אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
ы
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגות שוקולד בגביעי גלידה

במקום עוגת יום הולדת אחת גדולה - מכינים כמה עוגות אישיות בגביעי גלידה עם ציפוי שוקולד וסוכריות ומתקבל קינוח נהדר לימי הולדת לילדים!
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 12 יחידות
29 תגובות

מצרכים

לעוגות:125 מ"ל (1/2 כוס) שמן
1 ביצה
1 חלמון
180 מ"ל (3/4 כוס) חלב
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
50 גרם (5 כפות) אבקת קקאו
100 גרם (3/4 כוס) קמח
1 כפית אבקת אפייה
75 גרם שוקולד מריר קצוץ

לציפוי:75 גרם שוקולד מריר
60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה

לקישוט:סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים את גביעי הגלידה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • בקערה גדולה טורפים יחד שמן, ביצה, חלמון, חלב, סוכר, מלח ווניל לתערובת אחידה.
  • מוסיפים אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים את התערובת לתוך הגביעים. חשוב לא למלא יותר מדי כי העוגות תופחות מאוד! ממלאים רק עד 2/3 משפת הגביע.
  • מפזרים מעל כל עוגה שוקולד מריר קצוץ.
  • אופים במשך 15-20 דקות או עד שהעוגות תפוחות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • ציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • טובלים כל עוגה בציפוי ומפזרים סוכריות צבעוניות.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים את גביעי הגלידה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • בקערה גדולה טורפים יחד שמן, ביצה, חלמון, חלב, סוכר, מלח ווניל לתערובת אחידה.
  • מוסיפים אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים את התערובת לתוך הגביעים. חשוב לא למלא יותר מדי כי העוגות תופחות מאוד! ממלאים רק עד 2/3 משפת הגביע.
  • מפזרים מעל כל עוגה שוקולד מריר קצוץ.
  • אופים במשך 15-20 דקות או עד שהעוגות תפוחות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • ציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • טובלים כל עוגה בציפוי ומפזרים סוכריות צבעוניות.
  • בקערה גדולה טורפים יחד שמן, ביצה, חלמון, חלב, סוכר, מלח ווניל לתערובת אחידה.
  • 1
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים את גביעי הגלידה על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 2
  • בקערה גדולה טורפים יחד שמן, ביצה, חלמון, חלב, סוכר, מלח ווניל לתערובת אחידה.
  • 3
  • מוסיפים אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 4
  • יוצקים את התערובת לתוך הגביעים. חשוב לא למלא יותר מדי כי העוגות תופחות מאוד! ממלאים רק עד 2/3 משפת הגביע.
  • 5
  • מפזרים מעל כל עוגה שוקולד מריר קצוץ.
  • 6
  • אופים במשך 15-20 דקות או עד שהעוגות תפוחות וקיסם הננעץ במרכזן יוצא עם פירורים לחים.
  • 7
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • 8
  • ציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 9
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 10
  • טובלים כל עוגה בציפוי ומפזרים סוכריות צבעוניות.
  • הטיפ שלנו
    • העוגות במיטבן ביום האפייה.
    • את הציפוי והסוכריות מומלץ להוסיף לפני ההגשה.
    • במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב באותה כמות.
    29 תגובות
    1. Avatar חגית הגיב:

      שלום. האם אפשר להכין יום לפני?

    2. Avatar מיכל הגיב:

      אני צריכה 30-40 גביעים , פשוט להכפיל כמויות?

    3. Avatar מורן הגיב:

      לכמה גביעים הכמות הזו מספיקה?

    4. Avatar הילה הגיב:

      אני רוצה להכין את המתכון ולהכפיל או לשלש כמויות ולעשות גם עוגה…מניחה שאפשר? תודה

    5. Avatar חסוי הגיב:

      חובה שוקולד מריר? ?

    6. Avatar אנונימית הגיב:

      לא הבנתי מזה שוקולד מריר זה שוקולד מר או ממרח שוקולד…

    7. Avatar עדית מאור הגיב:

      הי, גביעי הגלידה לא נשרפים באפייה?
      תודה
      (-:

    8. Avatar נורית הגיב:

      את הגביעים צריך להניח על גבם או שיעמדו?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        התחתית שלהם שטוחה אז הם עומדים בלי בעיה על תבנית תנור. בהצלחה!

    9. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      אפשר להשתמש גם בלי חלב ושמנת מתוקה?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        אפשר להשתמש בחלב סויה במקום החלב בעוגות עצמן ובקרם קוקוס או שמנת צמחית באותה כמות במקום השמנת בציפוי.

    10. Avatar שם בדוי הגיב:

      אפשר לעשות את המתכון ללא חלב?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        אפשר להשתמש בחלב סויה במקום החלב בעוגות עצמן ובקרם קוקוס או שמנת צמחית באותה כמות במקום השמנת בציפוי.

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0