אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד

עוגיות חמאת בוטנים פריכות עם תוספת של שוקולד חלב – שילוב מעולה בין מתוק ומלוח
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 30-40 עוגיות
24 תגובות
מצרכים

לעוגיות:100 גרם חמאה רכה
125 גרם חמאת בוטנים חלקה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה L
140 גרם (1 כוס) קמח
1 כפית סודה לשתייה
75 גרם (3/4 כוס) קוואקר
200 גרם שוקולד חלב, קצוץ

אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית תנור בניר אפייה.
  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, חמאת בוטנים, סוכר, מלח ווניל ומערבלים עד שמתקבלת תערובת קרמית אחידה.
  • מוסיפים ביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת.
  • מוסיפים קמח, סודה לשתייה, קוואקר ושוקולד קצוץ ומערבלים רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
  • בעזרת 2 כפיות יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומניחים במרווחים עד גבי התבנית.
  • משטחים מעט את החלק העליון של הכדורים בעזרת האצבעות ואופים במשך 10-12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות ומתייצבות בשוליים, אך עדיין מעט רכות במרכז.
  • מצננים על רשת ושומרים בצנצנת אטומה.
  • מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית תנור בניר אפייה.
  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, חמאת בוטנים, סוכר, מלח ווניל ומערבלים עד שמתקבלת תערובת קרמית אחידה.
  • מוסיפים ביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת.
  • מוסיפים קמח, סודה לשתייה, קוואקר ושוקולד קצוץ ומערבלים רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
  • בעזרת 2 כפיות יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומניחים במרווחים עד גבי התבנית.
  • משטחים מעט את החלק העליון של הכדורים בעזרת האצבעות ואופים במשך 10-12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות ומתייצבות בשוליים, אך עדיין מעט רכות במרכז.
  • מצננים על רשת ושומרים בצנצנת אטומה.
  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, חמאת בוטנים, סוכר, מלח ווניל ומערבלים עד שמתקבלת תערובת קרמית אחידה.
  • 1
  • מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית תנור בניר אפייה.
  • 2
  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, חמאת בוטנים, סוכר, מלח ווניל ומערבלים עד שמתקבלת תערובת קרמית אחידה.
  • 3
  • מוסיפים ביצה ומערבלים עד שהיא נטמעת בתערובת.
  • 4
  • מוסיפים קמח, סודה לשתייה, קוואקר ושוקולד קצוץ ומערבלים רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.
  • 5
  • בעזרת 2 כפיות יוצרים כדורים קטנים מהבצק ומניחים במרווחים עד גבי התבנית.
  • 6
  • משטחים מעט את החלק העליון של הכדורים בעזרת האצבעות ואופים במשך 10-12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות ומתייצבות בשוליים, אך עדיין מעט רכות במרכז.
  • 7
  • מצננים על רשת ושומרים בצנצנת אטומה.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגיות בצנצנת אטומה עד שבוע.
    • במקום שוקולד חלב אפשר להשתמש בשוקולד לבן או מריר באותה כמות.
    • אפשר להשתמש בחמאת בוטנים עם שברי בוטנים לתוספת קראנץ'.
    24 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar אורלי חימוביץ הגיב:

      מתכון מוצלח שנוסה פעמים רבות התוצאות נפלאות וקוצרות מחמאות משתמשת בקמח כוסמין מלא, חמאת בוטנים טבעית, שילוב של שוקולד לבן ושוקולד חלב ופחות סוכר – רק 120 גר לגרסה פרווה משתמשת בשמן קוקוס ושוקולד מריר – יוצא טעים מאוד

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי אורלי,
        אנחנו ממש שמחים לשמוע!! נשמח גם לשתף את התוצאה בדף החדש שלנו באינסטגרם, מוזמנת לשתף ולתייג אותנו regamatok_elite@

    2. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      יצא מעולה הנכדים התלהבו מהעוגיות וזללו בשמחה

    3. Avatar יסכה הגיב:

      יצא מעולה!מתכון פשוט ומוצלח

    4. Avatar תמר הגיב:

      האם להשתמש בחמאת בוטנים מתוקה או ללא סוכר?תודה

    5. Avatar פנינה הגיב:

      מהי הכמות של החמאת בוטנים לפי כוסות?

    6. Avatar ענבל הגיב:

      האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        עדיף לא להמיר את כל הכמות, אבל אפשר לעשות חצי-חצי קמח לבן + קמח כוסמין מלא. בהצלחה!

    7. Avatar ננה הגיב:

      אפשר קמח חיטה מליאה? תודה

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        אפשר חצי-חצי קמח מלא + קמח רגיל כדי שמרקם העוגיות לא ייפגע. בהצלחה!

    8. Avatar שלומית הגיב:

      הכנתי ויצא מעולה!! ניתן להקפיא חלק מהכמות? ואת הכמות לשבועיים הקרובים לאחסן בחוץ או בקירור? תודה❤️

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        שמחים לשמוע שיצא טעים! אפשר להקפיא את העוגיות בקופסה אטומה היטב. את השאר שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר. יום נעים 🙂

    9. Avatar בר הגיב:

      אפשר להשתמש בקמח במקום בקוואקר?
      שהמרקם יהיה רך יותר…

    10. Avatar עדית דהרי הגיב:

      האם להשתמש בחמאת בוטנים טבעית או בכאלו בהן יש חומרים נוספים (כגון סקיפי)? במידה ואפשר להשתמש בחמאת בוטנים טבעית, האם צריך להוסיף כמויות ממצרכים אחרים שבמתכון?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        כן, אפשר חמאת בוטנים טבעית או רגילה, זה לא מאוד משנה. בהצלחה!

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0