אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגיות שוקולד צ'יפס קלות להכנה חצי-חצי

עוגיות שוקולד צ'יפס קלות להכנה עם טריק מדליק להכנה בשני צבעים – כך מתקבלות עוגיות כהות מנוקדות בשוקולד לבן ועוגיות קלאסיות עם שוקולד מריר. נהדר להכנה עם הילדים.
  • מתכון, צילום וסטיילינג :נטלי לוין
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: 10-12 עוגיות גדולות
10 תגובות
מצרכים

לעוגיות:100 גרם חמאה רכה
¾ כוס סוכר חום כהה
חצי כפית מלח
כפית תמצית וניל
ביצה L
רבע כפית סודה לשתייה
חצי כפית אבקת אפייה
כוס וחצי קמח
150 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

לעוגיות הכהות:2 כפות אבקת קקאו
150 גרם שוקולד לבן קצוץ גס

אופן ההכנה:
  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, סוכר, מלח ווניל ומערבלים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת במרקם קרמי רך.
  • מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת בתערובת.
  • מוסיפים סודה, אבקת אפייה וקמח ומערבלים עד שמתקבלים גושי בצק גדולים.
  • מחלקים את הבצק לשתי קערות. לקערה אחת מוסיפים שוקולד מריר קצוץ ומערבבים עד שהוא נטמע בבצק בצורה שווה.
  • לקערה השנייה מוסיפים אבקת קקאו ושוקולד לבן קצוץ ומערבבים עד לפיזור אחיד בבצק.
  • יוצרים עיגולים קטנים משני סוגי הבצקים ואז מגלגלים כל שני עיגולים יחד ליצירת עוגיה אחת.
  • מניחים את העוגיות במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים במשך 10-15 דקות או עד שהעוגיות תופחות ומזהיבות.
  • מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.
  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, סוכר, מלח ווניל ומערבלים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת במרקם קרמי רך.
  • מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת בתערובת.
  • מוסיפים סודה, אבקת אפייה וקמח ומערבלים עד שמתקבלים גושי בצק גדולים.
  • מחלקים את הבצק לשתי קערות. לקערה אחת מוסיפים שוקולד מריר קצוץ ומערבבים עד שהוא נטמע בבצק בצורה שווה.
  • לקערה השנייה מוסיפים אבקת קקאו ושוקולד לבן קצוץ ומערבבים עד לפיזור אחיד בבצק.
  • יוצרים עיגולים קטנים משני סוגי הבצקים ואז מגלגלים כל שני עיגולים יחד ליצירת עוגיה אחת.
  • מניחים את העוגיות במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים במשך 10-15 דקות או עד שהעוגיות תופחות ומזהיבות.
  • מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.
  • מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת בתערובת.
  • 1
  • בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים חמאה, סוכר, מלח ווניל ומערבלים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת במרקם קרמי רך.
  • 2
  • מוסיפים ביצה וממשיכים לערבל עד שהיא נטמעת בתערובת.
  • 3
  • מוסיפים סודה, אבקת אפייה וקמח ומערבלים עד שמתקבלים גושי בצק גדולים.
  • 4
  • מחלקים את הבצק לשתי קערות. לקערה אחת מוסיפים שוקולד מריר קצוץ ומערבבים עד שהוא נטמע בבצק בצורה שווה.
  • 5
  • לקערה השנייה מוסיפים אבקת קקאו ושוקולד לבן קצוץ ומערבבים עד לפיזור אחיד בבצק.
  • 6
  • יוצרים עיגולים קטנים משני סוגי הבצקים ואז מגלגלים כל שני עיגולים יחד ליצירת עוגיה אחת.
  • 7
  • מניחים את העוגיות במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  • 8
  • אופים במשך 10-15 דקות או עד שהעוגיות תופחות ומזהיבות.
  • 9
  • מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגיות בצנצנת אטומה עד 10 ימים.
    • במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב באותה כמות.
    10 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar צפנת הגיב:

      אפשר סוכרלוז?וקמח כוסמין ושוקלד ללא סוכר!

    2. Avatar רעות הגיב:

      כמה עוגיות יוצאות בערך ?

    3. Avatar אנונימית הגיב:

      זה כזה טעים, הכנתי את העוגיות האלה לפני כמה ימים והמרקם שלהם יצא כל כך רך וטעים. ממליצה בחום.

    4. Avatar שם בדוי הגיב:

      אפשר במקום שוקולד לבן הרשיז?

    5. Avatar תמר הגיב:

      ניתן לבצע ערבוב ידני ללא מיקסר?

    6. Avatar סמדר מזרחי. הגיב:

      לא רשום חום תנור.

    7. Avatar חן הגיב:

      אפשר סוכר רגיל

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0