אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

מאפינס סילאן, שוקולד ופקאן

מחפשים גיוון לעוגת הדבש המסורתית? לכו על מאפינס סילאן רכים וריחניים עם תוספת שוקולד ושברי פקאן שמוסיפים קראנץ' בין ביס לביס. קערה אחת ומטרפה – והם שלכם.
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 15 מאפינס
פרווה
6 תגובות

מצרכים

למאפינס:3 ביצים L
75 גרם (1/3 כוס) סוכר
160 גרם (1/2 כוס) סילאן
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
125 מ"ל (1/2 כוס) שמן
125 מ"ל (1/2 כוס) קפה מוכן, פושר
210 גרם (כוס וחצי) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
150 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
100 גרם פקאנים קצוצים גס

אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר.
  • בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, סילאן, מלח, וניל, שמן וקפה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה וטורפים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  • מוסיפים 100 גרם מכמות השוקולד הקצוץ ואת הפקאנים ומקפלים בעדינות לפיזור אחיד בתערובת.
  • יוצקים את הבלילה לשקעים וממלאים עד 3/4 מגובהם.
  • מפזרים את יתרת השוקולד הקצוץ בחלק העליון של המאפינס.
  • אופים במשך 15-25 דקות או עד שהמאפינס מזהיבים, תופחים ומתייצבים, וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין ומגישים.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר.
  • בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, סילאן, מלח, וניל, שמן וקפה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה וטורפים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  • מוסיפים 100 גרם מכמות השוקולד הקצוץ ואת הפקאנים ומקפלים בעדינות לפיזור אחיד בתערובת.
  • יוצקים את הבלילה לשקעים וממלאים עד 3/4 מגובהם.
  • מפזרים את יתרת השוקולד הקצוץ בחלק העליון של המאפינס.
  • אופים במשך 15-25 דקות או עד שהמאפינס מזהיבים, תופחים ומתייצבים, וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין ומגישים.
  • בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, סילאן, מלח, וניל, שמן וקפה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 1
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר.
  • 2
  • בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, סילאן, מלח, וניל, שמן וקפה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 3
  • מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה וטורפים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  • 4
  • מוסיפים 100 גרם מכמות השוקולד הקצוץ ואת הפקאנים ומקפלים בעדינות לפיזור אחיד בתערובת.
  • 5
  • יוצקים את הבלילה לשקעים וממלאים עד 3/4 מגובהם.
  • 6
  • מפזרים את יתרת השוקולד הקצוץ בחלק העליון של המאפינס.
  • 7
  • אופים במשך 15-25 דקות או עד שהמאפינס מזהיבים, תופחים ומתייצבים, וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
  • 8
  • מצננים לחלוטין ומגישים.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את המאפינס בכלי סגור במקרר עד שבוע.
    • במקום סילאן אפשר להשתמש בדבש או מייפל באותה כמות.
    • במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן באותה כמות.
    • במקום פקאנים אפשר להשתמש בכל אגוז אחר שאוהבים.
    6 תגובות
    1. Avatar אושרת מרג׳ני הגיב:

      לדעתי צריך להוסיף עוד קצת מלח

    2. Avatar ספיר הגיב:

      אפשר להמיר את הקמח לקמח מלא?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        כן, אבל יהיה צורך להוסיף טיפה נוזלים כדי שהמאפינס לא יצאו יבשים מדי.

    3. Avatar יוסי הגיב:

      תענוג אמיתי

    4. Avatar שבא הגיב:

      חייב סודה לשתייה?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0