אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת שוקולית עם מוס שוקולד ופתי בר

עוגה שכל כך כיף להכין אותה ועוד יותר כיף לאכול אותה - שכבת עוגת שוקולית, גנאש שוקולד לבן, קרם שוקולד חלב טעים מעל וקישוט של פתי בר, שוקולד לבן וסוכריות צבעוניות
  • צילום: טל סיון צפורין
  • מתכון: בתיה שורק
זמן הכנה: 4 שעות
רמת קושי: קל
כמות: תבנית מלבנית בגודל 20*30
3 תגובות

לא סתם קראנו לעוגה הזאת עוגת אושר – עוגה טעימה וצבעונית שגורמת לכולם לחייך.

אל תבהלו מזמן ההכנה הארוך, היא מאוד פשוטה להכנה אך צריכה זמן במקרר בין שכבה לשכבה.

הכנתם? שתפו אותנו בתמונה בעמוד האינסטגרם.

והנה עוד מתכון לקאפקייקס גלידה מושלמים שישדרגו כל חגיגה.

מצרכים

לתחתית:6 ביצים M
300 גרם (1 ו-1/2 כוסות) סוכר 
300 גרם (1 ו-1/2 כוסות) שמן 
125 מ"ל (חצי מיכל) שמנת מתוקה
210 גרם (1 ו-1/2 כוסות) קמח 
1 שקית אבקת אפייה
180 גרם (1 ו-1/2 כוסות) שוקולית לאפייה
קורט מלח

לגנאש שוקולד לבן:250 גרם שוקולד פרה לבן 
125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה

לקרם שוקולד חלב:125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד פרה חלב
375 מ"ל (מיכל וחצי) שמנת מתוקה להקצפה קרה מאוד 
2 כפות אבקת סוכר
40 גרם (1/2 חבילה) אינסטנט פודינג שוקולד/וניל 

