אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

מגולגלות אמסטרדם

עוגיות מגולגלות מבצק פריך שוקולדי במילוי משגע של שוקולד בלונדי, גרסה קצת אחרת לעוגייה הכי מדוברת – תתכוננו להתמכר
  • צילום: טל סיון ציפורין
זמן הכנה: שעתיים
רמת קושי: קל
כמות: 15-20 עוגיות
2 תגובות
מצרכים

לבצק:1 כוס (140 גרם) קמח לבן
3 כפות קקאו
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 כוס אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
5 כפות מים

למילוי בלונדי:200 גרם שוקולד פרה בלונדי קוקוס או קרמל או שקדים
50 גרם חמאה
3 כפות שקדים טחונים דק או קוקוס לבן

להגשה:קפה טורקי עלית

אופן הכנה:
  • במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים עד שנוצר בצק ו/או פירורי בצק גדולים. אם צריך מוסיפים עוד 1-2 כפות מים.
  • עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  • מכינים את המילוי: בקערה שמתאימה למיקרו ממיסים את הבלונדי עד שנוצר רוטב מבריק.
  • מוסיפים חמאה ושקדים טחונים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה או עד שהשוקולד במרקם נוח למריחה.
  • מרדדים את הבצק, על משטח מקומח, למלבן בעובי כמה שיותר דק.
  • מורחים את המילוי על כל הבצק ומגלגלים מהחלק הרחב לצורת רולדה הדוקה.
  • חורצים פסים ברולדה, בעובי 1-2 ס"מ, ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה. חשוב לא לחרוץ עד הסוף.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20-25 דקות. מצננים מאוד ואז חותכים, מצננים לגמרי ומאבקים באבקת סוכר.
  • מגישים עם קפה טורקי עלית
  • במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים עד שנוצר בצק ו/או פירורי בצק גדולים. אם צריך מוסיפים עוד 1-2 כפות מים.
  • עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  • מכינים את המילוי: בקערה שמתאימה למיקרו ממיסים את הבלונדי עד שנוצר רוטב מבריק.
  • מוסיפים חמאה ושקדים טחונים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה או עד שהשוקולד במרקם נוח למריחה.
  • מרדדים את הבצק, על משטח מקומח, למלבן בעובי כמה שיותר דק.
  • מורחים את המילוי על כל הבצק ומגלגלים מהחלק הרחב לצורת רולדה הדוקה.
  • חורצים פסים ברולדה, בעובי 1-2 ס"מ, ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה. חשוב לא לחרוץ עד הסוף.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20-25 דקות. מצננים מאוד ואז חותכים, מצננים לגמרי ומאבקים באבקת סוכר.
  • מגישים עם קפה טורקי עלית
  • עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  • 1
  • במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים עד שנוצר בצק ו/או פירורי בצק גדולים. אם צריך מוסיפים עוד 1-2 כפות מים.
  • 2
  • עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  • 3
  • מכינים את המילוי: בקערה שמתאימה למיקרו ממיסים את הבלונדי עד שנוצר רוטב מבריק.
  • 4
  • מוסיפים חמאה ושקדים טחונים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה או עד שהשוקולד במרקם נוח למריחה.
  • 5
  • מרדדים את הבצק, על משטח מקומח, למלבן בעובי כמה שיותר דק.
  • 6
  • מורחים את המילוי על כל הבצק ומגלגלים מהחלק הרחב לצורת רולדה הדוקה.
  • 7
  • חורצים פסים ברולדה, בעובי 1-2 ס"מ, ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה. חשוב לא לחרוץ עד הסוף.
  • 8
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20-25 דקות. מצננים מאוד ואז חותכים, מצננים לגמרי ומאבקים באבקת סוכר.
  • 9
  • מגישים עם קפה טורקי עלית
  • הטיפ שלנו
    2 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar בתאל הגיב:

      הכנתי את העוגיות מתכון ממש קל ויצא מושלם

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0