממיסים בפולסים קצרים במיקרו את החמאה והבלונדי עד להמסה מלאה.
  • 1
  • מרסקים את הקורנפלקס לשברים.
  • 2
  • ממיסים בפולסים קצרים במיקרו את החמאה והבלונדי עד להמסה מלאה.
  • 3
  • מערבבים את התערובת המומסת עם שברי הקורנפלקס והממרח אקסטרה חלב. משטחים בתבנית ודוחסים היטב. מכניסים להקפאה.
  • 4
  • מכינים את הקרמל המלוח: שופכים את הסוכר במחבת על אש בינונית וכל כמה שניות מניעים את המחבת בצורה מעגלית על מנת שהסוכר לא יישרף.
  • 5
  • ממשיכים גם לאחר שהסוכר נמס, עד שהקרמל מקבל צבע ענברי מעט כהה (חשוב לא למהר ולא לדלג על השלב הזה, אך להקפיד שהקרמל לא ישרף).
  • 6
  • מחממים את השמנת לסף רתיחה ושופכים למחבת (השמנת מבעבעת אז בזהירות). מוסיפים את המלח ומערבבים היטב עם כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 7
  • מורידים מהאש (הקרמל צריך להיות אחיד אך עדיין נוזלי). מוסיפים את החמאה, מערבבים עד להמסה מלאה ומוזגים על גבי שכבת הקורנפלקס.
  • 8
  • מפזרים שקדים מעל הקרמל ומעבירים למקפיא.
  • 9
  • מחממים שמנת עד סף רתיחה. מוזגים על גבי הבלונדי, ממתינים דקה ומערבבים היטב.
  • 10
  • שופכים את הבלונדי המומס על גבי שכבת הקרמל ומחזירים למקפיא להתייצבות. אפשר לפזר על הבלונדי שקדים קצוצים לקישוט
  • 11
  • חותכים לאצבעות באמצעות סכין חדה ומאחסנים בקופסה אטומה במקרר.
  • 14 תגובות
    1. Avatar תמר הגיב:

      היי
      אם אני רוצה להכין ברינג אינגליש קייק
      מה הכמויות?
      תודה מראש!

    2. Avatar רונית הגיב:

      אשמח גם לדעת מתי להוסיף את החמאה בשלב הכנת הקרמל

    3. Avatar רמי הגיב:

      בשכבת קרמל רשמתם מלח אבל בהכנה זה לא מוזכר באיזה שלב להוסיף את ה 70 גרם חמאה

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי רמי,
        את המלח מוסיפים ביחד עם השמנת ואת החמאה מוסיפים לאחר הורדת הקרמל מהאש.

    4. Avatar צליל הגיב:

      היי האם במקום ממרח אקסטרה ללב אני יכולה לשלב כל ממרח שוקולד רגיל??

    5. Avatar כרמית הגיב:

      שומרים שבהקפאה עד להגשה ???כמה זמן מחזיק ההקפאה, כמו כן אוכלים את זה קפוא??

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי כרמית,
        אפשר לשמור שבועיים בקופסה אטומה במקפיא ולהוציא מעט לפני ההגשה.

    6. Avatar לין הגיב:

      אפשר בלי האקסטרה חלב? או להחליף אותו בממרח אחר?

    7. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      זה ממרח שוקולד

    8. Avatar רינת הגיב:

      היי מה זה ממרח אקסטרה חלב עלית?
      זה ממרח שוקולד? ואם כן באיזה טעם?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי רינת,
        כן זה ממרח שוקולדי וטעים במיוחד וניתן למצוא אותו בכל הסופרים (:

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0