אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

כיפות מוס שוקולד לבן על עוגת דבש

פאי דבש מתוק וחגיגי עם מראה משודרג של כיפות מוס שוקולד לבן שמכינים בקלי קלות וציפוי שוקולד מבריק.
זמן הכנה: שעתיים הכנה (לא כולל קירור)
רמת קושי: קל
כמות: 6 מנות
4 תגובות

מצרכים

לבסיס עוגת דבש:2 ביצים
4 כפות דבש
3/4 כוס חלב
1/2 כוס שמן קנולה
1 כוס קמח תופח

למוס שוקולד לבן:250 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד לבן
1 כף ג'לטין מעורבב ב- 3 כפות מים קרים
1 כפית תמצית וניל

לציפוי שוקולד:150 גרם שוקולד מריר
1/4 כוס שמנת מתוקה

לקישוטי שוקולד:50 גרם שוקולד מריר מומס
1 כפית שמן קנולה
100 גרם שוקולד לבן מומס

אופן ההכנה:
  • בסיס עוגת דבש: מקציפים יחד ביצים עם דבש, מוסיפים את השמן והחלב מקציפים ל- 2 דקות נוספות ומקפלים לתערובת את הקמח התופח.
  • משטחים על תבנית רחבה מרופדת נייר אפייה ( עובי של כס"מ וחצי)
  • אופים כ- 15 דקות מצננים וקורצים בעזרת קורצן עיגולים המתאימים לקוטר בסיס תבנית הכיפות.
  • ממיסים על בן מארי שוקולד לבן עם מחצית מהשמנת המתוקה.
  • בקערה נפרדת מקציפים את יתרת השמנת המתוקה .
  • ממיסים במיקרוגל ל- 20 שניות את הג'לטין שהתקשה ומוסיפים לתערובת השמנת המוקצפת, מקציפים יחד ומוסיפים לתערובת את השוקולד הלבן שהומס עם שמנת , מקציפים לתערובת אחידה וממלאים את כיפות הסיליקון- משאירים מעט מקום לתחתית הטארט.
  • סוגרים כל כיפה עם עיגולי הטארט שקרצנו ומעבירים למקפיא ל- 12 שעות .
  • ציפוי שוקולד: ממיסים יחד את השוקולד המריר עם השמנת , מחלצים בזהירות את הכיפות הקפואות, מניחים על נייר אפייה ושופכים מעל מהשוקולד בצורה לא אחידה, מניחים משולש שוקולד כקישוט- לא חובה.
  • קישוטי שוקולד: ממיסים שוקולד לבן ומשטחים על תבנית מרופדת נייר אפייה
  • ממיסים שוקולד מריר עם כפית שמן ומזלפים על השוקולד הלבן.
  • מכניסים למקרר ל- 5 דקות בדיוק, מוציאים מהמקרר וחותכים לצורות שרוצים.
  • מכניסים למקרר עד להגשה.
  • בסיס עוגת דבש: מקציפים יחד ביצים עם דבש, מוסיפים את השמן והחלב מקציפים ל- 2 דקות נוספות ומקפלים לתערובת את הקמח התופח.
  • משטחים על תבנית רחבה מרופדת נייר אפייה ( עובי של כס"מ וחצי)
  • אופים כ- 15 דקות מצננים וקורצים בעזרת קורצן עיגולים המתאימים לקוטר בסיס תבנית הכיפות.
  • ממיסים על בן מארי שוקולד לבן עם מחצית מהשמנת המתוקה.
  • בקערה נפרדת מקציפים את יתרת השמנת המתוקה .
  • ממיסים במיקרוגל ל- 20 שניות את הג'לטין שהתקשה ומוסיפים לתערובת השמנת המוקצפת, מקציפים יחד ומוסיפים לתערובת את השוקולד הלבן שהומס עם שמנת , מקציפים לתערובת אחידה וממלאים את כיפות הסיליקון- משאירים מעט מקום לתחתית הטארט.
  • סוגרים כל כיפה עם עיגולי הטארט שקרצנו ומעבירים למקפיא ל- 12 שעות .
  • ציפוי שוקולד: ממיסים יחד את השוקולד המריר עם השמנת , מחלצים בזהירות את הכיפות הקפואות, מניחים על נייר אפייה ושופכים מעל מהשוקולד בצורה לא אחידה, מניחים משולש שוקולד כקישוט- לא חובה.
  • קישוטי שוקולד: ממיסים שוקולד לבן ומשטחים על תבנית מרופדת נייר אפייה
  • ממיסים שוקולד מריר עם כפית שמן ומזלפים על השוקולד הלבן.
  • מכניסים למקרר ל- 5 דקות בדיוק, מוציאים מהמקרר וחותכים לצורות שרוצים.
  • מכניסים למקרר עד להגשה.
  • משטחים על תבנית רחבה מרופדת נייר אפייה ( עובי של כס"מ וחצי)
  • 1
  • בסיס עוגת דבש: מקציפים יחד ביצים עם דבש, מוסיפים את השמן והחלב מקציפים ל- 2 דקות נוספות ומקפלים לתערובת את הקמח התופח.
  • 2
  • משטחים על תבנית רחבה מרופדת נייר אפייה ( עובי של כס"מ וחצי)
  • 3
  • אופים כ- 15 דקות מצננים וקורצים בעזרת קורצן עיגולים המתאימים לקוטר בסיס תבנית הכיפות.
  • 4
  • ממיסים על בן מארי שוקולד לבן עם מחצית מהשמנת המתוקה.
  • 5
  • בקערה נפרדת מקציפים את יתרת השמנת המתוקה .
  • 6
  • ממיסים במיקרוגל ל- 20 שניות את הג'לטין שהתקשה ומוסיפים לתערובת השמנת המוקצפת, מקציפים יחד ומוסיפים לתערובת את השוקולד הלבן שהומס עם שמנת , מקציפים לתערובת אחידה וממלאים את כיפות הסיליקון- משאירים מעט מקום לתחתית הטארט.
  • 7
  • סוגרים כל כיפה עם עיגולי הטארט שקרצנו ומעבירים למקפיא ל- 12 שעות .
  • 8
  • ציפוי שוקולד: ממיסים יחד את השוקולד המריר עם השמנת , מחלצים בזהירות את הכיפות הקפואות, מניחים על נייר אפייה ושופכים מעל מהשוקולד בצורה לא אחידה, מניחים משולש שוקולד כקישוט- לא חובה.
  • 9
  • קישוטי שוקולד: ממיסים שוקולד לבן ומשטחים על תבנית מרופדת נייר אפייה
  • 10
  • ממיסים שוקולד מריר עם כפית שמן ומזלפים על השוקולד הלבן.
  • 11
  • מכניסים למקרר ל- 5 דקות בדיוק, מוציאים מהמקרר וחותכים לצורות שרוצים.
  • 12
  • מכניסים למקרר עד להגשה.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את הקינוחים בכלי סגור במקרר עד 5 ימים.
    4 תגובות
    1. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      ואווו, אחלה של מתכונים! הצטיידתי במלא חפיסות שוקולד של עלית כדי להכין עוגות טובות לחג!
      המוס נראה מושלם אעדכן איך יצא. יש מצב שאני מוותרת על הג'לטין?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי,
        שמחים לשמוע שאהבת את המתכונים (:
        לא ממליצים לוותר גל הג'לטין במתכון כי הוא זה ששומר על היציבות של הכיפות מוס.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    2. Avatar אפרת הגיב:

      מה מספר הקינוחים שיוצא מהכמויות הנתונות?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0