אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

כתר פרחי שמרים מושלם

כתר פרחי שמרים טעים ויפייפה מבצק שמרים רך ונוח לעבודה מנוקד בשוקולד צ׳יפס, שמגישים עם קערת שוקולד חם במרכז ומחכים למחמאות
  • מתכון: ליאור משיח
  • צילום סטילס: טל סיון ציפורין
  • צילום והפקת סרטון: פודי
זמן הכנה: 3 שעות
רמת קושי: בינוני
כמות: עוגה עגולה בקוטר 26-28 ס"מ
סרטון
2 תגובות

מצרכים

לבצק:3/4 כוס (200 גרם) מים פושרים
1 כף (8 גרם) שמרים יבשים
3 ו-1/2 כוסות (500 גרם) קמח לבן
1 ביצה L
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1 כפית (7 גרם) מלח דק
3 כפות (35 גרם) שמן צמחי
1 כוס שוקולד צ׳יפס עלית

לרוטב השוקולד:150 גרם שמנת מתוקה
1 כף דבש
300 גרם שוקולד פרה מריר או חלב

אופן הכנת הבצק:
  • מעבדים את כל החומרים פרט לשמן במיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה. לאחר שהבצק התגבש, מגבירים למהירות 2 (על מנת לפתח רשת גלוטן) וממשיכים ללוש במשך כ-5 דקות נוספות.
  • מוסיפים את השמן ומעבדים על מהירות נמוכה על מנת שהשמן לא יקפוץ החוצה. לאחר שהשמן נטמע לחלוטין בבצק (זה לוקח כמה דקות אז סבלנות), מוסיפים את השוקולד צ'יפס ולשים רק עד שהשוקולד מתפזר בצורה אחידה בבצק, בערך דקה של לישה. יוצרים מהבצק כדור ומעבירים אותו לקערה משומנת קלות. מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה של כ-40 דקות.
  • מעבדים את כל החומרים פרט לשמן במיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה. לאחר שהבצק התגבש, מגבירים למהירות 2 (על מנת לפתח רשת גלוטן) וממשיכים ללוש במשך כ-5 דקות נוספות.
  • מוסיפים את השמן ומעבדים על מהירות נמוכה על מנת שהשמן לא יקפוץ החוצה. לאחר שהשמן נטמע לחלוטין בבצק (זה לוקח כמה דקות אז סבלנות), מוסיפים את השוקולד צ'יפס ולשים רק עד שהשוקולד מתפזר בצורה אחידה בבצק, בערך דקה של לישה. יוצרים מהבצק כדור ומעבירים אותו לקערה משומנת קלות. מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה של כ-40 דקות.
  • מוסיפים את השמן ומעבדים על מהירות נמוכה על מנת שהשמן לא יקפוץ החוצה. לאחר שהשמן נטמע לחלוטין בבצק (זה לוקח כמה דקות אז סבלנות), מוסיפים את השוקולד צ'יפס ולשים רק עד שהשוקולד מתפזר בצורה אחידה בבצק, בערך דקה של לישה. יוצרים מהבצק כדור ומעבירים אותו לקערה משומנת קלות. מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה של כ-40 דקות.
  • 1
  • מעבדים את כל החומרים פרט לשמן במיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה. לאחר שהבצק התגבש, מגבירים למהירות 2 (על מנת לפתח רשת גלוטן) וממשיכים ללוש במשך כ-5 דקות נוספות.
  • 2
  • מוסיפים את השמן ומעבדים על מהירות נמוכה על מנת שהשמן לא יקפוץ החוצה. לאחר שהשמן נטמע לחלוטין בבצק (זה לוקח כמה דקות אז סבלנות), מוסיפים את השוקולד צ'יפס ולשים רק עד שהשוקולד מתפזר בצורה אחידה בבצק, בערך דקה של לישה. יוצרים מהבצק כדור ומעבירים אותו לקערה משומנת קלות. מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה של כ-40 דקות.
  • 2
    כתר פרחי שמרים מושלם
    אופן הכנת הצורה:
    • מכינים תבנית עגולה עם חור או קערה במרכז: משמנים היטב ומרפדים בנייר אפייה.
    • מחלקים את הבצק התפוח ל–4 חלקים.
    • מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של חצי סנטימטר.
    • קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 10 סנטימטר. עיגולי הבצק יתכווצו לאחר החיתוך בצורה משמעותית וזה בסדר. סך הכל 16 עיגולים.
    • מסדרים את עיגולי הבצק ברביעיות. מניחים את העיגולים אחד על גבי השני בצורה חופפת חלקית, בצורה אנכית, כאשר העיגול התחתון ביותר קרוב אלינו.
    • מתחילים בעיגול התחתון ומגלגלים את כל העיגולים יחד למעין גליל מהודק יחסית. את הגליל שנוצר חותכים לרוחב, כלומר לקבלת 2 גלילים שווים.
    • כעת יש לנו שושני בצק. מניחים את שושני הבצק בתבנית העגולה שהכנו, בדופן מסביב עם מקום ריק באמצע בו ניתן לשים קערה קטנה ולאפות איתה או רינג שישמור על חלק פנימי ריק, כאשר החלק החלק (לא הפרח) בתחתית. מניחים את השושנים ברווחים של 2-3 סנטימטר היות והם עוד יתפחו.
    • מברישים את השושנים בביצה טרופה, מכסים במגבת ומניחים לתפיחה של כשעה.
      מחממים תנור ל-180 מעלות.
