אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגיות שוקולד ואגוזים לפסח

אם אתם אוהבים שוקולד ואגוזים – העוגיות הבאות מושלמות לכם! עוגיות שוקולד רכות במרקם פאדג' נמס בפה, משובצות בשוקולד מריר ובאגוזים פריכים. אלה עוגיות שוקולד ללא גלוטן כל כך קלות להכנה, נמסות בפה ופשוט מושלמות לכל אירוע.
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 25-30 עוגיות
ללא גלוטן
72 תגובות
מצרכים

לעוגיות:200 גרם שוקולד מריר עלית
40 גרם חמאה (או מרגרינה)
2 ביצים L בטמפרטורת החדר
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
קורט מלח
35 גרם (1/4 כוס) קורנפלור (או קמח)
קורט אבקת אפייה
100 גרם שוקולד מריר עלית, קצוץ גס
100 גרם אגוזים קצוצים גס

אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי.
  • בקערת מיקסר מקציפים ביצים, סוכר ומלח במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת אחידה, בהירה ותפוחה מאוד.
  • מוסיפים את תערובת השוקולד המומס לביצים המוקצפות ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן.
  • מוסיפים קמח, אבקת אפייה, שוקולד קצוץ ואגוזים וממשיכים לקפל בעדינות רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • בעזרת 2 כפיות יוצקים תלוליות מהתערובת על גבי נייר האפייה. חשוב להקפיד על יצירת מרווח של כ-2-3 ס"מ בין עוגיה לעוגיה, משום שהן תופחות מאוד במהלך האפייה.
  • אופים במשך 8-10 דקות או עד שהעוגיות מתפשטות מעט, נסדקות ומתייצבות בשוליים, אך עדיין רכות מאוד במרכז.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ושומרים בקופסה אטומה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי.
  • בקערת מיקסר מקציפים ביצים, סוכר ומלח במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת אחידה, בהירה ותפוחה מאוד.
  • מוסיפים את תערובת השוקולד המומס לביצים המוקצפות ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן.
  • מוסיפים קמח, אבקת אפייה, שוקולד קצוץ ואגוזים וממשיכים לקפל בעדינות רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • בעזרת 2 כפיות יוצקים תלוליות מהתערובת על גבי נייר האפייה. חשוב להקפיד על יצירת מרווח של כ-2-3 ס"מ בין עוגיה לעוגיה, משום שהן תופחות מאוד במהלך האפייה.
  • אופים במשך 8-10 דקות או עד שהעוגיות מתפשטות מעט, נסדקות ומתייצבות בשוליים, אך עדיין רכות מאוד במרכז.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ושומרים בקופסה אטומה.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי.
  • 1
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבניות בנייר אפייה.
  • 2
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי.
  • 3
  • בקערת מיקסר מקציפים ביצים, סוכר ומלח במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת אחידה, בהירה ותפוחה מאוד.
  • 4
  • מוסיפים את תערובת השוקולד המומס לביצים המוקצפות ומקפלים בעדינות בעזרת לקקן.
  • 5
  • מוסיפים קמח, אבקת אפייה, שוקולד קצוץ ואגוזים וממשיכים לקפל בעדינות רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 6
  • בעזרת 2 כפיות יוצקים תלוליות מהתערובת על גבי נייר האפייה. חשוב להקפיד על יצירת מרווח של כ-2-3 ס"מ בין עוגיה לעוגיה, משום שהן תופחות מאוד במהלך האפייה.
  • 7
  • אופים במשך 8-10 דקות או עד שהעוגיות מתפשטות מעט, נסדקות ומתייצבות בשוליים, אך עדיין רכות מאוד במרכז.
  • 8
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ושומרים בקופסה אטומה.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגיות בקופסה אטומה עד שבוע.
    • אפשר להשתמש בכל סוג של אגוזים שאוהבים.
    • לגרסה נטולת גלוטן: ממירים את הקמח בכמות זהה של קורנפלור.
    • לגרסה פרווה: ממירים את החמאה במרגרינה או שמן קוקוס באותה כמות.
    72 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar דניאל הגיב:

      יצאו מושלמות!!אני עשיתי אותן ללא גלוטן וגם הפכתי אותן לקוקילידות..אבל יש לי שאלה האם יש תחליף לביצה לטבעונים?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי דניאל,
        איזה כיף שאהבת, נשמע מדהים שהפכת אותם לקוקילידות, נשמח לשתף את התוצאה באינסטגרם החדש שלנו @regamatok_elite
        במתכון הזה לא מומלץ להחליף את הביצים כי העוגייה עלולה להתפורר, אבל יש לנו פה באתר מגוון רחב של מתכונים טבעוניים אחרים (:

    2. Avatar ליה הגיב:

      אהבתי את המתכון , יצא טעים ולא שיניתי כלום פשוט יצא בדיוק❤

    3. Avatar ליאת הגיב:

      אפשר להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב?

    4. Avatar שרית הגיב:

      יצא טעים שמתי קוקוס במקום אגוזים
      ואכין שוב לפסח עם אגוזים וקוקוס

    5. Avatar הילה הגיב:

      במקום קורנפלור אפשר קמח תפוחי אדמה?

    6. Avatar יהלום הגיב:

      אפשר בלי אגוזים?

    7. Avatar שרה הגיב:

      היי
      אפשר להחליף את השוקולד מריר בלבן ?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        אי אפשר להחליף את השוקולד מריר בשוקולד לבן, כי אחוזי מוצקי הקקאו שונים. אם תרצי את יכולה להוסיף לעוגיות 50 גרם שוקולד לבן קצוץ דק.

    8. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      אפשר להשתמש בטפויוקה במקום קורנפלור?

    9. Avatar הילה הגיב:

      אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים?

    10. Avatar יהודית צור הגיב:

      לא הבנתי כמה שוקולד שמים?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        סך הכל 300 גרם שוקולד, 200 גרם שממיסים ועוד 100 שקוצצים ומוסיפים בסוף לבלילה. בהצלחה!

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0