אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

סיגרים של בקלאווה עם אגוזים ברוטב שוקולד ודבש

אוהבים בקלאווה? אל תפספסו את הקינוח הבא – סיגרים של בקלאווה עם אגוזים ודבש שמגישים עם רוטב עשיר ושוקולדי בניחוח עדין של דבש. קינוח נהדר לאירוח בראש השנה ובסוכה.
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 12 סיגרים
פרווה
טבעוני
9 תגובות
  • אפשר להכין את הסיגרים יום-יומיים מראש ולשמור בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
  • אפשר לגוון ולהשתמש בכל סוג של אגוזים שאוהבים במלית.
  • במקום דבש אפשר להשתמש במייפל או סילאן באותה כמות. הטעם כמובן ישתנה בהתאם.
מצרכים

למלית האגוזים:100 גרם אגוזי מלך
100 גרם שקדים
40 גרם (שתי כפות) דבש
חצי כפית קינמון טחון
קורט מלח

לפילו:6 עלי פילו (כ-1/3 חבילה)
80 מ"ל (1/3 כוס) שמן או חמאה מומסת

לסירופ להברשה:50 גרם (רבע כוס) סוכר
60 מ"ל (רבע כוס) מים
כף דבש

לרוטב שוקולד ודבש:100 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (חצי כוס) שמנת להקצפה או קרם קוקוס או שמנת צמחית לגרסה פרווה
כף דבש

מלית אגוזים:
  • במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים אגוזים ושקדים לפירורים דקים.
  • מוסיפים דבש, קינמון ומלח ומעבדים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה, דביקה ומעט פירורית.
  • במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים אגוזים ושקדים לפירורים דקים.
  • מוסיפים דבש, קינמון ומלח ומעבדים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה, דביקה ומעט פירורית.
  • מוסיפים דבש, קינמון ומלח ומעבדים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה, דביקה ומעט פירורית.
  • 1
  • במעבד מזון עם להב פלדה טוחנים אגוזים ושקדים לפירורים דקים.
  • 2
  • מוסיפים דבש, קינמון ומלח ומעבדים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה, דביקה ומעט פירורית.
  • הכנת הסיגרים:
    • מניחים יריעה של בצק פילו על משטח עבודה ומברישים בשמן.
    • חוצים ל-2 חלקים ומניחים 1-2 כפיות ממלית האגוזים בשליש התחתון של כל מלבן פילו קטן.
    • מגלגלים לצורת סיגר ומניחים על גבי תבנית עם נייר אפייה כאשר תפר הגלגול מונח כלפי מטה.
    • חוזרים על הפעולה עם עוד עלי פילו ומלית אגוזים.
    • מברישים את החלק העליון של המאפים בשמן.
    • מניחים יריעה של בצק פילו על משטח עבודה ומברישים בשמן.
    • חוצים ל-2 חלקים ומניחים 1-2 כפיות ממלית האגוזים בשליש התחתון של כל מלבן פילו קטן.
    • מגלגלים לצורת סיגר ומניחים על גבי תבנית עם נייר אפייה כאשר תפר הגלגול מונח כלפי מטה.
    • חוזרים על הפעולה עם עוד עלי פילו ומלית אגוזים.
    • מברישים את החלק העליון של המאפים בשמן.
  • חוצים ל-2 חלקים ומניחים 1-2 כפיות ממלית האגוזים בשליש התחתון של כל מלבן פילו קטן.
  • 1
  • מניחים יריעה של בצק פילו על משטח עבודה ומברישים בשמן.
  • 2
  • חוצים ל-2 חלקים ומניחים 1-2 כפיות ממלית האגוזים בשליש התחתון של כל מלבן פילו קטן.
  • 3
  • מגלגלים לצורת סיגר ומניחים על גבי תבנית עם נייר אפייה כאשר תפר הגלגול מונח כלפי מטה.
  • 4
  • חוזרים על הפעולה עם עוד עלי פילו ומלית אגוזים.
  • 5
  • מברישים את החלק העליון של המאפים בשמן.
  • אפייה:
    • מחממים תנור ל-180 מעלות.
    • אופים את הסיגרים במשך 12-18 דקות או עד שהם מקבלים גוון זהוב עמוק.
    • מחממים תנור ל-180 מעלות.
    • אופים את הסיגרים במשך 12-18 דקות או עד שהם מקבלים גוון זהוב עמוק.
  • אופים את הסיגרים במשך 12-18 דקות או עד שהם מקבלים גוון זהוב עמוק.
  • 1
  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2
  • אופים את הסיגרים במשך 12-18 דקות או עד שהם מקבלים גוון זהוב עמוק.
  • סירופ להברשה:
    • בסיר שמים סוכר, מים ודבש ומחממים עד לרתיחה. מבשלים ברתיחה עוד כמה דקות עד שהסירופ מעט מסמיך.
    • מברישים את הסיגרים בסירופ ומניחים להם להצטנן לטמפרטורת החדר.
    • בסיר שמים סוכר, מים ודבש ומחממים עד לרתיחה. מבשלים ברתיחה עוד כמה דקות עד שהסירופ מעט מסמיך.
    • מברישים את הסיגרים בסירופ ומניחים להם להצטנן לטמפרטורת החדר.
  • מברישים את הסיגרים בסירופ ומניחים להם להצטנן לטמפרטורת החדר.
  • 1
  • בסיר שמים סוכר, מים ודבש ומחממים עד לרתיחה. מבשלים ברתיחה עוד כמה דקות עד שהסירופ מעט מסמיך.
  • 2
  • מברישים את הסיגרים בסירופ ומניחים להם להצטנן לטמפרטורת החדר.
  • רוטב שוקולד ודבש:
    • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
    • מוסיפים שמנת ודבש וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים היטב עד המסה.
    • יוצקים את הרוטב על הסיגרים ממש לפני ההגשה. מגישים חם.
    • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
    • מוסיפים שמנת ודבש וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים היטב עד המסה.
    • יוצקים את הרוטב על הסיגרים ממש לפני ההגשה. מגישים חם.
  • מוסיפים שמנת ודבש וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים היטב עד המסה.
  • 1
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 2
  • מוסיפים שמנת ודבש וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים היטב עד המסה.
  • 3
  • יוצקים את הרוטב על הסיגרים ממש לפני ההגשה. מגישים חם.
  • הטיפ שלנו
    • אפשר להכין את הסיגרים יום-יומיים מראש ולשמור בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
    • אפשר לגוון ולהשתמש בכל סוג של אגוזים שאוהבים במלית.
    • במקום דבש אפשר להשתמש במייפל או סילאן באותה כמות. הטעם כמובן ישתנה בהתאם.
    9 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar נירית הגיב:

      אפשר לוותר על הדבש בכלל?

    2. Avatar פנינה הגיב:

      האם ניתן להקפיא?

    3. Avatar חגית הגיב:

      האם אפשר בצק פילאס?

    4. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      אפשר עם בצק עלים?

    5. Avatar גלית הגיב:

      האם אפשר במקום פילו בעלי סיגר?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0