אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
ы
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגה שמרים נתלשת עם דבש ושוקולד לבן

עוגת שמרים נתלשת רכה ואוורירית במילוי דבש ושוקולד לבן - מאפה נהדר לראש השנה או סתם ליד הקפה.
  • מתכון: אפרת ליכטנשטט
  • צילום וסטיילינג: סטודיו שלומי ארביב ואפרת ליכטנשטט
זמן הכנה: 3 שעות
רמת קושי: קל
כמות: 2 עוגות בתבנית אינגליש קייק
סרטון
8 תגובות

מצרכים

לבצק עוגת שמרים נתלשת:500 גרם קמח רגיל + עוד כמה כפות לפי הצורך
1 כף שמרים יבשים
2 ביצים
1/3 כוס דבש
2 כפות שמן
1 כוס מים פושרים
1/2 כפית מלח

למילוי (מספיק לעוגה אחת):20 גרם חמאה מומסת
150 גרם שוקולד לבן קצוץ דק דק
3 כפות דבש

אופן ההכנה:
  • בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים היטב.
  • מוסיפים ביצים, דבש ושמן ומפעילים את המיקסר. מוסיפים את המים ואת המלח ולשים כ-8 דקות. אם הבצק דביק מאד מוסיפים כף או שתיים של קמח. בעזרת מרית מגרדים את דפנות הקערה כדי שכל החומרים יתאחדו.
  • אחרי 8 דקות לישה מעבירים את הבצק למשטח מקומח מעט ולשים לצורת כדור. (אם אין לכם מיקסר תוכלו ללוש באופן ידני) מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון או במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • כשהבצק תפח, חוצים ל-2 ומעבירים כדור אחד למשטח מקומח ומועכים כדור 1 לצורת מלבן.
  • (את הכדור השני עוטפים היטב ושומרים בקירור עד לעבודה)
  • מרדדים למלבן גדול בעובי 2-3 מ״מ
  • מורחים חמאה, מפזרים את השוקולד ומזלפים דבש.
  • בעזרת גלגלת פיצה/סכין חדה, חותכים למרובעים בגודל 6/6 ס״מ בערך
  • מניחים את המרובעים בזהירות אחד על השני ושמים בתבנית אינגליש קייק משומנת ומרופדת בנייר אפייה
  • מתפיחים שוב כ-30 דקות מכוסה במגבת מטבח.
  • אופים כ-17-22 דקות על תנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהעוגה זהובה ושחומה בקצוות
  • חוזרים על הפעולה עם כדור הבצק השני.
  • בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים היטב.
  • מוסיפים ביצים, דבש ושמן ומפעילים את המיקסר. מוסיפים את המים ואת המלח ולשים כ-8 דקות. אם הבצק דביק מאד מוסיפים כף או שתיים של קמח. בעזרת מרית מגרדים את דפנות הקערה כדי שכל החומרים יתאחדו.
  • אחרי 8 דקות לישה מעבירים את הבצק למשטח מקומח מעט ולשים לצורת כדור. (אם אין לכם מיקסר תוכלו ללוש באופן ידני) מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון או במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • כשהבצק תפח, חוצים ל-2 ומעבירים כדור אחד למשטח מקומח ומועכים כדור 1 לצורת מלבן.
  • (את הכדור השני עוטפים היטב ושומרים בקירור עד לעבודה)
  • מרדדים למלבן גדול בעובי 2-3 מ״מ
  • מורחים חמאה, מפזרים את השוקולד ומזלפים דבש.
  • בעזרת גלגלת פיצה/סכין חדה, חותכים למרובעים בגודל 6/6 ס״מ בערך
  • מניחים את המרובעים בזהירות אחד על השני ושמים בתבנית אינגליש קייק משומנת ומרופדת בנייר אפייה
  • מתפיחים שוב כ-30 דקות מכוסה במגבת מטבח.
  • אופים כ-17-22 דקות על תנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהעוגה זהובה ושחומה בקצוות
  • חוזרים על הפעולה עם כדור הבצק השני.
  • מוסיפים ביצים, דבש ושמן ומפעילים את המיקסר. מוסיפים את המים ואת המלח ולשים כ-8 דקות. אם הבצק דביק מאד מוסיפים כף או שתיים של קמח. בעזרת מרית מגרדים את דפנות הקערה כדי שכל החומרים יתאחדו.
  • 1
  • בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח ושמרים ומערבבים היטב.
  • 2
  • מוסיפים ביצים, דבש ושמן ומפעילים את המיקסר. מוסיפים את המים ואת המלח ולשים כ-8 דקות. אם הבצק דביק מאד מוסיפים כף או שתיים של קמח. בעזרת מרית מגרדים את דפנות הקערה כדי שכל החומרים יתאחדו.
  • 3
  • אחרי 8 דקות לישה מעבירים את הבצק למשטח מקומח מעט ולשים לצורת כדור. (אם אין לכם מיקסר תוכלו ללוש באופן ידני) מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון או במגבת לחה ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 4
  • כשהבצק תפח, חוצים ל-2 ומעבירים כדור אחד למשטח מקומח ומועכים כדור 1 לצורת מלבן.
  • 5
  • (את הכדור השני עוטפים היטב ושומרים בקירור עד לעבודה)
  • 6
  • מרדדים למלבן גדול בעובי 2-3 מ״מ
  • 7
  • מורחים חמאה, מפזרים את השוקולד ומזלפים דבש.
  • 8
  • בעזרת גלגלת פיצה/סכין חדה, חותכים למרובעים בגודל 6/6 ס״מ בערך
  • 9
  • מניחים את המרובעים בזהירות אחד על השני ושמים בתבנית אינגליש קייק משומנת ומרופדת בנייר אפייה
  • 10
  • מתפיחים שוב כ-30 דקות מכוסה במגבת מטבח.
  • 11
  • אופים כ-17-22 דקות על תנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהעוגה זהובה ושחומה בקצוות
  • 12
  • חוזרים על הפעולה עם כדור הבצק השני.
  • הטיפ שלנו
    • העוגות במיטבן ביום ההכנה.
    • אפשר להקפיא את העוגות, עטופות היטב בניילון נצמד, עד חודש. מומלץ להפשיר ולחמם בתנור לפני ההגשה.
    • במקום שוקולד לבן אפשר להשתמש בשוקולד חלב או מריר באותה כמות.
    8 תגובות
    1. Avatar אלישבע הגיב:

      אופים בטורבו?

    2. Avatar אורי הגיב:

      כף שמרים יבשים כמה זה בשמרים טריים?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי אורי,
        כף שמרים יבשים יש להמיר ב-3 כפות שמרים טריים.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    3. Avatar ??? הגיב:

      נראה טעים

    4. Avatar חיה הגיב:

      כמה פסים יוצא?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי חיה,
        יוצאות 2 עוגות בתבנית אינגליש קייק, בהצלחה ונשמח שתשתפי אותנו איך יצא (:
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    5. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      הכנו ויצא מעולה

    6. Avatar נועה הגיב:

      נראה אחלה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0