אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
ы
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

חטיף טעמי ביתי – המתכון המקורי

המתכון הסודי נחשף: חטיף טעמי ביתי טעים בטירוף! שכבת פצפוצי אורז שוקולדית ופריכה עם קרמל מלוח מעל וציפוי שוקולד דק שעוטף את הכל - פשוט חלום
  • מתכון: יניב גור אריה
זמן הכנה: שעתיים וחצי
רמת קושי: קל
כמות: תבנית מלבנית בגודל 30*20
ללא גלוטן
סרטון
16 תגובות

מצרכים

לשכבת פצפוצים:200 גרם פצפוצי אורז
100 גרם שוקולד לבן
100 גרם חמאה
350 גרם ממרח אגוזי לוז

לשכבת קרמל:170 גרם סוכר
60 מ"ל מים
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/4 כפית מלח
100 גרם חמאה

לציפוי:400 גרם שוקולד מריר או חלב
30 מ"ל שמן

הכנת שכבת הפצפוצים:
  • ממיסים שוקולד, חמאה וממרח אגוזי לוז במיקרוגל כדקה עד לקבלת תערובת חלקה
    מערבבים פנימה פצפוצי אורז.
  • מעבירים לתבנית ודוחסים היטב.
  • מעבירים למקרר עד התייצבות מלאה.
  • ממיסים שוקולד, חמאה וממרח אגוזי לוז במיקרוגל כדקה עד לקבלת תערובת חלקה
    מערבבים פנימה פצפוצי אורז.
  • מעבירים לתבנית ודוחסים היטב.
  • מעבירים למקרר עד התייצבות מלאה.
  • מעבירים לתבנית ודוחסים היטב.
  • 1
  • ממיסים שוקולד, חמאה וממרח אגוזי לוז במיקרוגל כדקה עד לקבלת תערובת חלקה
    מערבבים פנימה פצפוצי אורז.
  • 2
  • מעבירים לתבנית ודוחסים היטב.
  • 3
  • מעבירים למקרר עד התייצבות מלאה.
  • הכנת הקרמל:
    • מניחים בסיר רחב סוכר ומים ומוודאים שכל הסוכר רטוב (במידת הצורך מוסיפים עוד כפית מים). מבשלים על להבה נמוכה עד שכל הסוכר נמס.
    • מגבירים להבה ומבשלים עד שהסוכר הופך לקרמל בצבע חום עמוק. במקביל בסיר אחר מחממים שמנת עם מלח לסף רתיחה.
    • יוצקים את השמנת החמימה על הקרמל בהדרגה ותוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל על להבה בינונית עוד כמה דקות, עד שמתקבל קרם אחיד ללא גושים.
    • מכבים את הלהבה ומוסיפים פנימה את החמאה בהדרגה ותוך כדי ערבוב, ממשיכים לבשל עד שכל החמאה נמסה מחום הקרמל ומתקבל קרם חלק.
    • יוצקים את הקרמל על שכבת פצפוצי האורז ומחזירים למקרר עד להתייצבות מלאה.
    • מניחים בסיר רחב סוכר ומים ומוודאים שכל הסוכר רטוב (במידת הצורך מוסיפים עוד כפית מים). מבשלים על להבה נמוכה עד שכל הסוכר נמס.
    • מגבירים להבה ומבשלים עד שהסוכר הופך לקרמל בצבע חום עמוק. במקביל בסיר אחר מחממים שמנת עם מלח לסף רתיחה.
    • יוצקים את השמנת החמימה על הקרמל בהדרגה ותוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל על להבה בינונית עוד כמה דקות, עד שמתקבל קרם אחיד ללא גושים.
    • מכבים את הלהבה ומוסיפים פנימה את החמאה בהדרגה ותוך כדי ערבוב, ממשיכים לבשל עד שכל החמאה נמסה מחום הקרמל ומתקבל קרם חלק.
    • יוצקים את הקרמל על שכבת פצפוצי האורז ומחזירים למקרר עד להתייצבות מלאה.
  • מגבירים להבה ומבשלים עד שהסוכר הופך לקרמל בצבע חום עמוק. במקביל בסיר אחר מחממים שמנת עם מלח לסף רתיחה.
  • 1
  • מניחים בסיר רחב סוכר ומים ומוודאים שכל הסוכר רטוב (במידת הצורך מוסיפים עוד כפית מים). מבשלים על להבה נמוכה עד שכל הסוכר נמס.
  • 2
  • מגבירים להבה ומבשלים עד שהסוכר הופך לקרמל בצבע חום עמוק. במקביל בסיר אחר מחממים שמנת עם מלח לסף רתיחה.
  • 3
  • יוצקים את השמנת החמימה על הקרמל בהדרגה ותוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל על להבה בינונית עוד כמה דקות, עד שמתקבל קרם אחיד ללא גושים.
  • 4
  • מכבים את הלהבה ומוסיפים פנימה את החמאה בהדרגה ותוך כדי ערבוב, ממשיכים לבשל עד שכל החמאה נמסה מחום הקרמל ומתקבל קרם חלק.
  • 5
  • יוצקים את הקרמל על שכבת פצפוצי האורז ומחזירים למקרר עד להתייצבות מלאה.
  • 5
    חטיף טעמי ביתי
    ציפוי:
    • משחררים מהתבנית וחותכים לאצבעות באורך 4 ס"מ וברוחב 1.5 ס"מ (או בכל גודל אחר שרוצים).
    • ממיסים יחד את השוקולד והשמן כדקה במיקרוגל.
    • טובלים את החטיפים בשוקולד ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
    • מעבירים למקרר עד להתייצבות.
    • משחררים מהתבנית וחותכים לאצבעות באורך 4 ס"מ וברוחב 1.5 ס"מ (או בכל גודל אחר שרוצים).
    • ממיסים יחד את השוקולד והשמן כדקה במיקרוגל.
    • טובלים את החטיפים בשוקולד ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
    • מעבירים למקרר עד להתייצבות.
  • ממיסים יחד את השוקולד והשמן כדקה במיקרוגל.
  • 1
  • משחררים מהתבנית וחותכים לאצבעות באורך 4 ס"מ וברוחב 1.5 ס"מ (או בכל גודל אחר שרוצים).
  • 2
  • ממיסים יחד את השוקולד והשמן כדקה במיקרוגל.
  • 3
  • טובלים את החטיפים בשוקולד ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 4
  • מעבירים למקרר עד להתייצבות.
  • 4
    חטיף טעמי ביתי
    הטיפ שלנו
    • סרטון עם כל שלבי ההכנה מחכה לכם ממש פה
    • את המוצר הסופי יש לשמור בקירור, במידה ורוצים מוצר שאפשר לשמור בחוץ (כמו הטעמי המקורי) יש לעשות לשוקולד תהליך של טמפרור.
    16 תגובות
    1. Avatar שיריה הגיב:

