אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגיות מגולגלות במילוי שוקולד ואגוזים

עוגיות נוסטלגיות מגולגלות נהדרות שמכינים בקלי קלות. כמה דקות של הכנת בצק ומלית, גלגול ואפייה, ויש לכם עוגיות ריחניות עם טעם של פעם, שישלחו אתכם בחזרה לילדות. ויש גם בונוס: הן טבעוניות לחלוטין ולא מכילות טיפה של חלב או ביצים.
  • מתכון: נטלי לוין, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: שעה וחצי
רמת קושי: קל
כמות: 3 רולדות
פרווה
טבעוני
32 תגובות
מצרכים

לבצק:200 גרם (1/2 פחית) קרם קוקוס (לפחות 17% שומן)
100 מ"ל (1/2 כוס) שמן
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
50 גרם (5 כפות) אבקת סוכר
350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
1 כפית אבקת אפייה

למילוי:200 גרם שוקולד מריר
40 גרם (4 כפות) שמן קוקוס
50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס

לקישוט:אבקת סוכר

אופן ההכנה
  • בקערה גדולה מערבבים יחד קרם קוקוס, שמן, וניל, מלח ואבקת סוכר לתערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ולשים בידיים רק עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק.
  • מצננים את הבצק במקרר במשך 1/2 שעה.
  • מילוי שוקולד: שוברים את השוקולד ושמים בקערה קטנה. מוסיפים את השמן וממיסים יחד במיקרוגל עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מצננים את התערובת במשך כחצי שעה בטמפרטורת החדר או עד שהיא מתייצבת מעט ומתקבל מרקם של ממרח.
  • מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח היטב למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ.
  • מורחים בערך 1/3 מכמות מלית השוקולד בשכבה דקה. מפזרים מעט אגוזים.
  • מגלגלים לרולדה הדוקה ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • חוזרים על הפעולה עם 2 החלקים הנותרים של הבצק והמלית.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • אופים את הרולדות במשך 20-25 דקות או עד שהן מזהיבות בצורה אחידה.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר וחותכים לעוגיות בעזרת סכין משונן.
  • מקשטים באבקת סוכר בנדיבות ומגישים.
  • בקערה גדולה מערבבים יחד קרם קוקוס, שמן, וניל, מלח ואבקת סוכר לתערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ולשים בידיים רק עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק.
  • מצננים את הבצק במקרר במשך 1/2 שעה.
  • מילוי שוקולד: שוברים את השוקולד ושמים בקערה קטנה. מוסיפים את השמן וממיסים יחד במיקרוגל עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מצננים את התערובת במשך כחצי שעה בטמפרטורת החדר או עד שהיא מתייצבת מעט ומתקבל מרקם של ממרח.
  • מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח היטב למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ.
  • מורחים בערך 1/3 מכמות מלית השוקולד בשכבה דקה. מפזרים מעט אגוזים.
  • מגלגלים לרולדה הדוקה ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • חוזרים על הפעולה עם 2 החלקים הנותרים של הבצק והמלית.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • אופים את הרולדות במשך 20-25 דקות או עד שהן מזהיבות בצורה אחידה.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר וחותכים לעוגיות בעזרת סכין משונן.
  • מקשטים באבקת סוכר בנדיבות ומגישים.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ולשים בידיים רק עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק.
  • 1
  • בקערה גדולה מערבבים יחד קרם קוקוס, שמן, וניל, מלח ואבקת סוכר לתערובת אחידה.
  • 2
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ולשים בידיים רק עד שנוצר בצק אחיד ומעט דביק.
  • 3
  • מצננים את הבצק במקרר במשך 1/2 שעה.
  • 4
  • מילוי שוקולד: שוברים את השוקולד ושמים בקערה קטנה. מוסיפים את השמן וממיסים יחד במיקרוגל עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 5
  • מצננים את התערובת במשך כחצי שעה בטמפרטורת החדר או עד שהיא מתייצבת מעט ומתקבל מרקם של ממרח.
  • 6
  • מחלקים את הבצק ל-3 חלקים ומרדדים כל חלק על משטח מקומח היטב למלבן בעובי של כ-1/2 ס"מ.
  • 7
  • מורחים בערך 1/3 מכמות מלית השוקולד בשכבה דקה. מפזרים מעט אגוזים.
  • 8
  • מגלגלים לרולדה הדוקה ומניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • 9
  • חוזרים על הפעולה עם 2 החלקים הנותרים של הבצק והמלית.
  • 10
  • מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 11
  • אופים את הרולדות במשך 20-25 דקות או עד שהן מזהיבות בצורה אחידה.
  • 12
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר וחותכים לעוגיות בעזרת סכין משונן.
  • 13
  • מקשטים באבקת סוכר בנדיבות ומגישים.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגיות בצנצנת אטומה עד שבוע.
    • למילוי שוקולד חלבי: משתמשים ב-60 גרם חמאה מומסת במקום השמן קוקוס.
    • אפשר למלא את העוגיות בכל מלית אחרת שאוהבים: פרג, תמרים, חמאת בוטנים וכיו"ב.
    • חשוב לא לותר על אבקת הסוכר בקישוט, משום שהיא מוסיפה מתיקות.
    32 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      במה ניתן להחליף אבקת אפיה ? ללא גלוטן או סויה

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        יכול להיות שאפשר להשיג אבקת אפייה ללא גלוטן או סויה, אבל צריך לבדוק על האריזה לפני שקונים. אין תחליף למשהו אחר בכל מקרה.

    2. Avatar שושי ברדוגו הגיב:

      טעים מאוד וכל הכבוד על העשרת אוהבי המתוקים ובני משפחתם

    3. Avatar נחמה שאול הגיב:

      אתר מדהיםםםם תודה לכם

    4. Avatar שלי פסו הגיב:

      האם אפשר להכין את הבצק יום לפני ולהשאירו במקרר ?

    5. Avatar מור חדד הגיב:

      במה אפשר להחליף את כל מרכיבי הקוקוס? ושיהיה מתכון חלבי
      תודה 🙂

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        בבצק – השתמשי ב-200 מ"ל שמנת חמוצה ובמילוי ב-50 גרם חמאה. בהצלחה!

    6. Avatar אורה הגיב:

      אם מחליפים את שמן קוקוס בבצק ב200גרם חמאה,מעדיפים מוסיפים 100גרם שמן?
      תודה

    7. Avatar אביבה הגיב:

      האתר מדהים ונותן אפשרות לכול אחד להכין כי הוא קליל ומובן ברמה גבוה מאז האתר בגלל כול המתכונים אני קונה שוקולד פרה בלי הפסקה תודה לכם אתר נפלא

    8. Avatar ורד הגיב:

      נראה טוב אנסה לסוף שבוע הקרוב…

    9. Avatar אנונימי הגיב:

      במה אפשר להחליף את שמן הקוקוס במלית?

    10. Avatar אורי הגיב:

      באיזה שמן מומלץ להשתמש?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        לא מאוד משנה, כל עוד זה לא שמן זית. שמן קנולה, סויה, חמניות, תירס וכיו"ב – כל אלה יכולים להתאים. בהצלחה!

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0