אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

סופגניות טבעוניות במילוי שוקולד

בלי ביצים ובלי חלב - סופגניות טבעוניות חגיגיות במילוי קרם שוקולד עשיר ובציפוי שוקולד מבריק עם סוכריות צבעוניות. בדיוק מה שצריך לקראת חנוכה!
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: 3 שעות
רמת קושי: בינוני
כמות: 12 סופגניות
פרווה
טבעוני
0 תגובות
מצרכים

לסופגניות:315 גרם (2 ורבע כוסות) קמח
7 גרם (כפית וחצי) שמרים יבשים
175 מ"ל (3/4 כוס) מים
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל

למילוי שוקולד:200 גרם (1/2 פחית) קרם קוקוס (לפחות 17% שומן)
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
100 גרם (1/4 פחית) קרם קוקוס קר (לפחות 17% שומן)

לציפוי:100 גרם שוקולד מריר
100 גרם (1/4 פחית) קרם קוקוס

לקישוט:סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
  • סופגניות: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, מים, שמן, סוכר ומלח ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
  • מכסים את כדור הבצק במגבת לחה ומתפיחים במשך כשעה-שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • על משטח מקומח קלות מחלקים את הבצק ל-12 חלקים ומגלגלים כל חלק לכדור מהודק.
  • מניחים את כדורי הבצק על גבי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה משומן היטב במרווחים.
  • מברישים את החלק העליון של הסופגניות בשמן, מכסים ומתפחים במשך 30-45 דקות או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
  • מחממים שמן בסיר בינוני עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 170 מעלות. אם אין מדחום בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו – אם יש בועיות קטנות מסביב לכף זה סימן שהשמן חם מספיק.
  • מטגנים את הסופגניות בשמן החם עד שהן מזהיבות לחלוטין מכל הצדדים.
  • מוציאים באמצעות כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג ומניחים לסופגניות להצטנן בטמפרטורת החדר.
  • מילוי שוקולד: בקערה בינונית שמים קרם קוקוס וקוביות שוקולד וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מצננים את הגנאש במקרר במשך 1-2 שעות או עד שהוא קר לחלוטין.
  • מעבירים את הגנאש הקר לקערת מיקסר עם וו הקצפה ומוסיפים את יתרת קרם הקוקוס הקר (חשוב להשתמש בחלק השומני בלבד).
  • מקציפים הכל יחד במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.
  • מעבירים את קרם השוקולד לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 1 ס"מ ומזלפים לתוך הסופגניות בנדיבות.
  • ציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים קרם קוקוס וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבל גנאש אחיד.
  • טובלים את החלק העליון של הסופגניות בגנאש החם ומפזרים סוכריות צבעוניות לקישוט.
  • סופגניות: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, מים, שמן, סוכר ומלח ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
  • מכסים את כדור הבצק במגבת לחה ומתפיחים במשך כשעה-שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • על משטח מקומח קלות מחלקים את הבצק ל-12 חלקים ומגלגלים כל חלק לכדור מהודק.
  • מניחים את כדורי הבצק על גבי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה משומן היטב במרווחים.
  • מברישים את החלק העליון של הסופגניות בשמן, מכסים ומתפחים במשך 30-45 דקות או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
  • מחממים שמן בסיר בינוני עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 170 מעלות. אם אין מדחום בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו – אם יש בועיות קטנות מסביב לכף זה סימן שהשמן חם מספיק.
  • מטגנים את הסופגניות בשמן החם עד שהן מזהיבות לחלוטין מכל הצדדים.
  • מוציאים באמצעות כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג ומניחים לסופגניות להצטנן בטמפרטורת החדר.
  • מילוי שוקולד: בקערה בינונית שמים קרם קוקוס וקוביות שוקולד וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מצננים את הגנאש במקרר במשך 1-2 שעות או עד שהוא קר לחלוטין.
  • מעבירים את הגנאש הקר לקערת מיקסר עם וו הקצפה ומוסיפים את יתרת קרם הקוקוס הקר (חשוב להשתמש בחלק השומני בלבד).
  • מקציפים הכל יחד במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.
  • מעבירים את קרם השוקולד לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 1 ס"מ ומזלפים לתוך הסופגניות בנדיבות.
  • ציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים קרם קוקוס וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבל גנאש אחיד.
  • טובלים את החלק העליון של הסופגניות בגנאש החם ומפזרים סוכריות צבעוניות לקישוט.
  • מכסים את כדור הבצק במגבת לחה ומתפיחים במשך כשעה-שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • 1
  • סופגניות: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, מים, שמן, סוכר ומלח ולשים במשך 10-12 דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.
  • 2
  • מכסים את כדור הבצק במגבת לחה ומתפיחים במשך כשעה-שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו.
  • 3
  • על משטח מקומח קלות מחלקים את הבצק ל-12 חלקים ומגלגלים כל חלק לכדור מהודק.
  • 4
  • מניחים את כדורי הבצק על גבי תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה משומן היטב במרווחים.
  • 5
  • מברישים את החלק העליון של הסופגניות בשמן, מכסים ומתפחים במשך 30-45 דקות או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
  • 6
  • מחממים שמן בסיר בינוני עד שהוא מגיע לטמפרטורה של 170 מעלות. אם אין מדחום בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו – אם יש בועיות קטנות מסביב לכף זה סימן שהשמן חם מספיק.
  • 7
  • מטגנים את הסופגניות בשמן החם עד שהן מזהיבות לחלוטין מכל הצדדים.
  • 8
  • מוציאים באמצעות כף מחוררת לצלחת מרופדת בנייר סופג ומניחים לסופגניות להצטנן בטמפרטורת החדר.
  • 9
  • מילוי שוקולד: בקערה בינונית שמים קרם קוקוס וקוביות שוקולד וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 10
  • מצננים את הגנאש במקרר במשך 1-2 שעות או עד שהוא קר לחלוטין.
  • 11
  • מעבירים את הגנאש הקר לקערת מיקסר עם וו הקצפה ומוסיפים את יתרת קרם הקוקוס הקר (חשוב להשתמש בחלק השומני בלבד).
  • 12
  • מקציפים הכל יחד במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.
  • 13
  • מעבירים את קרם השוקולד לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 1 ס"מ ומזלפים לתוך הסופגניות בנדיבות.
  • 14
  • ציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים קרם קוקוס וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבל גנאש אחיד.
  • 15
  • טובלים את החלק העליון של הסופגניות בגנאש החם ומפזרים סוכריות צבעוניות לקישוט.
  • הטיפ שלנו
    • הסופגניות במיטבן ביום ההכנה וכמה שיותר קרוב לטיגון.
    • במקום סוכריות אפשר לקשט באגוזים קצוצים או כל תוספת אחרת שאוהבים.
    • אפשר למלא את הסופגניות בכל מילוי אחר שאוהבים.
    • במקום קרם קוקוס אפשר להשתמש בשמנת צמחית באותה כמות.
    0 תגובות
    הוסף תגובה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0