אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת בראוניז ללא גלוטן עם קוקוס

עוגת בראוניז ללא גלוטן חגיגית, טעימה ושוקולדית במיוחד עם שכבת קוקוס רכה והמון קוקוס קלוי לקישוט. קינוח מושלם לאירוח ולפיקניק אביבי.
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: תבנית 20*20 ס"מ
21 תגובות
מצרכים

לבראוניז:200 גרם שוקולד מריר עלית
150 גרם חמאה
קורט מלח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
3 ביצים L
70 גרם (1/2 כוס) קורנפלור
25 גרם (1/4 כוס) שקדים טחונים או קוקוס טחון

לשכבת קוקוס:1 ביצה L, בטמפרטורת החדר
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
קורט מלח
15 מ"ל (1 כף) שמן
35 גרם (1/4 כוס) קורנפלור
100 גרם קוקוס טחון

אופן ההכנה:
  • בראוניז: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים מלח וסוכר וטורפים עד שהם נטמעים בתערובת.
  • מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבוב בין הוספה להוספה.
  • מוסיפים קורנפלור ושקדים טחונים ומערבבים רק עד שאחיד.
  • יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון.
  • אופים במשך 15-20 דקות או עד ששכבת הבראוניז יציבה בשוליים אך עדיין מעט רכה במרכז.
  • מצננים מעט בטמפרטורת החדר ובינתיים מכינים את שכבת הקוקוס.
  • שכבת קוקוס: בקערת מיקסר שמים ביצה, סוכר ומלח ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת תפוחה, אוורירית ובהירה.
  • מוסיפים שמן ומערבלים עד שהוא נטמע בתערובת.
  • מוסיפים קורנפלור ומערבלים רק עד שאחיד.
  • יוצקים את התערובת על גבי שכבת הבראוניז האפויה ומיישרים את החלק העליון.
  • מפזרים בנדיבות קוקוס טחון בחלק העליון בשכבה אחידה.
  • מחזירים לאפייה עוד כ-15 דקות עד ששכבת הקוקוס מזהיבה ומתייצבת.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, חותכים לריבועים בגודל הרצוי ומגישים.
  • בראוניז: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים מלח וסוכר וטורפים עד שהם נטמעים בתערובת.
  • מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבוב בין הוספה להוספה.
  • מוסיפים קורנפלור ושקדים טחונים ומערבבים רק עד שאחיד.
  • יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון.
  • אופים במשך 15-20 דקות או עד ששכבת הבראוניז יציבה בשוליים אך עדיין מעט רכה במרכז.
  • מצננים מעט בטמפרטורת החדר ובינתיים מכינים את שכבת הקוקוס.
  • שכבת קוקוס: בקערת מיקסר שמים ביצה, סוכר ומלח ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת תפוחה, אוורירית ובהירה.
  • מוסיפים שמן ומערבלים עד שהוא נטמע בתערובת.
  • מוסיפים קורנפלור ומערבלים רק עד שאחיד.
  • יוצקים את התערובת על גבי שכבת הבראוניז האפויה ומיישרים את החלק העליון.
  • מפזרים בנדיבות קוקוס טחון בחלק העליון בשכבה אחידה.
  • מחזירים לאפייה עוד כ-15 דקות עד ששכבת הקוקוס מזהיבה ומתייצבת.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, חותכים לריבועים בגודל הרצוי ומגישים.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 1
  • בראוניז: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 3
  • מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת אחידה.
  • 4
  • מוסיפים מלח וסוכר וטורפים עד שהם נטמעים בתערובת.
  • 5
  • מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבוב בין הוספה להוספה.
  • 6
  • מוסיפים קורנפלור ושקדים טחונים ומערבבים רק עד שאחיד.
  • 7
  • יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון.
  • 8
  • אופים במשך 15-20 דקות או עד ששכבת הבראוניז יציבה בשוליים אך עדיין מעט רכה במרכז.
  • 9
  • מצננים מעט בטמפרטורת החדר ובינתיים מכינים את שכבת הקוקוס.
  • 10
  • שכבת קוקוס: בקערת מיקסר שמים ביצה, סוכר ומלח ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבלת תערובת תפוחה, אוורירית ובהירה.
  • 11
  • מוסיפים שמן ומערבלים עד שהוא נטמע בתערובת.
  • 12
  • מוסיפים קורנפלור ומערבלים רק עד שאחיד.
  • 13
  • יוצקים את התערובת על גבי שכבת הבראוניז האפויה ומיישרים את החלק העליון.
  • 14
  • מפזרים בנדיבות קוקוס טחון בחלק העליון בשכבה אחידה.
  • 15
  • מחזירים לאפייה עוד כ-15 דקות עד ששכבת הקוקוס מזהיבה ומתייצבת.
  • 16
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר, חותכים לריבועים בגודל הרצוי ומגישים.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את הבראוניז בכלי סגור עד 4-5 ימים.
    • אפשר להקפיא את הבראוניז המוכנים עד חודש בקופסה אטומה.
    • מומלץ להגיש את הבראוניז חמימים או בטמפרטורת החדר.
    21 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar גי הגיב:

      אפשר עם קמל תפו"א במקום קורנפלור?

    2. Avatar מרב הגיב:

      אפשר להשתמש בקמח תמי של עוגות או קמח אורז

    3. Avatar שועל הגיב:

      מה זה המידה הזאת 20X20? עוגה לזוג?

    4. Avatar ורדית הגיב:

      שתי שאלות:1. האם אפשר לוותר על שכבת הקוקוס ולעשות רק את הבראוניז? 2. מה הכמויות שצריך לתבנית בקוטר 26?

    5. Avatar לן הגיב:

      אפשר במקום קורנפלור קמח שקדים?

    6. Avatar שרי הגיב:

      היי, במה אפשר להמיר חמאה/מרגרינה?

    7. Avatar שרית הגיב:

      המתכון לא ברור בנוגע לשכבת הקוקוס מוסיפים קוקוס לתערובת או רק שופכים מעל?!

    8. Avatar נעמה הגיב:

      היי נטלי, לאיזה תבנית עגולה ואיזה מרובעת מספיקה הכמות הזו?

    9. Avatar רבקה הגיב:

      מושלם

    10. Avatar גלית הגיב:

      מתי מוסיפים את הקוקוס לשכבת הקוקוס ?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0