אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

לחם שוקולד מושלם

רך ומפנק מבפנים ועם קראסט פריך מבחוץ - לחם שוקולד מטריף עם מלא קוביות שוקולד במגוון טעמים שמתחבאות בפנים
  • מתכון: ליאור משיח
  • צילום סטילס: טל סיון צפורין
  • צילום והפקת סרטון: פודי
זמן הכנה: 3 וחצי שעות
רמת קושי: בינוני
כמות: כיכר לחם אחת
סרטון
2 תגובות

הלחם שוקולד המעולה הזה, הוא הדרך המושלמת להתחיל כל בוקר. לחם ביתי מתוק וטעים במיוחד שהילדים וגם המבוגרים יתאהבו בו.

הכנתם? שתפו אותנו בתמונה בעמוד האינסטגרם.

ואם אהבתם את המתכון הזה אתם חייבים להכין את הלחמניות שוקולד המשגעות האלו.

מצרכים

450 (3 כוסות+3 כפות) גרם קמח לחם
100 גרם (3/4 כוס) קמח מלא
300 מ”ל (1 ו-1/4 כוסות מים) מים
10 גרם (1 ו-1/2 כפיות) מלח
10 גרם (1 כף) שמרים
50 גרם שוקולד פרה לבן
50 גרם שוקולד פרה חלב
50 גרם שוקולד פרה מריר
50 גרם שוקולד פרה בלונדי

אופן ההכנה:
  • שמים את המים, השמרים והקמחים במיקסר עם וו לישה ולשים היטב. מניחים למנוחה 5 דקות מכוסה.
  • מוסיפים את המלח, ולשים 7 דקות על מהירות איטית בינונית.
  • מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מקפלים פנימה את קוביות השוקולד מניחים בצד לתפיחה של שעה.
  • מקפלים את הבצק, ומניחים לתפיחה של עוד שעה.
  • יוצרים כדור, ומניחים בקערת התפחה עם בד / חיתול / מגבת מקומחת קלות, כאשר התפר כלפי מעלה. מכסים ומניחים לתפיחה סופית של 30 דקות.
  • מחממים תנור ל-260 מעלות, עם סיר ברזל יצוק בפנים.
  • הופכים את הבצק על נייר אפייה עם התפר כלפי מטה. חורצים באיזה אופן שרוצים.
  • מוציאים את סיר הברזל מהתנור ומניחים בזהירות את הלחם בפנים. מכסים עם המכסה.
  • מחזירים לתנור ומורידים את הטמפרטורה ל-245 מעלות. אופים 20 דקות. מורידים את המכסה ואופים עוד 20 דקות להזהבה.
  • מוציאים מהתנור ומניחים ללחם להתקרר לחלוטין לפני שפורסים.
  • שמים את המים, השמרים והקמחים במיקסר עם וו לישה ולשים היטב. מניחים למנוחה 5 דקות מכוסה.
  • מוסיפים את המלח, ולשים 7 דקות על מהירות איטית בינונית.
  • מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מקפלים פנימה את קוביות השוקולד מניחים בצד לתפיחה של שעה.
  • מקפלים את הבצק, ומניחים לתפיחה של עוד שעה.
  • יוצרים כדור, ומניחים בקערת התפחה עם בד / חיתול / מגבת מקומחת קלות, כאשר התפר כלפי מעלה. מכסים ומניחים לתפיחה סופית של 30 דקות.
  • מחממים תנור ל-260 מעלות, עם סיר ברזל יצוק בפנים.
  • הופכים את הבצק על נייר אפייה עם התפר כלפי מטה. חורצים באיזה אופן שרוצים.
  • מוציאים את סיר הברזל מהתנור ומניחים בזהירות את הלחם בפנים. מכסים עם המכסה.
  • מחזירים לתנור ומורידים את הטמפרטורה ל-245 מעלות. אופים 20 דקות. מורידים את המכסה ואופים עוד 20 דקות להזהבה.
  • מוציאים מהתנור ומניחים ללחם להתקרר לחלוטין לפני שפורסים.
  • מוסיפים את המלח, ולשים 7 דקות על מהירות איטית בינונית.
  • 1
  • שמים את המים, השמרים והקמחים במיקסר עם וו לישה ולשים היטב. מניחים למנוחה 5 דקות מכוסה.
  • 2
  • מוסיפים את המלח, ולשים 7 דקות על מהירות איטית בינונית.
  • 3
  • מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מקפלים פנימה את קוביות השוקולד מניחים בצד לתפיחה של שעה.
  • 4
  • מקפלים את הבצק, ומניחים לתפיחה של עוד שעה.
  • 5
  • יוצרים כדור, ומניחים בקערת התפחה עם בד / חיתול / מגבת מקומחת קלות, כאשר התפר כלפי מעלה. מכסים ומניחים לתפיחה סופית של 30 דקות.
  • 6
  • מחממים תנור ל-260 מעלות, עם סיר ברזל יצוק בפנים.
  • 7
  • הופכים את הבצק על נייר אפייה עם התפר כלפי מטה. חורצים באיזה אופן שרוצים.
  • 8
  • מוציאים את סיר הברזל מהתנור ומניחים בזהירות את הלחם בפנים. מכסים עם המכסה.
  • 9
  • מחזירים לתנור ומורידים את הטמפרטורה ל-245 מעלות. אופים 20 דקות. מורידים את המכסה ואופים עוד 20 דקות להזהבה.
  • 10
  • מוציאים מהתנור ומניחים ללחם להתקרר לחלוטין לפני שפורסים.
  • 10
    לחם שוקולד מושלם
    2 תגובות
    1. Avatar חן הגיב:

      כל מתכון שגעוןןןןן.

      אין על ליאור משיח.

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי חן,
        תודה! איזה כיף לשמוע וליאור באמת מוכשרת כל כך (:

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0