אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
ы
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

מצות בקרמל, שוקולד ואגוזים

ממתק חגיגי, מרשים ונהדר כמתנה מתוקה לאורחים בליל הסדר - מצות בקרמל, שוקולד ואגוזים שלא תאמינו כמה קל להכין!
  • מתכון: אפרת ליכטנשטט
  • צילום וסטיילינג: סטודיו שלומי ארביב ואפרת ליכטנשטט
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 32 חטיפים
פרווה
סרטון
10 תגובות

מצרכים

לחטיפים:4 מצות
1 כוס סוכר חום
200 גרם חמאה או מרגרינה
200 גרם שוקולד מריר עלית קצוץ דק
1/2 כוס שבבי שקדים, אגוזי פקאן או אגוזי מלך קלויים

אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מרפדים תבנית תנור בנייר כסף ועליו מניחים נייר אפייה.
  • מסדרים 4 מצות על תבנית התנור, צמודות אחת לשנייה ובלי חפיפה. אם התבנית קטנה, אפשר לשבור את המצות כך שיתאימו לגודל התבנית.
  • בסיר בינוני שמים חמאה וסוכר ומחממים לסף רתיחה.
  • מבשלים במשך 3 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת אחידה, סמיכה ובצבע ענברי עמוק.
  • מסירים מהאש ויוצקים את הקרמל על גבי המצות. מפזרים בצורה שווה באמצעות מרית.
  • מכניסים לתנור החם למשך 10-15 דקות עד שהקרמל מבעבע ומשחים. יש לעמוד ליד התנור ולהשגיח שהקרמל לא ישרף.
  • מוציאים מהתנור ומפזרים מיד את השוקולד הקצוץ.
  • ממתינים במשך 2 דקות עד שהשוקולד ימס.
  • מורחים את השוקולד באופן אחיד על גבי הקרמל באמצעות מרית. זה בסדר אם הקרמל נוזל מסביב ולמטה – הוא מתקשה וטעים בכל מצב.
  • מפזרים את שבבי השקדים ו/או האגוזים הקלויים בצורה אחידה.
  • מצננים במקרר במשך כחצי שעה.
  • חותכים בעזרת סכין גדולה וחדה או בידיים, לחתיכות לא שוות אך חינניות.
  • שומרים בקירור בכלי אטום.
  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • מרפדים תבנית תנור בנייר כסף ועליו מניחים נייר אפייה.
  • מסדרים 4 מצות על תבנית התנור, צמודות אחת לשנייה ובלי חפיפה. אם התבנית קטנה, אפשר לשבור את המצות כך שיתאימו לגודל התבנית.
  • בסיר בינוני שמים חמאה וסוכר ומחממים לסף רתיחה.
  • מבשלים במשך 3 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת אחידה, סמיכה ובצבע ענברי עמוק.
  • מסירים מהאש ויוצקים את הקרמל על גבי המצות. מפזרים בצורה שווה באמצעות מרית.
  • מכניסים לתנור החם למשך 10-15 דקות עד שהקרמל מבעבע ומשחים. יש לעמוד ליד התנור ולהשגיח שהקרמל לא ישרף.
  • מוציאים מהתנור ומפזרים מיד את השוקולד הקצוץ.
  • ממתינים במשך 2 דקות עד שהשוקולד ימס.
  • מורחים את השוקולד באופן אחיד על גבי הקרמל באמצעות מרית. זה בסדר אם הקרמל נוזל מסביב ולמטה – הוא מתקשה וטעים בכל מצב.
  • מפזרים את שבבי השקדים ו/או האגוזים הקלויים בצורה אחידה.
  • מצננים במקרר במשך כחצי שעה.
  • חותכים בעזרת סכין גדולה וחדה או בידיים, לחתיכות לא שוות אך חינניות.
  • שומרים בקירור בכלי אטום.
  • מרפדים תבנית תנור בנייר כסף ועליו מניחים נייר אפייה.
  • 1
  • מחממים תנור ל-200 מעלות.
  • 2
  • מרפדים תבנית תנור בנייר כסף ועליו מניחים נייר אפייה.
  • 3
  • מסדרים 4 מצות על תבנית התנור, צמודות אחת לשנייה ובלי חפיפה. אם התבנית קטנה, אפשר לשבור את המצות כך שיתאימו לגודל התבנית.
  • 4
  • בסיר בינוני שמים חמאה וסוכר ומחממים לסף רתיחה.
  • 5
  • מבשלים במשך 3 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת אחידה, סמיכה ובצבע ענברי עמוק.
  • 6
  • מסירים מהאש ויוצקים את הקרמל על גבי המצות. מפזרים בצורה שווה באמצעות מרית.
  • 7
  • מכניסים לתנור החם למשך 10-15 דקות עד שהקרמל מבעבע ומשחים. יש לעמוד ליד התנור ולהשגיח שהקרמל לא ישרף.
  • 8
  • מוציאים מהתנור ומפזרים מיד את השוקולד הקצוץ.
  • 9
  • ממתינים במשך 2 דקות עד שהשוקולד ימס.
  • 10
  • מורחים את השוקולד באופן אחיד על גבי הקרמל באמצעות מרית. זה בסדר אם הקרמל נוזל מסביב ולמטה – הוא מתקשה וטעים בכל מצב.
  • 11
  • מפזרים את שבבי השקדים ו/או האגוזים הקלויים בצורה אחידה.
  • 12
  • מצננים במקרר במשך כחצי שעה.
  • 13
  • חותכים בעזרת סכין גדולה וחדה או בידיים, לחתיכות לא שוות אך חינניות.
  • 14
  • שומרים בקירור בכלי אטום.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את החטיפים בכלי אטום במקפיא עד שבועיים.
    • אפשר להוסיף גם קוקוס או סוכריות צבעוניות לקישוט.
    10 תגובות
    1. Avatar אנט הגיב:

      אפשר להחליף שוקולד מריר בשוקולד חלב?

    2. Avatar מיכל הגיב:

      יצא מעולה. חג שמח!

    3. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      יצא מאוד טעים וקל להכנה.

    4. Avatar אנונימי הגיב:

      אפשר לעשות את זה עם סוכר לבן?

    5. Avatar הדר הגיב:

      יש אפשרות להכין עם שמן?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        לא, במקרה הזה חשוב להשתמש בחמאה. אם רוצים להכין פרווה אפשר להשתמש במרגרינה באותה כמות. בהצלחה!

    6. Avatar הילה הגיב:

      אם אעשה עם מחמאה..הטעם יורגש?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0