אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגיות שוקולד בראוניז

אם אתם אוהבים שוקולד ואגוזים – העוגיות הבאות מושלמות לכם! עוגיות שוקולד רכות במרקם פאדג' נמס בפה, משובצות בשוקולד מריר ובאגוזים פריכים. אלה עוגיות שוקולד ללא גלוטן כל כך קלות להכנה, נמסות בפה ופשוט מושלמות לכל אירוע.
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 25-30 עוגיות
ללא גלוטן
108 תגובות

מצרכים

לעוגיות:200 גרם שוקולד מריר עלית
40 גרם חמאה (או מרגרינה)
2 ביצים L בטמפרטורת החדר
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
קורט מלח
35 גרם (1/4 כוס) קורנפלור (או קמח)
קורט אבקת אפייה
100 גרם שוקולד מריר עלית, קצוץ גס
100 גרם אגוזים קצוצים גס

אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי.
  • בקערת מיקסר מקציפים ביצים, סוכר ומלח במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת אחידה, בהירה ותפוחה מאוד.
  • מוסיפים את תערובת השוקולד המומס לביצים המוקצפות ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן.
  • מוסיפים קורנפלור, אבקת אפייה, שוקולד קצוץ ואגוזים וממשיכים לקפל בעדינות רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • בעזרת 2 כפיות יוצקים תלוליות מהתערובת על גבי נייר האפייה. חשוב להקפיד על יצירת מרווח של כ-2-3 ס"מ בין עוגיה לעוגיה, משום שהן תופחות מאוד במהלך האפייה.
  • אופים במשך 8-10 דקות או עד שהעוגיות מתפשטות מעט, נסדקות ומתייצבות בשוליים, אך עדיין רכות מאוד במרכז.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ושומרים בקופסה אטומה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי.
  • בקערת מיקסר מקציפים ביצים, סוכר ומלח במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת אחידה, בהירה ותפוחה מאוד.
  • מוסיפים את תערובת השוקולד המומס לביצים המוקצפות ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן.
  • מוסיפים קורנפלור, אבקת אפייה, שוקולד קצוץ ואגוזים וממשיכים לקפל בעדינות רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • בעזרת 2 כפיות יוצקים תלוליות מהתערובת על גבי נייר האפייה. חשוב להקפיד על יצירת מרווח של כ-2-3 ס"מ בין עוגיה לעוגיה, משום שהן תופחות מאוד במהלך האפייה.
  • אופים במשך 8-10 דקות או עד שהעוגיות מתפשטות מעט, נסדקות ומתייצבות בשוליים, אך עדיין רכות מאוד במרכז.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ושומרים בקופסה אטומה.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי.
  • 1
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
  • 2
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי.
  • 3
  • בקערת מיקסר מקציפים ביצים, סוכר ומלח במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת אחידה, בהירה ותפוחה מאוד.
  • 4
  • מוסיפים את תערובת השוקולד המומס לביצים המוקצפות ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן.
  • 5
  • מוסיפים קורנפלור, אבקת אפייה, שוקולד קצוץ ואגוזים וממשיכים לקפל בעדינות רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 6
  • בעזרת 2 כפיות יוצקים תלוליות מהתערובת על גבי נייר האפייה. חשוב להקפיד על יצירת מרווח של כ-2-3 ס"מ בין עוגיה לעוגיה, משום שהן תופחות מאוד במהלך האפייה.
  • 7
  • אופים במשך 8-10 דקות או עד שהעוגיות מתפשטות מעט, נסדקות ומתייצבות בשוליים, אך עדיין רכות מאוד במרכז.
  • 8
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ושומרים בקופסה אטומה.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגיות בקופסה אטומה עד שבוע.
    • אפשר להשתמש בכל סוג של אגוזים שאוהבים.
    • לגרסה פרווה: ממירים את החמאה במרגרינה או שמן קוקוס באותה כמות.
    108 תגובות
    1. Avatar במבה נוגט הגיב:

      יצא לי מושששששששששששששששששלם!!!

    2. Avatar frida הגיב:

      מגניייייב! התחלתי מקווה שיצא לי טוב, אמן.

    3. Avatar אמיר הגיב:

      וואו העוגיות יצאו מושלמות טעימות רצח וממליץ חמישה כוכבים!

    4. Avatar נעמה הגיב:

      אפשר להקפיא?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי נעמה,
        פחות מומלץ להקפיא את העוגיות האלו, ניתן לשמור בקופסה אטומה בחוץ עד שבוע.

    5. Avatar שוקולד פרה :) הגיב:

      מן הסתם כן

    6. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      אפשר להמיר את החמאה בשמן קנולה?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        לא, אפשר להמיר את החמאה בשמן קוקוס או בתחליף חמאה צמחי אחר.

    7. Avatar יערה הגיב:

      למה העוגיות נמרחות לי ולא נישארות עוגיות? עושה בדיוק לפי המתכון

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי יערה,
        זה יכול לקרות כי האבקת אפייה לא טובה, או במקרה שהכנסת לתנור שלא חומם מראש או החום בו לא היה מספיק גבוה.

    8. Avatar מישל הגיב:

      האמת שהם לא יצאו בדיוק כמו בתמונה, הם שטוחות מידי..

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי מישל,
        זה יכול לקרות מכמה סיבות, אולי האבקת אפייה לא הייתה טובה, או שהם הוכנסו לתנור שלא חומם מראש או שהחום בו לא היה מספיק גבוה.

    9. Avatar בובה הגיב:

      אפשר גם בלי אגוזים?

    10. Avatar אור הגיב:

      האם צריך להשתנש בכל הביצה או רק בצהוב/ לבן?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0