אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
ы
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת ביסקוויטים עם קרם מסקרפונה וגנאש שוקולד לבן

לפעמים העוגות הכי פשוטות הן גם העוגות הכי טעימות. כזאת בדיוק היא העוגה הבאה - עוגת ביסקוויטים עם שכבות פתי בר וניל, קרם מסקרפונה עשיר ומעל הכל גנאש שוקולד לבן. עוגת ביסקוויטים קלה, נפלאה ומושלמת לשבועות ובכלל.
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: תבנית 20*20 ס"מ
42 תגובות

מצרכים

לשכבות עוגת ביסקוויטים:250 גרם (1 שרוול) פתי בר בטעם וניל
3/4 כוס חלב

לקרם מסקרפונה:225 גרם (1 מכל) גבינת מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה, קרה
1 כף אינסטנט פודינג וניל
2-3 כפות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל

לגנאש שוקולד לבן:250 גרם שוקולד לבן
100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) שמנת מתוקה

לקישוט:50 גרם שוקולד לבן

אופן ההכנה:
  • טובלים את הפתי בר בחלב ומסדרים שכבה ראשונה בתבנית. חשוב לצופף אותם היטב על מנת שיהוו שכבת בסיס יציבה.
  • קרם מסקרפונה: בקערת מיקסר מקציפים יחד מסקרפונה, שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג, אבקת סוכר ותמצית וניל עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.
  • יוצקים 1/2 מכמות הקרם על גבי שכבת הפתי בר ומיישרים.
  • מסדרים שכבה נוספת של פתי בר ומעליה את יתרת הקרם. מיישרים.
  • גנאש שוקולד לבן: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הגנאש על גבי שכבת המסקרפונה ומיישרים.
  • עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך 4-5 שעות לפחות.
  • בעזרת קולפן יוצרים "תלתלי" שוקולד לבן ומקשטים את החלק העליון.
  • מגישים קר.
  • טובלים את הפתי בר בחלב ומסדרים שכבה ראשונה בתבנית. חשוב לצופף אותם היטב על מנת שיהוו שכבת בסיס יציבה.
  • קרם מסקרפונה: בקערת מיקסר מקציפים יחד מסקרפונה, שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג, אבקת סוכר ותמצית וניל עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.
  • יוצקים 1/2 מכמות הקרם על גבי שכבת הפתי בר ומיישרים.
  • מסדרים שכבה נוספת של פתי בר ומעליה את יתרת הקרם. מיישרים.
  • גנאש שוקולד לבן: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • יוצקים את הגנאש על גבי שכבת המסקרפונה ומיישרים.
  • עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך 4-5 שעות לפחות.
  • בעזרת קולפן יוצרים "תלתלי" שוקולד לבן ומקשטים את החלק העליון.
  • מגישים קר.
  • קרם מסקרפונה: בקערת מיקסר מקציפים יחד מסקרפונה, שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג, אבקת סוכר ותמצית וניל עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.
  • 1
  • טובלים את הפתי בר בחלב ומסדרים שכבה ראשונה בתבנית. חשוב לצופף אותם היטב על מנת שיהוו שכבת בסיס יציבה.
  • 2
  • קרם מסקרפונה: בקערת מיקסר מקציפים יחד מסקרפונה, שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג, אבקת סוכר ותמצית וניל עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.
  • 3
  • יוצקים 1/2 מכמות הקרם על גבי שכבת הפתי בר ומיישרים.
  • 4
  • מסדרים שכבה נוספת של פתי בר ומעליה את יתרת הקרם. מיישרים.
  • 5
  • גנאש שוקולד לבן: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 6
  • מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 7
  • יוצקים את הגנאש על גבי שכבת המסקרפונה ומיישרים.
  • 8
  • עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר במשך 4-5 שעות לפחות.
  • 9
  • בעזרת קולפן יוצרים "תלתלי" שוקולד לבן ומקשטים את החלק העליון.
  • 10
  • מגישים קר.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגה מכוסה במקרר עד 4-5 ימים.
    • במקום מסקרפונה אפשר להשתמש בגבינת שמנת רגילה (25% שומן).
    • אם מעדיפים עוגת ביסקוויטים מתוקה במיוחד, אפשר להוסיף עוד 1-2 כפות אבקת סוכר לקרם.
    42 תגובות
    1. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      האם אפשר להשתמש בשמנת רגילה להקצפה?

    2. Avatar סמדר חכם דוד הגיב:

      יש בעיה שמתי שמנת מתוקה ו 250 שוקולד לבן וזה יצא נוזלי למה?

    3. Avatar נועה הגיב:

      אפשר להקפיא את העוגה? ואם כן למה זמן?

    4. Avatar עינת הגיב:

      את השמנת המתוקה לא מקציפים?

    5. Avatar אסתר הגיב:

      חייב לעשות 2 שכבות של ביסקוויטים?

    6. Avatar שוש הגיב:

      אפשר לשים במקום מקרספונה גבינה לבנה?

    7. Avatar שוש הגיב:

      אפשר לשים במקום מקרספונה גבינה לבנה

    8. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      אפשר להוסיף שכבת לוטוס ואז גנאש שוקולד לבן?

    9. Avatar טלי הגיב:

      אפשר כמויות מדוייקות לתבנית עגולה קוטר 26, כמויות מדוייקות ולא רק לציין פי 1.5

    10. Avatar sivan הגיב:

      בגאנש הלבן- מה הכמות המדוייקת של השמנת מתוקה מבחינת כפות/כפיות כמה בדיוק? כי בשוקולד לבן חשוב הדיוק בשונה משוקולד חלב/מריר כי אחרת זה יוצא או נוזלי מידי או סמיך מידי. לרוב על כל 200 גרם שוקולד לבן צריך 100מ"ל שמנת? ואפילו שפעלתי כך זה יצא סמיך וקשה מידי

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        על מנת שהשכבה תתקבל יציבה יש לשים 100 מ"ל שמנת (חצי כוס פחות כף) על 250 גרם שוקולד לבן.

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0