אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

סופגניות טבעוניות מהירות עם רוטב שוקולד

סופגניות מהירות וקלות להכנה בלי ביצים ופרווה שגם מתאימות לטבעונים. מכינים אותן בכמה דקות עבודה ומגישים עם רוטב שוקולד חם מבריק מ-2 מצרכים.
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 15-20 סופגניות
פרווה
טבעוני
5 תגובות
מצרכים

לסופגניות:175 גרם (כוס וחצי) קמח
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
40 גרם (4 כפות) סוכר
125 מ"ל (1/2 כוס) חלב סויה
1 בננה גדולה מעוכה

לטיגון:1 ליטר שמן

לרוטב שוקולד:100 גרם שוקולד מריר
45 מ"ל (3 כפות) חלב סויה

לקישוט:אבקת סוכר

אופן ההכנה:
  • בקערה גדולה שמים קמח, אבקת אפייה, תמצית וניל, מלח, סוכר, חלב סויה ובננה מעוכה ומערבבים היטב בכף עץ עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  • בסיר רחב מחממים שמן. השמן מוכן לטיגון כאשר מכניסים לתוכו ידית של כף עץ ומסביבה נוצרות בועיות קטנטנות.
  • בעזרת כף גלידה קפיצית או 2 כפות יוצרים עיגולים מהעיסה ומניחים בזהירות בתוך השמן החם.
  • מטגנים את הסופגניות במשך 2-3 דקות מכל צד או עד הזהבה יפה.
  • מוציאים מהשמן באמצעות כף מחוררת ומניחים על גבי נייר סופג.
  • רוטב שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים חלב סויה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מפזרים אבקת סוכר על הסופגניות ומגישים אותן חמות עם זיגוג רוטב שוקולד חם.
  • בקערה גדולה שמים קמח, אבקת אפייה, תמצית וניל, מלח, סוכר, חלב סויה ובננה מעוכה ומערבבים היטב בכף עץ עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  • בסיר רחב מחממים שמן. השמן מוכן לטיגון כאשר מכניסים לתוכו ידית של כף עץ ומסביבה נוצרות בועיות קטנטנות.
  • בעזרת כף גלידה קפיצית או 2 כפות יוצרים עיגולים מהעיסה ומניחים בזהירות בתוך השמן החם.
  • מטגנים את הסופגניות במשך 2-3 דקות מכל צד או עד הזהבה יפה.
  • מוציאים מהשמן באמצעות כף מחוררת ומניחים על גבי נייר סופג.
  • רוטב שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים חלב סויה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מפזרים אבקת סוכר על הסופגניות ומגישים אותן חמות עם זיגוג רוטב שוקולד חם.
  • בסיר רחב מחממים שמן. השמן מוכן לטיגון כאשר מכניסים לתוכו ידית של כף עץ ומסביבה נוצרות בועיות קטנטנות.
  • 1
  • בקערה גדולה שמים קמח, אבקת אפייה, תמצית וניל, מלח, סוכר, חלב סויה ובננה מעוכה ומערבבים היטב בכף עץ עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  • 2
  • בסיר רחב מחממים שמן. השמן מוכן לטיגון כאשר מכניסים לתוכו ידית של כף עץ ומסביבה נוצרות בועיות קטנטנות.
  • 3
  • בעזרת כף גלידה קפיצית או 2 כפות יוצרים עיגולים מהעיסה ומניחים בזהירות בתוך השמן החם.
  • 4
  • מטגנים את הסופגניות במשך 2-3 דקות מכל צד או עד הזהבה יפה.
  • 5
  • מוציאים מהשמן באמצעות כף מחוררת ומניחים על גבי נייר סופג.
  • 6
  • רוטב שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 7
  • מוסיפים חלב סויה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 8
  • מפזרים אבקת סוכר על הסופגניות ומגישים אותן חמות עם זיגוג רוטב שוקולד חם.
  • הטיפ שלנו
    • הסופגניות במיטבן כאשר הן טריות וחמות. עדיף לא להכין אותן מראש.
    • במקום חלב סויה אפשר להשתמש בכל חלב צמחי אחר באותה כמות.
    5 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar חן הגיב:

      מה אפשר לשים במקום בננה?

    2. Avatar סיגל הגיב:

      שלום לכם ..רציתי לדעת אם במקום קמח אפשרי קמח כוסמין מלא ללא עירבוב שני קמחים ?.
      ובמקום טיגון אפיה ?
      תודהוחג חנוכה שמח .

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        לא מומלץ, המרקם והטעם ישתנו מהותית והסופגניות יצאו כבדות מאוד.

    3. Avatar שרה חיה הגיב:

      חייב בננה ותמצית וניל אין תחליף?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0