מעבר לתפריט תחתון
הפעל הדגשת קישורים

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

מילקי תוצרת בית

אם אתם אוהבים מילקי, אל תפספסו את הגרסה הביתית למעדן הנהדר. פודינג שוקולדי סמיך עם ציפוי של קצפת שלא תאמינו כמה קל להכין
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
הוסף למועדפים שלי
זמן הכנה: 1/2 שעה
רמת קושי: בינוני
כמות: 6 כוסות אישיות בנפח 150 מ"ל
ללא גלוטן
55 תגובות
מצרכים

לפודינג שוקולד:500 מ"ל (2 כוסות) חלב
75 גרם (1/3 כוס) סוכר
קורט מלח
25 גרם חמאה
25 גרם (2 כפות) קורנפלור
1/4 כוס מים
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ

לקצפת:250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר

לקישוט:שוקולד מריר מגורר

אופן ההכנה:
  • בסיר בינוני שמים חלב, סוכר, מלח וחמאה ומחממים עד לסף רתיחה.
  • בקערית נפרדת קטנה מערבבים קורנפלור ומים לתערובת אחידה.
  • כשתערובת החלב רותחת מוסיפים את תערובת הקורנפלור פנימה תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה.
  • מנמיכים את גובה הלהבה לבינוני וממשיכים לטרוף את התערובת עד שמתקבל פודינג סמיך.
  • מוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ וממשיכים לערבב עד שהוא נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הפודינג לכוסות אישיות וממלאים עד 2/3 מגובהן.
  • מצננים את כוסות הפודינג מכוסות במקרר עד שהן קרות לחלוטין.
  • קצפת: בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
  • מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על גבי הפודינג.
  • מקשטים בשוקולד מגורר ומגישים.
  • בסיר בינוני שמים חלב, סוכר, מלח וחמאה ומחממים עד לסף רתיחה.
  • בקערית נפרדת קטנה מערבבים קורנפלור ומים לתערובת אחידה.
  • כשתערובת החלב רותחת מוסיפים את תערובת הקורנפלור פנימה תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה.
  • מנמיכים את גובה הלהבה לבינוני וממשיכים לטרוף את התערובת עד שמתקבל פודינג סמיך.
  • מוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ וממשיכים לערבב עד שהוא נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הפודינג לכוסות אישיות וממלאים עד 2/3 מגובהן.
  • מצננים את כוסות הפודינג מכוסות במקרר עד שהן קרות לחלוטין.
  • קצפת: בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
  • מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על גבי הפודינג.
  • מקשטים בשוקולד מגורר ומגישים.
  • בקערית נפרדת קטנה מערבבים קורנפלור ומים לתערובת אחידה.
  • 1
  • בסיר בינוני שמים חלב, סוכר, מלח וחמאה ומחממים עד לסף רתיחה.
  • 2
  • בקערית נפרדת קטנה מערבבים קורנפלור ומים לתערובת אחידה.
  • 3
  • כשתערובת החלב רותחת מוסיפים את תערובת הקורנפלור פנימה תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה.
  • 4
  • מנמיכים את גובה הלהבה לבינוני וממשיכים לטרוף את התערובת עד שמתקבל פודינג סמיך.
  • 5
  • מוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ וממשיכים לערבב עד שהוא נמס והתערובת אחידה.
  • 6
  • יוצקים את הפודינג לכוסות אישיות וממלאים עד 2/3 מגובהן.
  • 7
  • מצננים את כוסות הפודינג מכוסות במקרר עד שהן קרות לחלוטין.
  • 8
  • קצפת: בקערת מיקסר מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
  • 9
  • מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים על גבי הפודינג.
  • 10
  • מקשטים בשוקולד מגורר ומגישים.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את המילקי מכוסים בניילון נצמד במקרר עד 4-5 ימים.
    • במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן באותה כמות לגיוון טעמים.
    • אפשר לקשט גם באגוזים קצוצים או קוקוס קלוי.
    55 תגובות
    הוסף תגובה
    1. מוריה הגיב:

      אם יצא לי מיימי מידי?
      אפשר לשים במקרר לקצת?

    2. מתולה חזקות הגיב:

      איכס זה יצא דוחה ברמות קשות הקצפת יצאה פשוט מעדון ושוקולד יצא קקי עשיתי בדיוק לפי המתכון אני לא מבינה מה פתאום קרה שזה יצא כך ובנוסף ביזבזנו שעה וחצי מחיינו

    3. דקל הגיב:

      יש לי שאלה.. אני רוצה להכין את זה עם קבוצה של ילדים בכיתה ג’ שאני מדריך והפעולה שאני מעביר היא פעולה של שעה, אפשר אחרי שמכינים את הפודינג לחלק לכוסות ולשמור בהקפאה רבע שעה עשרים דק’ כדי לקצר זמנים? כי במקרר זה יקח יותר זמן שאין לי.
      במקום הקצפת אפשר להקציף שמנת עם ממרח שוקולד? אם כן באיזה יחס? והאם להקציף אותם ביחד או לאחר ההקצפה לקפל את הממרח לקצפת?

    4. רותם הגיב:

      מה אפשר במקום הקונפלור?

    5. משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      קל להכנה וגם טעים:)

    6. אתי הגיב:

      האם ניתן להקפיא את הכוסות המוכנות?

    7. אתי הגיב:

      האם ניתן לשמור בהקפאה?

    8. נטלי הגיב:

      הכנתי היום מילקי ביתי
      פודינג יצא והוא מאוד טעים
      רק הקצפת לא כל כך
      מתוקה…אולי היתי צריכה להוסיף סוכר?

    9. נשמע מעולה כמה מנות יוצא? הגיב:

      נשמע מעולה כמה מנות יוצא?

    10. מיילי הגיב:

      ניסיתי לעשות וזה לא הסמיך לי וזה ניראה כמו מילקשייק שוקולד לא פודינג את יכולה לעלות למה כדי שאדה מה לעשות בפעם הבאה?
      🙂

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0