אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

כדורי חמאת בוטנים בציפוי שוקולד חלב

פינוק קטן וקפוא שכיף להכין עם הילדים בחופש הגדול - כדורים קפואים של בצק חמאת בוטנים בציפוי שוקולד חלב על מקל. כיף להכין ולאכול!
זמן הכנה: 4 שעות
רמת קושי: קל
כמות: 24 כדורים
5 תגובות
מצרכים

לכדורים:3 כפות גדושות (100 גרם) חמאת בוטנים
3 כפות גדושות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 כפות גדושות (100 גרם) גבינת שמנת 30%
5 כפות קמח

לציפוי:200 גרם שוקולד חלב
2 כפות שמן
24 מקלות

אופן ההכנה:
  • מערבבים את כל החומרים למעט הקמח במיקסר. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק. אם ישנה מעט דביקות ניתן להוסיף עוד קצת קמח, הכל תלוי בסוג חמאת הבוטנים בה משתמשים.
  • יוצרים כדורים קטנים בגודל של סוכריה על מקל. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • נועצים בכל כדור מקל סוכריה ומעבירים למקפיא למשך 4 שעות לפחות.
  • ממיסים את השוקולד בקערה מעל סיר עם מים (בן מארי) עד שהשוקולד נמס. מוסיפים לו את השמן ומערבבים היטב.
  • מוציאים את הכדורים מהמקפיא וטובלים כל כדור בשוקולד, מאפשרים לשוקולד מנזול מעט כך שתווצר שכבה דקה של ציפוי. מניחים שוב בתבנית.
  • ניתן להגיש מיד או להעביר למקפיא לעוד חצי שעה לפחות.
  • מערבבים את כל החומרים למעט הקמח במיקסר. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק. אם ישנה מעט דביקות ניתן להוסיף עוד קצת קמח, הכל תלוי בסוג חמאת הבוטנים בה משתמשים.
  • יוצרים כדורים קטנים בגודל של סוכריה על מקל. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • נועצים בכל כדור מקל סוכריה ומעבירים למקפיא למשך 4 שעות לפחות.
  • ממיסים את השוקולד בקערה מעל סיר עם מים (בן מארי) עד שהשוקולד נמס. מוסיפים לו את השמן ומערבבים היטב.
  • מוציאים את הכדורים מהמקפיא וטובלים כל כדור בשוקולד, מאפשרים לשוקולד מנזול מעט כך שתווצר שכבה דקה של ציפוי. מניחים שוב בתבנית.
  • ניתן להגיש מיד או להעביר למקפיא לעוד חצי שעה לפחות.
  • יוצרים כדורים קטנים בגודל של סוכריה על מקל. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 1
  • מערבבים את כל החומרים למעט הקמח במיקסר. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק. אם ישנה מעט דביקות ניתן להוסיף עוד קצת קמח, הכל תלוי בסוג חמאת הבוטנים בה משתמשים.
  • 2
  • יוצרים כדורים קטנים בגודל של סוכריה על מקל. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 3
  • נועצים בכל כדור מקל סוכריה ומעבירים למקפיא למשך 4 שעות לפחות.
  • 4
  • ממיסים את השוקולד בקערה מעל סיר עם מים (בן מארי) עד שהשוקולד נמס. מוסיפים לו את השמן ומערבבים היטב.
  • 5
  • מוציאים את הכדורים מהמקפיא וטובלים כל כדור בשוקולד, מאפשרים לשוקולד מנזול מעט כך שתווצר שכבה דקה של ציפוי. מניחים שוב בתבנית.
  • 6
  • ניתן להגיש מיד או להעביר למקפיא לעוד חצי שעה לפחות.
  • הטיפ שלנו
    • אפשר לשמור את הכדורים במקפיא בכלי סגור עד שבועיים.
    • מומלץ לאכול ישירות מהמקפיא או להוציא כ-10 דקות לפני ההגשה למרקם רך יותר.
    • במקום שוקולד חלב אפשר לצפות בשוקולד מריר או לבן באותה כמות.
    5 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar אילה הגיב:

      מה אפשר לשים במקום הגבינת שמנת?

    2. Avatar מירב הגיב:

      מתכון קליל וממש מרשים

    3. Avatar רבקה הגיב:

      זה נורמלי שיש בתערובת קמח ואוכלים את זה בלי לאפות?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0