אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגיות מושלגות

לא משנה איך תקראו להן – עוגיות שוקולד מתפוצצות, עוגיות מושלגות, שלגיות או כל שם אחר – העוגיות האלה הן פצצת שוקולד ממכרת במיוחד. רכות מבפנים ובמרקם של פאדג' שוקולד עם מעטה סוכר שמתפוצץ במהלך האפייה ויוצר בהן סדקים יפהפיים. העוגיות האלה פשוט מושלמות!
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: שעתיים
רמת קושי: קל
כמות: 30-40 עוגיות
פרווה
26 תגובות

עוגיות מושלגות באות טוב בכל יום ובכל זמן! הן פרווה ועל אף המראה התמים שלהם מדובר בפצצות שוקולד מטריפות וממכרות במיוחד, במרקם פאדג'י שקצת מזכיר בראוניז ועם ציפוי סדוק יפייפה.

הכנתם עוגיות מושלגות? שתפו אותנו בעמוד האינסטגרם.

והנה עוד מתכון לעוגיות מגולגלות שוקולדיות שהולכות מושלם לצד הקפה

מצרכים

לעוגיות:350 גרם שוקולד מריר מעולה לאפייה 64% מוצקי קקאו
3 כפות שמן
3 ביצים L
חצי כוס סוכר
קורט מלח
כוס ו-3/4 קמח
כפית אבקת אפייה

לציפוי:100 גרם אבקת סוכר

אופן ההכנה
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • ממסים במיקרוגל או על בן מארי עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  • מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
  • מוסיפים סוכר ומלח וטורפים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך טריפה בין הוספה להוספה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים בלקקן עד שמתקבלת תערובת בצקית.
  • מצננים את התערובת במקרר במשך כשעה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מכדררים כדורים בגודל אגוז מלך וטובלים בנדיבות באבקת סוכר מכל הכיוונים. מניחים במרווחים על גבי התבנית.
  • אופים את העוגיות במשך 8-10 דקות או עד שהן מתפוצצות ועדיין נראות מעט רכות.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • ממסים במיקרוגל או על בן מארי עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  • מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
  • מוסיפים סוכר ומלח וטורפים לתערובת אחידה.
  • מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך טריפה בין הוספה להוספה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים בלקקן עד שמתקבלת תערובת בצקית.
  • מצננים את התערובת במקרר במשך כשעה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מכדררים כדורים בגודל אגוז מלך וטובלים בנדיבות באבקת סוכר מכל הכיוונים. מניחים במרווחים על גבי התבנית.
  • אופים את העוגיות במשך 8-10 דקות או עד שהן מתפוצצות ועדיין נראות מעט רכות.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.
  • ממסים במיקרוגל או על בן מארי עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  • 1
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 2
  • ממסים במיקרוגל או על בן מארי עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  • 3
  • מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
  • 4
  • מוסיפים סוכר ומלח וטורפים לתערובת אחידה.
  • 5
  • מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה תוך טריפה בין הוספה להוספה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 6
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים בלקקן עד שמתקבלת תערובת בצקית.
  • 7
  • מצננים את התערובת במקרר במשך כשעה.
  • 8
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • 9
  • מכדררים כדורים בגודל אגוז מלך וטובלים בנדיבות באבקת סוכר מכל הכיוונים. מניחים במרווחים על גבי התבנית.
  • 10
  • אופים את העוגיות במשך 8-10 דקות או עד שהן מתפוצצות ועדיין נראות מעט רכות.
  • 11
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגיות בצנצנת אטומה עד 10 ימים.
    • אפשר להקפיא את העוגיות בכלי סגור עד חודש.
    • במקום שמן אפשר להשתמש ב-50 גרם חמאה מומסת.
    • חשוב לא לותר על המלח משום שהוא מאזן את המתיקות ומדגיש את טעמי השוקולד.
    26 תגובות
    1. Avatar מיטל הגיב:

      כמה זמן צריך לצננן אותם אחריי שהם מוכנות?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי מיטל,
        עד שאת מרגישה שהן כבר לא חמות, זה לוקח בערך חצי שעה.

    2. Avatar גילי הגיב:

      האם הכוונה בלצנן = להכניס למקרר לשעה?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי גילי,
        כן, מכניסים את התערובת למקרר לשעה (:
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    3. Avatar אביה הגיב:

      אם אני רוצה לשים חמאה, מה ההמרה במקום השמן?

    4. Avatar ליאור הגיב:

      בטעות שכחתי את התערובת כל הלילה במקרר, האם אפשר עדיין לעבוד איתה? היא פשוט התקשתה ממש

    5. Avatar ג׳אנה הגיב:

      האם במקום שמן אפשר קרם קוקוס ואם כן אז אותה כמות 3 כפות?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי ג'אנה,
        עדיף להחליף את השמן בשמן קוקוס באותה הכמות.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    6. Avatar שיר הגיב:

      עם מה אפשר לערבב את התערובת?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי שיר,
        מה הכוונה? את מעוניינת להוסיף עוד משהו לתערובת?
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    7. Avatar הדסה הגיב:

      אפשר להשתמש בשוקולד מריר רגיל או שחייבים 64%??

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי הדסה,
        כן אפשר להשתמש גם ברגיל.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    8. Avatar הלל בן חיים הגיב:

      מתכון ממש טוב יצא לי מעולה

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        אנחנו ממש שמחים לשמוע, נשמח גם לשתף את התוצאה בדף החדש שלנו באינסטגרם, מוזמנת לשתף ולתייג אותנו regamatok_elite@

    9. Avatar אנונימי הגיב:

      מתכון ממש טוב

    10. Avatar נועה הגיב:

      כמה עוגיות בערך אמורות לצאת מהמסה?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        30-40 עוגיות
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0