לקישוט:כ-16 פתי בר עלית 
100 גרם שוקולד פרה לבן
סוכריות גומי/ עדשים/ סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
  • מערבבים היטב בקערה קמח, אבקת אפייה, שוקולית ומלח ומניחים בצד.
  • בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר עד לקבלת קצף תפוח.
  • מורידים את המהירות לבינונית ומוסיפים בזילוף איטי שמן ולאחר מכן את השמנת.
  • מוסיפים את תערובת היבשים ומקציפים רק עד לאיחוד התערובת.
  • מוזגים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-25 דקות, בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו. מקררים את העוגה לפחות חצי שעה.
  • מחלצים את העוגה מהתבנית בזהירות, הופכים את העוגה ומסירים את נייר האפייה.
  • מחזירים לתבנית עם נייר אפייה, כך שהחלק הישר כלפי מעלה.
  • מערבבים היטב בקערה קמח, אבקת אפייה, שוקולית ומלח ומניחים בצד.
  • בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר עד לקבלת קצף תפוח.
  • מורידים את המהירות לבינונית ומוסיפים בזילוף איטי שמן ולאחר מכן את השמנת.
  • מוסיפים את תערובת היבשים ומקציפים רק עד לאיחוד התערובת.
  • מוזגים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-25 דקות, בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו. מקררים את העוגה לפחות חצי שעה.
  • מחלצים את העוגה מהתבנית בזהירות, הופכים את העוגה ומסירים את נייר האפייה.
  • מחזירים לתבנית עם נייר אפייה, כך שהחלק הישר כלפי מעלה.
  • בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר עד לקבלת קצף תפוח.
  • 1
  • מערבבים היטב בקערה קמח, אבקת אפייה, שוקולית ומלח ומניחים בצד.
  • 2
  • בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים במהירות גבוהה ביצים וסוכר עד לקבלת קצף תפוח.
  • 3
  • מורידים את המהירות לבינונית ומוסיפים בזילוף איטי שמן ולאחר מכן את השמנת.
  • 4
  • מוסיפים את תערובת היבשים ומקציפים רק עד לאיחוד התערובת.
  • 5
  • מוזגים את התערובת בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-25 דקות, בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות טורבו. מקררים את העוגה לפחות חצי שעה.
  • 6
  • מחלצים את העוגה מהתבנית בזהירות, הופכים את העוגה ומסירים את נייר האפייה.
  • 7
  • מחזירים לתבנית עם נייר אפייה, כך שהחלק הישר כלפי מעלה.
  • שכבת הגנאש שוקולד לבן
    • מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה.
    • מוזגים את השמנת החמה על גבי השוקולד ממתינים דקה להמסה ומערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה.
    • מוזגים על גבי העוגה מעבירים למקפיא עד שהגנאש מתייצב, זה לוקח בערך שעה.
    • מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה.
    • מוזגים את השמנת החמה על גבי השוקולד ממתינים דקה להמסה ומערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה.
    • מוזגים על גבי העוגה מעבירים למקפיא עד שהגנאש מתייצב, זה לוקח בערך שעה.
  • מוזגים את השמנת החמה על גבי השוקולד ממתינים דקה להמסה ומערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה.
  • 1
  • מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה.
  • 2
  • מוזגים את השמנת החמה על גבי השוקולד ממתינים דקה להמסה ומערבבים היטב לקבלת תערובת חלקה.
  • 3
  • מוזגים על גבי העוגה מעבירים למקפיא עד שהגנאש מתייצב, זה לוקח בערך שעה.
  • שכבת הקרם שוקולד חלב:
    • ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים שוקולד עם 125 מ"ל שמנת מתוקה עד להמסה מלאה וקבלת תערובת חלקה. מניחים בצד להצטננות.
    • בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים במהירות גבוהה שמנת, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג עד לקבלת קצף יציב.
    • מקפלים בעדינות את הקצפת לתערובת שוקולד כל פעם 1/3 מהקצפת עד שמתקבל קרם אחיד.
    • מוזגים את קרם השוקולד על גבי הגנאש ומחליקים את הקרם ככל הניתן מקררים לפחות שעתיים.
    • ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים שוקולד עם 125 מ"ל שמנת מתוקה עד להמסה מלאה וקבלת תערובת חלקה. מניחים בצד להצטננות.
    • בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים במהירות גבוהה שמנת, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג עד לקבלת קצף יציב.
    • מקפלים בעדינות את הקצפת לתערובת שוקולד כל פעם 1/3 מהקצפת עד שמתקבל קרם אחיד.
    • מוזגים את קרם השוקולד על גבי הגנאש ומחליקים את הקרם ככל הניתן מקררים לפחות שעתיים.
  • בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים במהירות גבוהה שמנת, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג עד לקבלת קצף יציב.
  • 1
  • ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים שוקולד עם 125 מ"ל שמנת מתוקה עד להמסה מלאה וקבלת תערובת חלקה. מניחים בצד להצטננות.
  • 2
  • בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים במהירות גבוהה שמנת, אבקת סוכר ואינסטנט פודינג עד לקבלת קצף יציב.
  • 3
  • מקפלים בעדינות את הקצפת לתערובת שוקולד כל פעם 1/3 מהקצפת עד שמתקבל קרם אחיד.
  • 4
  • מוזגים את קרם השוקולד על גבי הגנאש ומחליקים את הקרם ככל הניתן מקררים לפחות שעתיים.
  • קישוט העוגה:
    • מחלצים את העוגה מהתבנית ובעזרת סכין מיישרים את השוליים, כך שיראו את השכבות היטב.
    • מסדרים ביסקוויטים אחד ליד השני עם מרווחים קלים.
    • ממיסים במיקרו בפולסים קצרים שוקולד לבן. מניחים כפית שוקולד לבן מעל כל ביסקוויט ומסדרים סוכריות גומי/סוכריות צבעוניות.
    • מקררים היטב וחותכים לקוביות.
    • מחלצים את העוגה מהתבנית ובעזרת סכין מיישרים את השוליים, כך שיראו את השכבות היטב.
    • מסדרים ביסקוויטים אחד ליד השני עם מרווחים קלים.
    • ממיסים במיקרו בפולסים קצרים שוקולד לבן. מניחים כפית שוקולד לבן מעל כל ביסקוויט ומסדרים סוכריות גומי/סוכריות צבעוניות.
    • מקררים היטב וחותכים לקוביות.
  • מסדרים ביסקוויטים אחד ליד השני עם מרווחים קלים.
  • 1
  • מחלצים את העוגה מהתבנית ובעזרת סכין מיישרים את השוליים, כך שיראו את השכבות היטב.
  • 2
  • מסדרים ביסקוויטים אחד ליד השני עם מרווחים קלים.
  • 3
  • ממיסים במיקרו בפולסים קצרים שוקולד לבן. מניחים כפית שוקולד לבן מעל כל ביסקוויט ומסדרים סוכריות גומי/סוכריות צבעוניות.
  • 4
  • מקררים היטב וחותכים לקוביות.
  • 4
    עוגת אושר
    3 תגובות
    1. Avatar מ הגיב:

      כמה שמנת מתוקה סהכ? 4?

    2. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      מה גודל התבנית?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0