אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
ы
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת בראוני עם קצפת, טראפלס ואגוזים מקורמלים

עוגת בראוני מרשימה במיוחד המורכבת מכמה אלמנטים שונים: בסיס בראוני נטול גלוטן עם כיפות טראפלס שוקולד מריר שמכינים בקלי קלות (אפשר גם פשוט לגלגל אותם בידיים), ביניהן זילופי קצפת וניל יציבה וקישוט אגוזים מקורמלים קצוצים שמכינים בקלות במחבת. קינוח רושם אמיתי, אבל אל תגלו לאורחים כמה זמן לקח לכם להכין אותו!
  • מתכון: נטלי לוין, צילום וסטיילינג: דניה ויינר ודיאנה לינדר
זמן הכנה: יותר מ-3 שעות
רמת קושי: בינוני
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
ללא גלוטן
0 תגובות

מצרכים

לבראוני:175 גרם שוקולד מריר עלית
150 גרם חמאה
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
קורט מלח
1/2 כפית קפה נמס
3 ביצים
50 גרם (5 כפות) קורנפלור
50 גרם (1/2 כוס) שקדים טחונים
קורט אבקת אפייה

לטראפלס:150 גרם שוקולד מריר עלית
100 מ"ל (1/2 כוס פחות 2 כפות) שמנת מתוקה
קורט מלח

לקצפת:125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר
1 כפית אינסטנט פודינג וניל
1/2 כפית תמצית וניל