    • מברישים את השושנים שנית בביצה, ואופים כ-30 דקות עד להזהבה אחידה של הבצק.
    • מכינים תבנית עגולה עם חור או קערה במרכז: משמנים היטב ומרפדים בנייר אפייה.
    • מחלקים את הבצק התפוח ל–4 חלקים.
    • מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של חצי סנטימטר.
    • קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 10 סנטימטר. עיגולי הבצק יתכווצו לאחר החיתוך בצורה משמעותית וזה בסדר. סך הכל 16 עיגולים.
    • מסדרים את עיגולי הבצק ברביעיות. מניחים את העיגולים אחד על גבי השני בצורה חופפת חלקית, בצורה אנכית, כאשר העיגול התחתון ביותר קרוב אלינו.
    • מתחילים בעיגול התחתון ומגלגלים את כל העיגולים יחד למעין גליל מהודק יחסית. את הגליל שנוצר חותכים לרוחב, כלומר לקבלת 2 גלילים שווים.
    • כעת יש לנו שושני בצק. מניחים את שושני הבצק בתבנית העגולה שהכנו, בדופן מסביב עם מקום ריק באמצע בו ניתן לשים קערה קטנה ולאפות איתה או רינג שישמור על חלק פנימי ריק, כאשר החלק החלק (לא הפרח) בתחתית. מניחים את השושנים ברווחים של 2-3 סנטימטר היות והם עוד יתפחו.
    • מברישים את השושנים בביצה טרופה, מכסים במגבת ומניחים לתפיחה של כשעה.
      מחממים תנור ל-180 מעלות.
    • מברישים את השושנים שנית בביצה, ואופים כ-30 דקות עד להזהבה אחידה של הבצק.
  • מחלקים את הבצק התפוח ל–4 חלקים.
  • 1
  • מכינים תבנית עגולה עם חור או קערה במרכז: משמנים היטב ומרפדים בנייר אפייה.
  • 2
  • מחלקים את הבצק התפוח ל–4 חלקים.
  • 3
  • מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של חצי סנטימטר.
  • 4
  • קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 10 סנטימטר. עיגולי הבצק יתכווצו לאחר החיתוך בצורה משמעותית וזה בסדר. סך הכל 16 עיגולים.
  • 5
  • מסדרים את עיגולי הבצק ברביעיות. מניחים את העיגולים אחד על גבי השני בצורה חופפת חלקית, בצורה אנכית, כאשר העיגול התחתון ביותר קרוב אלינו.
  • 6
  • מתחילים בעיגול התחתון ומגלגלים את כל העיגולים יחד למעין גליל מהודק יחסית. את הגליל שנוצר חותכים לרוחב, כלומר לקבלת 2 גלילים שווים.
  • 7
  • כעת יש לנו שושני בצק. מניחים את שושני הבצק בתבנית העגולה שהכנו, בדופן מסביב עם מקום ריק באמצע בו ניתן לשים קערה קטנה ולאפות איתה או רינג שישמור על חלק פנימי ריק, כאשר החלק החלק (לא הפרח) בתחתית. מניחים את השושנים ברווחים של 2-3 סנטימטר היות והם עוד יתפחו.
  • 8
  • מברישים את השושנים בביצה טרופה, מכסים במגבת ומניחים לתפיחה של כשעה.
    מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 9
  • מברישים את השושנים שנית בביצה, ואופים כ-30 דקות עד להזהבה אחידה של הבצק.
  • הכנת רוטב השוקולד:
    • בסיר קטן מביאים את השמנת לסף רתיחה.
    • שוברים את השוקולד לקוביות שמים אותו בקערה ביחד עם הדבש.
    • כשהשמנת מגיעה לסף רתיחה, מוזגים אותה על השוקולד והדבש ומניחים לדקה. בעזרת לקקן, מערבבים היטב עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
    • מעבירים את הקרם לקערה, ומניחים במרכז חלת הפרחים שלנו. טובלים בשוקולד וזוללים.
    • בסיר קטן מביאים את השמנת לסף רתיחה.
    • שוברים את השוקולד לקוביות שמים אותו בקערה ביחד עם הדבש.
    • כשהשמנת מגיעה לסף רתיחה, מוזגים אותה על השוקולד והדבש ומניחים לדקה. בעזרת לקקן, מערבבים היטב עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
    • מעבירים את הקרם לקערה, ומניחים במרכז חלת הפרחים שלנו. טובלים בשוקולד וזוללים.
  • שוברים את השוקולד לקוביות שמים אותו בקערה ביחד עם הדבש.
  • 1
  • בסיר קטן מביאים את השמנת לסף רתיחה.
  • 2
  • שוברים את השוקולד לקוביות שמים אותו בקערה ביחד עם הדבש.
  • 3
  • כשהשמנת מגיעה לסף רתיחה, מוזגים אותה על השוקולד והדבש ומניחים לדקה. בעזרת לקקן, מערבבים היטב עד לקבלת קרם אחיד וחלק.
  • 4
  • מעבירים את הקרם לקערה, ומניחים במרכז חלת הפרחים שלנו. טובלים בשוקולד וזוללים.
  • הטיפ שלנו
    • שימו לב שאם אופים את הכתר עם קערת ההגשה הפנימית אז ממיסים בסוף את השוקולד בקערה נפרדת ומוזגים את השוקולד המומס לקערה הפנימית שאפינו איתה.
    2 תגובות
    1. Avatar אילה הגיב:

      זה נראה מושלם

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0