אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

חטיף טעמי ביתי – המתכון המקורי

המתכון הסודי נחשף: חטיף טעמי ביתי טעים בטירוף! שכבת פצפוצי אורז שוקולדית ופריכה עם קרמל מלוח מעל וציפוי שוקולד דק שעוטף את הכל - פשוט חלום
  • מתכון: יניב גור אריה
  • צילום: טל סיון צפורין
זמן הכנה: שעתיים וחצי
רמת קושי: קל
כמות: תבנית מלבנית בגודל 30*20
ללא גלוטן
26 תגובות

לא תאמינו כמה פשוט להכין את החטיף האהוב בבית! וכדי שיהיה הכי מהיר וקל, הנה סרטון עם כל שלבי ההכנה.

הכנתם? שתפו אותנו בתמונה בעמוד האינסטגרם.

ואם אהבתם את המתכון הזה, אתם חייבים להכין את האצבעות שוקולד המושלמות האלו.

מצרכים

לשכבת פצפוצים:200 גרם פצפוצי אורז
100 גרם שוקולד לבן
150 גרם חמאה
450 גרם ממרח אגוזי לוז

לשכבת קרמל:170 גרם סוכר
60 מ"ל מים
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/4 כפית מלח
100 גרם חמאה

לציפוי:400 גרם שוקולד מריר או חלב
30 מ"ל שמן

הכנת שכבת הפצפוצים:
  • ממיסים שוקולד, חמאה וממרח אגוזי לוז במיקרוגל כדקה עד לקבלת תערובת חלקה
    מערבבים פנימה פצפוצי אורז.
  • מעבירים לתבנית ודוחסים היטב.
  • מעבירים למקרר עד התייצבות מלאה.
  • ממיסים שוקולד, חמאה וממרח אגוזי לוז במיקרוגל כדקה עד לקבלת תערובת חלקה
    מערבבים פנימה פצפוצי אורז.
  • מעבירים לתבנית ודוחסים היטב.
  • מעבירים למקרר עד התייצבות מלאה.
  • מעבירים לתבנית ודוחסים היטב.
  • 1
  • ממיסים שוקולד, חמאה וממרח אגוזי לוז במיקרוגל כדקה עד לקבלת תערובת חלקה
    מערבבים פנימה פצפוצי אורז.
  • 2
  • מעבירים לתבנית ודוחסים היטב.
  • 3
  • מעבירים למקרר עד התייצבות מלאה.
  • הכנת הקרמל:
    • מניחים בסיר רחב סוכר ומים ומוודאים שכל הסוכר רטוב (במידת הצורך מוסיפים עוד כפית מים). מבשלים על להבה נמוכה עד שכל הסוכר נמס.
    • מגבירים להבה ומבשלים עד שהסוכר הופך לקרמל בצבע חום עמוק. במקביל בסיר אחר מחממים שמנת עם מלח לסף רתיחה.
    • יוצקים את השמנת החמימה על הקרמל בהדרגה ותוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל על להבה בינונית עוד כמה דקות, עד שמתקבל קרם אחיד ללא גושים.
    • מכבים את הלהבה ומוסיפים פנימה את החמאה בהדרגה ותוך כדי ערבוב, ממשיכים לבשל עד שכל החמאה נמסה מחום הקרמל ומתקבל קרם חלק.
    • יוצקים את הקרמל על שכבת פצפוצי האורז ומחזירים למקרר עד להתייצבות מלאה.
    • מניחים בסיר רחב סוכר ומים ומוודאים שכל הסוכר רטוב (במידת הצורך מוסיפים עוד כפית מים). מבשלים על להבה נמוכה עד שכל הסוכר נמס.
    • מגבירים להבה ומבשלים עד שהסוכר הופך לקרמל בצבע חום עמוק. במקביל בסיר אחר מחממים שמנת עם מלח לסף רתיחה.
    • יוצקים את השמנת החמימה על הקרמל בהדרגה ותוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל על להבה בינונית עוד כמה דקות, עד שמתקבל קרם אחיד ללא גושים.
    • מכבים את הלהבה ומוסיפים פנימה את החמאה בהדרגה ותוך כדי ערבוב, ממשיכים לבשל עד שכל החמאה נמסה מחום הקרמל ומתקבל קרם חלק.
    • יוצקים את הקרמל על שכבת פצפוצי האורז ומחזירים למקרר עד להתייצבות מלאה.
  • מגבירים להבה ומבשלים עד שהסוכר הופך לקרמל בצבע חום עמוק. במקביל בסיר אחר מחממים שמנת עם מלח לסף רתיחה.
  • 1
  • מניחים בסיר רחב סוכר ומים ומוודאים שכל הסוכר רטוב (במידת הצורך מוסיפים עוד כפית מים). מבשלים על להבה נמוכה עד שכל הסוכר נמס.
  • 2
  • מגבירים להבה ומבשלים עד שהסוכר הופך לקרמל בצבע חום עמוק. במקביל בסיר אחר מחממים שמנת עם מלח לסף רתיחה.
  • 3
  • יוצקים את השמנת החמימה על הקרמל בהדרגה ותוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל על להבה בינונית עוד כמה דקות, עד שמתקבל קרם אחיד ללא גושים.
  • 4
  • מכבים את הלהבה ומוסיפים פנימה את החמאה בהדרגה ותוך כדי ערבוב, ממשיכים לבשל עד שכל החמאה נמסה מחום הקרמל ומתקבל קרם חלק.
  • 5
  • יוצקים את הקרמל על שכבת פצפוצי האורז ומחזירים למקרר עד להתייצבות מלאה.
  • 5
    חטיף טעמי ביתי
    ציפוי:
    • משחררים מהתבנית וחותכים לאצבעות באורך 4 ס"מ וברוחב 1.5 ס"מ (או בכל גודל אחר שרוצים).
    • ממיסים יחד את השוקולד והשמן כדקה במיקרוגל.
    • טובלים את החטיפים בשוקולד ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
    • מעבירים למקרר עד להתייצבות.
    • משחררים מהתבנית וחותכים לאצבעות באורך 4 ס"מ וברוחב 1.5 ס"מ (או בכל גודל אחר שרוצים).
    • ממיסים יחד את השוקולד והשמן כדקה במיקרוגל.
    • טובלים את החטיפים בשוקולד ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
    • מעבירים למקרר עד להתייצבות.
  • ממיסים יחד את השוקולד והשמן כדקה במיקרוגל.
  • 1
  • משחררים מהתבנית וחותכים לאצבעות באורך 4 ס"מ וברוחב 1.5 ס"מ (או בכל גודל אחר שרוצים).
  • 2
  • ממיסים יחד את השוקולד והשמן כדקה במיקרוגל.
  • 3
  • טובלים את החטיפים בשוקולד ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 4
  • מעבירים למקרר עד להתייצבות.
  • 4
    חטיף טעמי ביתי
    הטיפ שלנו
    • את המוצר הסופי יש לשמור בקירור, במידה ורוצים מוצר שאפשר לשמור בחוץ (כמו הטעמי המקורי) יש לעשות לשוקולד תהליך של טמפרור.
    26 תגובות
    1. Avatar שושי הגיב:

