אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

מגולגלות אמסטרדם

עוגיות מגולגלות מבצק פריך שוקולדי במילוי משגע של שוקולד בלונדי, גרסה קצת אחרת לעוגייה הכי מדוברת – תתכוננו להתמכר
  • צילום: טל סיון ציפורין
זמן הכנה: שעתיים
רמת קושי: קל
כמות: 15-20 עוגיות
23 תגובות
מצרכים

לבצק:1 כוס (140 גרם) קמח לבן
3 כפות קקאו
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1/2 כוס אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל איכותית
5 כפות מים

למילוי בלונדי:200 גרם שוקולד פרה בלונדי קוקוס או קרמל או שקדים
50 גרם חמאה
3 כפות שקדים טחונים דק או קוקוס לבן

להגשה:קפה טורקי עלית

אופן הכנה:
  • במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים עד שנוצר בצק ו/או פירורי בצק גדולים. אם צריך מוסיפים עוד 1-2 כפות מים.
  • עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  • מכינים את המילוי: בקערה שמתאימה למיקרו ממיסים את הבלונדי עד שנוצר רוטב מבריק.
  • מוסיפים חמאה ושקדים טחונים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה או עד שהשוקולד במרקם נוח למריחה.
  • מרדדים את הבצק, על משטח מקומח, למלבן בעובי כמה שיותר דק.
  • מורחים את המילוי על כל הבצק ומגלגלים מהחלק הרחב לצורת רולדה הדוקה.
  • חורצים פסים ברולדה, בעובי 1-2 ס"מ, ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה. חשוב לא לחרוץ עד הסוף.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20-25 דקות. מצננים מאוד ואז חותכים, מצננים לגמרי ומאבקים באבקת סוכר.
  • מגישים עם קפה טורקי עלית
  • במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים עד שנוצר בצק ו/או פירורי בצק גדולים. אם צריך מוסיפים עוד 1-2 כפות מים.
  • עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  • מכינים את המילוי: בקערה שמתאימה למיקרו ממיסים את הבלונדי עד שנוצר רוטב מבריק.
  • מוסיפים חמאה ושקדים טחונים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה או עד שהשוקולד במרקם נוח למריחה.
  • מרדדים את הבצק, על משטח מקומח, למלבן בעובי כמה שיותר דק.
  • מורחים את המילוי על כל הבצק ומגלגלים מהחלק הרחב לצורת רולדה הדוקה.
  • חורצים פסים ברולדה, בעובי 1-2 ס"מ, ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה. חשוב לא לחרוץ עד הסוף.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20-25 דקות. מצננים מאוד ואז חותכים, מצננים לגמרי ומאבקים באבקת סוכר.
  • מגישים עם קפה טורקי עלית
  • עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  • 1
  • במעבד מזון או בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים את כל מצרכי הבצק ומערבלים עד שנוצר בצק ו/או פירורי בצק גדולים. אם צריך מוסיפים עוד 1-2 כפות מים.
  • 2
  • עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
  • 3
  • מכינים את המילוי: בקערה שמתאימה למיקרו ממיסים את הבלונדי עד שנוצר רוטב מבריק.
  • 4
  • מוסיפים חמאה ושקדים טחונים ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לחצי שעה או עד שהשוקולד במרקם נוח למריחה.
  • 5
  • מרדדים את הבצק, על משטח מקומח, למלבן בעובי כמה שיותר דק.
  • 6
  • מורחים את המילוי על כל הבצק ומגלגלים מהחלק הרחב לצורת רולדה הדוקה.
  • 7
  • חורצים פסים ברולדה, בעובי 1-2 ס"מ, ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה. חשוב לא לחרוץ עד הסוף.
  • 8
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 20-25 דקות. מצננים מאוד ואז חותכים, מצננים לגמרי ומאבקים באבקת סוכר.
  • 9
  • מגישים עם קפה טורקי עלית
  • הטיפ שלנו
    23 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar הודיה הגיב:

      מכינה עכשיו את הבצק איזה ריחחח מטריףף של שוקולד בא לי לאכול אותו.. מכינה את המתכון כפול 4 יאמיי אין על המתכונים שלכם!כל מה שהכנתי מרגע מתוק ביקשו ממני מתכונים תודה רבה❤

    2. Avatar מונה הגיב:

      אפשר להשתמש בבצק פריך מוכן

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי מונה,
        אפשר, אבל פחות מומלץ, התוצאה לא תהיה דומה בכלל וגם לא נתקלנו בבצק פריך מוכן שוקולדי.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    3. Avatar נאוה אליהו הגיב:

      טעים שלמות מזכיר טעם של בראוניז התעלפתי חחח

    4. Avatar אור הגיב:

      יצא מושלם ממש!! איפה לשמור? במקרר או שאפשרי בחוץ?

    5. Avatar מורן הגיב:

      עוגיות סוף. הילדים חיסלו וביקשו שאכין עוד. במקום שוקולד בלונדי שמתי שוקולד מריר. טעים בטירוף

    6. Avatar עדי הגיב:

      יש אפשרות ללוש את הבצק בידיים?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי עדי,
        כן אפשר עד שהבצק אחיד, אם הוא לא מתאחד להוסיף כף מים.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    7. Avatar רחל הגיב:

      ניתן למרוח נוטלה?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי רחל,
        כן אפשר.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    8. Avatar לירון הגיב:

      אני עשיתי כך, שמתי את השוקולד יחד עם החמאה וחיממתי במיקרו 30 שניות פעמיים-שלוש עד למרקם חלק עירבבתי עם סכין עד למיזוג ואז הוספתי את השקדים הטחונים

    9. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      אם הבלונדי הפך לפירורים זה אומר שהוא נשרף.. רצוי להמיס בפולסים מחדש

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי,
        יכול להיות שהוא נשרף הוא לא אמור להפוך לפירורים, אפשר להמיס את הבלונדי ביחד עם החמאה וחשוב מאוד להמיס בפולסים קצרים ולערבב היטב בין לבין.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    10. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      כשניסיתי להמיס את הבלונדי במיקרו הוא הפך לפירורים ולא לנוזל..האם לשלב יחד עם החמאה במיקרו?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי,
        אפשר להמיס ביחד עם החמאה, חשוב להקפיד לחמם בפולסים קצרים ולערבב היטב בין לבין.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0