מצרכים
לעוגות: 125 מ"ל (1/2 כוס) שמן 1 ביצה 1 חלמון 180 מ"ל (3/4 כוס) חלב 150 גרם (3/4 כוס) סוכר קורט מלח 1/2 כפית תמצית וניל 50 גרם (5 כפות) אבקת קקאו 100 גרם (3/4 כוס) קמח 1 כפית אבקת אפייה 75 גרם שוקולד מריר קצוץ
לציפוי: 75 גרם שוקולד מריר 60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
לקישוט: סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים את גביעי הגלידה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
בקערה גדולה טורפים יחד שמן, ביצה, חלמון, חלב, סוכר, מלח ווניל לתערובת אחידה.
מוסיפים אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את התערובת לתוך הגביעים. חשוב לא למלא יותר מדי כי העוגות תופחות מאוד! ממלאים רק עד 2/3 משפת הגביע.
מפזרים מעל כל עוגה שוקולד מריר קצוץ.
אופים במשך 15-20 דקות או עד שהעוגות תפוחות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.
מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
ציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
טובלים כל עוגה בציפוי ומפזרים סוכריות צבעוניות.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים את גביעי הגלידה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
בקערה גדולה טורפים יחד שמן, ביצה, חלמון, חלב, סוכר, מלח ווניל לתערובת אחידה.
מוסיפים אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את התערובת לתוך הגביעים. חשוב לא למלא יותר מדי כי העוגות תופחות מאוד! ממלאים רק עד 2/3 משפת הגביע.
מפזרים מעל כל עוגה שוקולד מריר קצוץ.
אופים במשך 15-20 דקות או עד שהעוגות תפוחות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.
מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
ציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
טובלים כל עוגה בציפוי ומפזרים סוכריות צבעוניות.
בקערה גדולה טורפים יחד שמן, ביצה, חלמון, חלב, סוכר, מלח ווניל לתערובת אחידה.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים את גביעי הגלידה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
בקערה גדולה טורפים יחד שמן, ביצה, חלמון, חלב, סוכר, מלח ווניל לתערובת אחידה.
מוסיפים אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את התערובת לתוך הגביעים. חשוב לא למלא יותר מדי כי העוגות תופחות מאוד! ממלאים רק עד 2/3 משפת הגביע.
מפזרים מעל כל עוגה שוקולד מריר קצוץ.
אופים במשך 15-20 דקות או עד שהעוגות תפוחות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.
מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
ציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
טובלים כל עוגה בציפוי ומפזרים סוכריות צבעוניות.
הטיפ שלנו
העוגות במיטבן ביום האפייה.
את הציפוי והסוכריות מומלץ להוסיף לפני ההגשה.
במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב באותה כמות.
שלום. האם אפשר להכין יום לפני?
אני צריכה 30-40 גביעים , פשוט להכפיל כמויות?
כן, פי 2.
לכמה גביעים הכמות הזו מספיקה?
10-15 גביעים, תלוי כמה ממלאים.
אני רוצה להכין את המתכון ולהכפיל או לשלש כמויות ולעשות גם עוגה…מניחה שאפשר? תודה
אין בעיה. כמובן שזמן האפייה יתארך אם מכינים עוגה אחת גדולה. בהצלחה!
תודה
חובה שוקולד מריר? ?
אפשר שוקולד חלב באותה כמות.
לא הבנתי מזה שוקולד מריר זה שוקולד מר או ממרח שוקולד…
הכוונה היא לשוקולד מריר, לא ממרח שוקולד.
הי, גביעי הגלידה לא נשרפים באפייה?
תודה
(-:
לא, הם רק הופכים לפריכים יותר 🙂
את הגביעים צריך להניח על גבם או שיעמדו?
התחתית שלהם שטוחה אז הם עומדים בלי בעיה על תבנית תנור. בהצלחה!
אפשר להשתמש גם בלי חלב ושמנת מתוקה?
אפשר להשתמש בחלב סויה במקום החלב בעוגות עצמן ובקרם קוקוס או שמנת צמחית באותה כמות במקום השמנת בציפוי.
אפשר לעשות את המתכון ללא חלב?
אפשר להשתמש בחלב סויה במקום החלב בעוגות עצמן ובקרם קוקוס או שמנת צמחית באותה כמות במקום השמנת בציפוי.