      שלום וברכה
      אני ניסיתי וכשהמסתי את הקרמל אחרי שכול הסוכר נמס פתאום נגמר הנוזלים וזה נהיה גושי סוכר וניסיתי עוד פעם ושוב זה יצא
      מדוע זה קורה????????????

    2. Avatar ג הגיב:

      שלום וברכה
      אני ניסיתי וכשהמסתי את הקרמל אחרי שכול הסוכר נמס פתאום נגמר הנוזלים וזה נהיה גושי סוכר וניסיתי עוד פעם ושוב זה יצא
      מדוע זה קורה????????????

    3. Avatar שלומית הגיב:

      אפשר לגמרי בלי הקרמל. זה מספיק מתוק ויוצא מעולה

    4. Avatar דינה הגיב:

      עם עבודה כזו עדיף לקנות 3 בעשר. מה צריך לעבוד ולקנות וחומרים. בסופר 3 בעשר.

    5. Avatar מוטי הגיב:

      אני מוותר על כל זה בכלל המרכיבים הרעים

    6. Avatar אתי הגיב:

      נראה טוב!!
      לפני שאני מתחילה אפשר ממחר פרלינה/ נוגט במקום? וכמה חטיפים יוצא בערך?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי אתי,
        כן, אפשר להחליף את הממרח.
        יוצאים כ-20 חטיפים תלוי בגודל שאת חותכת.

    7. Avatar שאלות חשובות. בבקשה שיענו הגיב:

      יש לי כמה שאלות שממש אשמח לתשובה לגביהן.

      1. האם חייב להתשמש בשוקולד לבן, אם לא. מה כתחליף?
      2. האם אפשר להשתמש בחלק מהשוקולד מריר חלק חלב כדי שלא יצא מדי מתוק?
      3. אפשר להחליף את ממרח אגוזי הלוז בממרח שוקולד השחר או שיצא טעם מוזר?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי (:
        1. לא חייב שוקולד לבן גם שוקולד חלב או מריר יעבדו מצויין.
        2. כן אפשר, אפשר גם רק במריר – יוצא מעולה.
        3. כן, אפשר עדיין יוצא טעים מאוד.

    8. Avatar מיכל הגיב:

      מנסיון כששמים חמאה עם פצפוצי אורז כל הפריכות שלהם יוצאת וחבל

    9. Avatar שיריה הגיב:

      אפשר במקום שוקולד לבן וממרח אגוזים להשתמש בשוקולד ג'נדויה?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        אפשר להחליף את השוקולד הלבן בשוקולד ג'אנדויה, את הממרח ניתן להחליף בכל ממרח שאוהבים.

    10. Avatar רחלי הגיב:

      היי נראה מושחת וטעים.רציתי לשאול בבקשה ניתן להחליף לשבבי פייאטה ? ובציפוי לצפות עם חמאת קקאו? אני ממז רוצה לנסות

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי רחלי,
        פחות מומלץ להחליף את הפצפוצי אורז, את יכולה להשתמש בחמאת קקאו בציפוי.

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0