      אפשר במקום שוקולד לבן וממרח אגוזים להשתמש בשוקולד ג'נדויה?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        אפשר להחליף את השוקולד הלבן בשוקולד ג'אנדויה, את הממרח ניתן להחליף בכל ממרח שאוהבים.

    2. Avatar רחלי הגיב:

      היי נראה מושחת וטעים.רציתי לשאול בבקשה ניתן להחליף לשבבי פייאטה ? ובציפוי לצפות עם חמאת קקאו? אני ממז רוצה לנסות

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי רחלי,
        פחות מומלץ להחליף את הפצפוצי אורז, את יכולה להשתמש בחמאת קקאו בציפוי.

    3. Avatar בלהבלה הגיב:

      איזה מוזרים אתם, ההנאה הכי גדולה של הפרה זה שחולבים אותה, היא לא יכולה להתקיים בלי חליבה

    4. Avatar תיקי הגיב:

      איזו אכזבה.מתוק בטירוף, מתפורר, הציפוי נמס מיד במגע, הטעם לא דומה. לא אחזור על הנסיון.

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי תיקי,
        מצטערים לשמוע שלא הצליח לך, המתכון הוכן פעמים רבות ונרשמה התלהבות גדולה אצל מי שהכין.
        נשמח לעזור להבין מה קרה, האם השתמשת בכמויות המדויקות שכתובות במתכון?

    5. Avatar נועה הגיב:

      היי מה אפשר לשים במקום ממרח אגוזי לוז?

    6. Avatar רות הגיב:

      תודה רבה על המתכון. הכנתי בדיוק כפי שאמרת ופשוט פצצה מהלכת ווואייי איזה טעייייים יותר טעים מהקנוי תודה רבה אהה דרך אגב קצת שידרגתי את המתכון שלך

    7. Avatar עדי הגיב:

      היי על איזה סבל בלתי נתפס בשוקולד יש חלב ולא בשר ואם לא חולבים תפרה היא סובלת יותר ממתי שלא חולבים אותה נקודה למחשבה המתכון נראה פצצה אני הולכת להכין

    8. Avatar מממ הגיב:

      לטבעוני דבר ראשון זה חלב ולא בשר לא שחוטים אותה בשביל זה דבר שני זה תפקידן ובכל אופן היא תישחט מתי שהוא אז מה זה משנה אם אתה תאכל אותה או מישהו אחר

    9. Avatar שפרה הגיב:

      לטבעונית לזה נועדו הפרות לא??????????

    10. Avatar לטבעונים שבניהם.. הגיב:

      היום אפשר למצוא כל דבר בפרווה.כמו שוקולדים לבן ומריר או קצפת צמחית…

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0