לפעמים העוגות הכי פשוטות הן גם העוגות הכי טעימות. כזאת בדיוק היא העוגה הבאה - עוגת ביסקוויטים עם שכבות פתי בר וניל, קרם מסקרפונה עשיר ומעל הכל גנאש שוקולד לבן. עוגת ביסקוויטים קלה, נפלאה ומושלמת לשבועות ובכלל.
מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה:
שעה
רמת קושי:
קל
כמות:
תבנית 20*20 ס"מ
אהבתם? אל תשכחו לשתף
42
תגובות
מצרכים
לשכבות עוגת ביסקוויטים:250 גרם (1 שרוול) פתי בר בטעם וניל 3/4 כוס חלב
בגאנש הלבן- מה הכמות המדוייקת של השמנת מתוקה מבחינת כפות/כפיות כמה בדיוק? כי בשוקולד לבן חשוב הדיוק בשונה משוקולד חלב/מריר כי אחרת זה יוצא או נוזלי מידי או סמיך מידי. לרוב על כל 200 גרם שוקולד לבן צריך 100מ"ל שמנת? ואפילו שפעלתי כך זה יצא סמיך וקשה מידי
הנני מסכים כי הפרטים וכל עדכון שלהם שמסרתי ושאמסור ישמרו במאגרי מידע ממוכנים ו/או במאגרי לקוחות של חברות בשטראוס גרופ בע"מ ו/או חברות בת בקבוצה ו/או מי מטעמן (להלן: "שטראוס גרופ").
ידוע לי ומוסכם עלי שהמידע ישמש את שטראוס גרופ לצורך פעילותה ו/או כמאגר דיוור ישיר ו/או לצורך משלוח דבר פרסומת, כהגדרתו בחוק התקשורת (בזק ושידורים), תשמ"ב-1982, לרבות מידע על מוצרים, הטבות,
אשר לדעת שטראוס גרופ עשויים לעניין אותי, בין באמצעות פקסימיליה, מערכת חיוג אוטומטי, הודעה אלקטרונית או הודעת מסר קצר, ובין בכל דרך אחרת. אם לא אהיה מעוניין במידע או בפניה כאמור, אוכל להודיע על כך לשטראוס גרופ בכל עת.
האם אפשר להשתמש בשמנת רגילה להקצפה?
כן, אפשר.
יש בעיה שמתי שמנת מתוקה ו 250 שוקולד לבן וזה יצא נוזלי למה?
קיררת את התערובת?
אפשר להקפיא את העוגה? ואם כן למה זמן?
אפשר עד חודש.
את השמנת המתוקה לא מקציפים?
מקציפים ביחד עם המסקרפונה
חייב לעשות 2 שכבות של ביסקוויטים?
מומלץ, כדי שהעוגה תהיה יציבה ונוחה לחיתוך.
אפשר לשים במקום מקרספונה גבינה לבנה?
אפשר, אבל כדאי להוסיף קצת אינסטנט פודינג וניל.
אפשר לשים במקום מקרספונה גבינה לבנה
אפשר, אבל כדאי להוסיף קצת אינסטנט פודינג וניל.
אפשר להוסיף שכבת לוטוס ואז גנאש שוקולד לבן?
אין בעיה, אך העוגה תצא מתוקה יותר.
אפשר כמויות מדוייקות לתבנית עגולה קוטר 26, כמויות מדוייקות ולא רק לציין פי 1.5
בגאנש הלבן- מה הכמות המדוייקת של השמנת מתוקה מבחינת כפות/כפיות כמה בדיוק? כי בשוקולד לבן חשוב הדיוק בשונה משוקולד חלב/מריר כי אחרת זה יוצא או נוזלי מידי או סמיך מידי. לרוב על כל 200 גרם שוקולד לבן צריך 100מ"ל שמנת? ואפילו שפעלתי כך זה יצא סמיך וקשה מידי
על מנת שהשכבה תתקבל יציבה יש לשים 100 מ"ל שמנת (חצי כוס פחות כף) על 250 גרם שוקולד לבן.