לאגוזים מקורמלים:3 כפות סוכר
קורט מלח
50 גרם אגוזי מלך שלמים

שלב 1:
  • בראוני: מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה בינונית ממיסים יחד שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי.
  • מוסיפים סוכר, מלח וקפה נמס וטורפים היטב.
  • מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך כדי טריפה בין הוספה להוספה.
  • מוסיפים קורנפלור, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
  • יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון.
  • אופים במשך כ-15-20 דקות או עד שהבראוני מתייצב בצדדים וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם בלילה מעט רכה. הבראוני יתייצב בקירור.
  • בראוני: מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה בינונית ממיסים יחד שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי.
  • מוסיפים סוכר, מלח וקפה נמס וטורפים היטב.
  • מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך כדי טריפה בין הוספה להוספה.
  • מוסיפים קורנפלור, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
  • יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון.
  • אופים במשך כ-15-20 דקות או עד שהבראוני מתייצב בצדדים וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם בלילה מעט רכה. הבראוני יתייצב בקירור.
  • בקערה בינונית ממיסים יחד שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי.
  • 1
  • בראוני: מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2
  • בקערה בינונית ממיסים יחד שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי.
  • 3
  • מוסיפים סוכר, מלח וקפה נמס וטורפים היטב.
  • 4
  • מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך כדי טריפה בין הוספה להוספה.
  • 5
  • מוסיפים קורנפלור, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
  • 6
  • יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומיישרים את החלק העליון.
  • 7
  • אופים במשך כ-15-20 דקות או עד שהבראוני מתייצב בצדדים וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם בלילה מעט רכה. הבראוני יתייצב בקירור.
  • 7
    אופים במשך כ-15-20 דקות או עד שהבראוני מתייצב בצדדים וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם בלילה מעט רכה
    שלב 2:
    • טראפלס: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
    • מוסיפים שמנת מתוקה ומלח וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
    • יוצקים את התערובת לתוך תבנית כיפות בקוטר 4-5 ס"מ וממלאים עד שפתם. מקפיאים את הטראפלס בתוך התבנית במשך שעתיים, או עד שהם קפואים לגמרי. מחלצים את הטראפלס מהתבנית ושומרים במקפיא עד הרכבת העוגה.
    • טראפלס: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
    • מוסיפים שמנת מתוקה ומלח וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
    • יוצקים את התערובת לתוך תבנית כיפות בקוטר 4-5 ס"מ וממלאים עד שפתם. מקפיאים את הטראפלס בתוך התבנית במשך שעתיים, או עד שהם קפואים לגמרי. מחלצים את הטראפלס מהתבנית ושומרים במקפיא עד הרכבת העוגה.
  • מוסיפים שמנת מתוקה ומלח וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 1
  • טראפלס: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
  • 2
  • מוסיפים שמנת מתוקה ומלח וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 3
  • יוצקים את התערובת לתוך תבנית כיפות בקוטר 4-5 ס"מ וממלאים עד שפתם. מקפיאים את הטראפלס בתוך התבנית במשך שעתיים, או עד שהם קפואים לגמרי. מחלצים את הטראפלס מהתבנית ושומרים במקפיא עד הרכבת העוגה.
  • 3
    מחלצים את הטראפלס מהתבנית ושומרים במקפיא עד הרכבת העוגה.
    שלב 3:
    • קצפת: בקערת מיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
    • אגוזים מקורמלים: שמים סוכר ומלח במחבת קטנה ויוצרים קרמל. כשנוצר קרמל ענברי מוסיפים אגוזים שלמים, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים את האגוזים בקרמל במשך 2-3 דקות, עד שהם מקבלים ציפוי דק.
    • קצפת: בקערת מיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
    • אגוזים מקורמלים: שמים סוכר ומלח במחבת קטנה ויוצרים קרמל. כשנוצר קרמל ענברי מוסיפים אגוזים שלמים, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים את האגוזים בקרמל במשך 2-3 דקות, עד שהם מקבלים ציפוי דק.
  • אגוזים מקורמלים: שמים סוכר ומלח במחבת קטנה ויוצרים קרמל. כשנוצר קרמל ענברי מוסיפים אגוזים שלמים, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים את האגוזים בקרמל במשך 2-3 דקות, עד שהם מקבלים ציפוי דק.
  • 1
  • קצפת: בקערת מיקסר מקציפים יחד שמנת מתוקה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ותמצית וניל עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
  • 2
  • אגוזים מקורמלים: שמים סוכר ומלח במחבת קטנה ויוצרים קרמל. כשנוצר קרמל ענברי מוסיפים אגוזים שלמים, מנמיכים ללהבה בינונית ומבשלים את האגוזים בקרמל במשך 2-3 דקות, עד שהם מקבלים ציפוי דק.
  • 2
    אגוזים מקורמלים: שמים סוכר ומלח במחבת קטנה ויוצרים קרמל. כשנוצר קרמל ענברי מוסיפים אגוזים שלמים,
    שלב 4:
    • מצננים את האגוזים המקורמלים על גבי נייר אפייה עד שהם מתקררים לחלוטין.
    • הרכבת העוגה: מסדרים בצורה חופשית את כיפות הטראפלס על גבי הבראוני. מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים תלוליות בין הכיפות. מקשטים באגוזים מקורמלים קצוצים ובשוקולד קצוץ.
    • מצננים את האגוזים המקורמלים על גבי נייר אפייה עד שהם מתקררים לחלוטין.
    • הרכבת העוגה: מסדרים בצורה חופשית את כיפות הטראפלס על גבי הבראוני. מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים תלוליות בין הכיפות. מקשטים באגוזים מקורמלים קצוצים ובשוקולד קצוץ.
  • הרכבת העוגה: מסדרים בצורה חופשית את כיפות הטראפלס על גבי הבראוני. מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים תלוליות בין הכיפות. מקשטים באגוזים מקורמלים קצוצים ובשוקולד קצוץ.
  • 1
  • מצננים את האגוזים המקורמלים על גבי נייר אפייה עד שהם מתקררים לחלוטין.
  • 2
  • הרכבת העוגה: מסדרים בצורה חופשית את כיפות הטראפלס על גבי הבראוני. מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים תלוליות בין הכיפות. מקשטים באגוזים מקורמלים קצוצים ובשוקולד קצוץ.
  • 2
    מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים תלוליות בין הכיפות.
    הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 3-4 ימים. את האגוזים מומלץ להוסיף ממש לפני ההגשה כדי שישארו פריכים ולא יספחו לחות.
    • במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן בקישוט.
    • במקום להכין טראפלס בכיפות אפשר להכין אותם בשיטה המסורתית ופשוט לגלגל כדורים ולהניח על העוגה.
    0 תגובות

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0