אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

מגולגלות אמסטרדם

עוגיות מגולגלות מבצק פריך שוקולדי במילוי משגע של שוקולד בלונדי, גרסה קצת אחרת לעוגייה הכי מדוברת – תתכוננו להתמכר
  • צילום: טל סיון ציפורין
זמן הכנה: שעתיים
רמת קושי: קל
כמות: 15-20 עוגיות
36 תגובות

מצרכים

לבצק:1 כוס (140 גרם) קמח לבן
3 כפות קקאו
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 כוס אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
5 כפות מים

למילוי בלונדי:200 גרם שוקולד פרה בלונדי קוקוס או קרמל או שקדים
50 גרם חמאה
3 כפות שקדים טחונים דק או קוקוס לבן

להגשה:קפה טורקי עלית

אופן הכנה:
  • במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים עד שנוצר בצק ו/או פירורי בצק גדולים. אם צריך מוסיפים עוד 1-2 כפות מים.
  • עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  • מכינים את המילוי: בקערה שמתאימה למיקרו ממיסים את הבלונדי עד שנוצר רוטב מבריק.
  • מוסיפים חמאה ושקדים טחונים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה או עד שהשוקולד במרקם נוח למריחה.
  • מרדדים את הבצק, על משטח מקומח, למלבן בעובי כמה שיותר דק.
  • מורחים את המילוי על כל הבצק ומגלגלים מהחלק הרחב לצורת רולדה הדוקה.
  • חורצים פסים ברולדה, בעובי 1-2 ס"מ, ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה. חשוב לא לחרוץ עד הסוף.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20-25 דקות. מצננים מאוד ואז חותכים, מצננים לגמרי ומאבקים באבקת סוכר.
  • מגישים עם קפה טורקי עלית
  • במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים עד שנוצר בצק ו/או פירורי בצק גדולים. אם צריך מוסיפים עוד 1-2 כפות מים.
  • עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  • מכינים את המילוי: בקערה שמתאימה למיקרו ממיסים את הבלונדי עד שנוצר רוטב מבריק.
  • מוסיפים חמאה ושקדים טחונים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה או עד שהשוקולד במרקם נוח למריחה.
  • מרדדים את הבצק, על משטח מקומח, למלבן בעובי כמה שיותר דק.
  • מורחים את המילוי על כל הבצק ומגלגלים מהחלק הרחב לצורת רולדה הדוקה.
  • חורצים פסים ברולדה, בעובי 1-2 ס"מ, ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה. חשוב לא לחרוץ עד הסוף.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20-25 דקות. מצננים מאוד ואז חותכים, מצננים לגמרי ומאבקים באבקת סוכר.
  • מגישים עם קפה טורקי עלית
  • עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  • 1
  • במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים עד שנוצר בצק ו/או פירורי בצק גדולים. אם צריך מוסיפים עוד 1-2 כפות מים.
  • 2
  • עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  • 3
  • מכינים את המילוי: בקערה שמתאימה למיקרו ממיסים את הבלונדי עד שנוצר רוטב מבריק.
  • 4
  • מוסיפים חמאה ושקדים טחונים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה או עד שהשוקולד במרקם נוח למריחה.
  • 5
  • מרדדים את הבצק, על משטח מקומח, למלבן בעובי כמה שיותר דק.
  • 6
  • מורחים את המילוי על כל הבצק ומגלגלים מהחלק הרחב לצורת רולדה הדוקה.
  • 7
  • חורצים פסים ברולדה, בעובי 1-2 ס"מ, ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה. חשוב לא לחרוץ עד הסוף.
  • 8
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20-25 דקות. מצננים מאוד ואז חותכים, מצננים לגמרי ומאבקים באבקת סוכר.
  • 9
  • מגישים עם קפה טורקי עלית
  • הטיפ שלנו
    36 תגובות
    1. Avatar דנה הגיב:

      בבלוג של קרוטית רשום 70 גר חמאה בבצק ופה 50 גר.
      מה הנכון?

    2. Avatar ציפי ברגר הגיב:

      כמה רולדות יוצאות מהמתכון ? או לאיזה גודל לרדד את הבצק ?

    3. Avatar ר הגיב:

      האם אפשר להחליף את החלב במים?

    4. Avatar סיגל הגיב:

      ניתן למלא את הבצק בממרח חלבה?

    5. Avatar רון הגיב:

      אפשר לשים את הבצק במקפיא ולהוציא לפני שרוצים להשתמש?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        כן אפשר לשמור את הבצק במקפיא, מומלץ להוציא ערב לפני להפשרה במקרר.

    6. Avatar מורן א. הגיב:

      הכנתי את העוגיות יצא אמנם מאוד טעים אבל הרולדה צנחה בתנור. מה הסיבה?תודה

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי מורן,
        זה יכול לקרות כתוצאה מעיבוד יתר של הבצק או כתוצאה מכך שהבצק היה חם מדיי כשנכנס לתנור. ממליצים בפעם הבאה להכניס את הרולדות המוכנות למקרר להתקררות לפני ההכנסה לתנור וגם מאוד חשוב להקפיד על כך שהתנור הגיע לטמפרטורה הרשומה לפני הכנסת העוגיות.

    7. Avatar יוכי הגיב:

      טעים בטרוף אוהבת את המתכונים שלכם מילוי הבלונדי הולך גם למילוי עוגת שמרים ??

    8. Avatar הודיה הגיב:

      מכינה עכשיו את הבצק איזה ריחחח מטריףף של שוקולד בא לי לאכול אותו.. מכינה את המתכון כפול 4 יאמיי אין על המתכונים שלכם!כל מה שהכנתי מרגע מתוק ביקשו ממני מתכונים תודה רבה❤

    9. Avatar מונה הגיב:

      אפשר להשתמש בבצק פריך מוכן

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי מונה,
        אפשר, אבל פחות מומלץ, התוצאה לא תהיה דומה בכלל וגם לא נתקלנו בבצק פריך מוכן שוקולדי.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    10. Avatar נאוה אליהו הגיב:

      טעים שלמות מזכיר טעם של בראוניז התעלפתי חחח

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0