אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

טירמיסו שוקולד בקלי קלות

בלי ביצים ובלי ג'לטין – טירמיסו שוקולד עשיר במיוחד עם קפה, קרם מסקרפונה ובישקוטים בטעם שיחזיר אתכם לאיטליה.
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: בינוני
כמות: 6 כוסות אישיות בנפח 200 מ"ל
11 תגובות
מצרכים

לקרם מסקרפונה:250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
225 גרם (1 מכל) גבינת מסקרפונה
2 כפות אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל

לגנאש שוקולד מריר:100 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה

לבישקוטים:60 מ"ל (1/4 כוס) אספרסו (נוזל)
60 מ"ל (1/4 כוס) חלב קר
2 כפות ברנדי או ליקר קפה
1 חבילת בישקוטים

לקישוט:אבקת קקאו

אופן ההכנה:
  • קרם מסקרפונה: בקערת מיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה, אבקת סוכר ותמצית וניל עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
  • מעבירים את הקרם לשק זילוף ושומרים במקרר עד הרכבת הקינוח.
  • גנאש שוקולד מריר: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מצננים מעט בטמפרטורת החדר עד הרכבת הקינוח.
  • הרכבה: מערבבים יחד אספרסו, חלב וליקר ושמים בכלי שטוח שמתאים לטבילת הבישקוטים.
  • טובלים בישקוטים ומסדרים בתחתית הכוסות.
  • מזלפים קרם מסקרפונה על גבי הבישקוטים עד לגובה 1/3 משפת הכוס.
  • שמים 2-3 כפיות גנאש שוקולד מריר על הקרם.
  • מסדרים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה על הגנאש.
  • מזלפים את יתרת קרם המסקרפונה ומיישרים את החלק העליון בכוסות.
  • מצננים במשך 3-4 שעות לפחות במקרר (עדיף לילה).
  • מפזרים אבקת קקאו ומגישים.
  • קרם מסקרפונה: בקערת מיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה, אבקת סוכר ותמצית וניל עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
  • מעבירים את הקרם לשק זילוף ושומרים במקרר עד הרכבת הקינוח.
  • גנאש שוקולד מריר: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מצננים מעט בטמפרטורת החדר עד הרכבת הקינוח.
  • הרכבה: מערבבים יחד אספרסו, חלב וליקר ושמים בכלי שטוח שמתאים לטבילת הבישקוטים.
  • טובלים בישקוטים ומסדרים בתחתית הכוסות.
  • מזלפים קרם מסקרפונה על גבי הבישקוטים עד לגובה 1/3 משפת הכוס.
  • שמים 2-3 כפיות גנאש שוקולד מריר על הקרם.
  • מסדרים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה על הגנאש.
  • מזלפים את יתרת קרם המסקרפונה ומיישרים את החלק העליון בכוסות.
  • מצננים במשך 3-4 שעות לפחות במקרר (עדיף לילה).
  • מפזרים אבקת קקאו ומגישים.
  • מעבירים את הקרם לשק זילוף ושומרים במקרר עד הרכבת הקינוח.
  • 1
  • קרם מסקרפונה: בקערת מיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה, גבינת מסקרפונה, אבקת סוכר ותמצית וניל עד שמתקבל קרם אחיד ויציב.
  • 2
  • מעבירים את הקרם לשק זילוף ושומרים במקרר עד הרכבת הקינוח.
  • 3
  • גנאש שוקולד מריר: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 4
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 5
  • מצננים מעט בטמפרטורת החדר עד הרכבת הקינוח.
  • 6
  • הרכבה: מערבבים יחד אספרסו, חלב וליקר ושמים בכלי שטוח שמתאים לטבילת הבישקוטים.
  • 7
  • טובלים בישקוטים ומסדרים בתחתית הכוסות.
  • 8
  • מזלפים קרם מסקרפונה על גבי הבישקוטים עד לגובה 1/3 משפת הכוס.
  • 9
  • שמים 2-3 כפיות גנאש שוקולד מריר על הקרם.
  • 10
  • מסדרים שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה על הגנאש.
  • 11
  • מזלפים את יתרת קרם המסקרפונה ומיישרים את החלק העליון בכוסות.
  • 12
  • מצננים במשך 3-4 שעות לפחות במקרר (עדיף לילה).
  • 13
  • מפזרים אבקת קקאו ומגישים.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את הקינוחים עטופים היטב עד 4-5 ימים במקרר. מומלץ להוציא אותם כ-10 דקות לפני ההגשה לטמפרטורת החדר.
    • אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום המריר, אך הקינוח יהיה מתוק יותר.
    • מומלץ להשתמש בבישקוטים תוצרת איטליה.
    11 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar עדי הגיב:

      ואם אין אספרסו? אפשרי קפה מגורען? אם כן באיזו כמות?
      תודה!

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי עדי,
        כן אפשר באותה כמות.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    2. Avatar אור הגיב:

      כל הכבוד על האתר ועל הטיפים. רק בקשה!!! בקבצים המיועדים להדפסה – בבקשה תסירו את התמונות. כך ייחסכו לכולנו דפים ודיו ונשמור כולנו מעט יותר על הסביבה:)

    3. Avatar ענת הגיב:

      ברצוני להכין את הטירמיסו לחג אך אני גרה במרחק של כשעתיים מהמשפחה. האם אני יכולה להקפיא אותם לפני ואם כן מתי מומלץ להוציאם מהמקפיא? -תודה

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        כן, אין בעיה להקפיא. כדאי לקחת את הקינוחים קפואים כך שיפשירו במהלך הנסיעה. בהצלחה!

    4. Avatar מירב הגיב:

      היי, האם אפשר לשים משהו אחר במקום הברנדי/ליקר כדיי שהקינוח יתאים גם לילדים? תודה, מירב

    5. Avatar איילת הגיב:

      הי,
      המסקרפונה צריכה להיות קרה או בטמפרטורת חדר? היו לי בעיות להקציף אותה בעבר. תודה!

    6. Avatar רימה הגיב:

      אני יכולה להכין המתכון בתבנית פיירקס בגודל סטנדרטי ולהכפיל כמיות ? תודה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0