אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת גבינה טריקולד

עוגת גבינה חגיגית, עדינה וטעימה שמשלבת בתוכה לא פחות מ-3 סוגי שוקולד שונים - מריר, לבן וחלב במדרג צבעים יפהפה.
זמן הכנה: יותר מ-3 שעות
רמת קושי: בינוני
כמות: תבנית בקוטר 22 ס"מ
19 תגובות
מצרכים

לבסיס:150 גרם ביסקוויטים (פתי בר) בטעם שוקולד טחונים דק
50 גרם חמאה מומסת

למלית גבינה:2 גביעים (400 גרם) גבינת שמנת 30%
1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
100 גרם שוקולד חלב שבור לקוביות
100 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
6 כפות (90 מ"ל) חלב
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
1 קופסא (80 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל

לציפוי:1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
3 כפות (25 גרם) אבקת סוכר מנופה

לקישוט:אבקת קקאו

אופן ההכנה:
  • מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה את העוגיות הטחונות והחמאה המומסת לתערובת לחה ומהדקים בשכבה דקה ואחידה לבסיס התבנית. מניחים שקף אפייה בדפנות הפנימיות של התבנית ושומרים בינתיים בקירור.
  • מכינים את המלית: שמים את 3 סוגי השוקולד ב – 3 קעריות נפרדות ומוסיפים לכל קערית 2 כפות (30 מ"ל) חלב. ממסים את 3 סוגי השוקולד במיקרוגל ומערבבים היטב לתערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט.
  • טורפים את שני סוגי הגבינה והסוכר לתערובת אחידה ומחלקים באופן שווה בין 3 קערות.
  • מוסיפים לכל קערת גבינה את אחד מהשוקולדים המומסים וטורפים היטב לתערובת אחידה.
  • מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת האינסטנט פודינג לקצפת יציבה, מקפלים 1/3 מהקצפת לכל אחת מתערובות השוקולד. משתדלים לעבוד בזריזות כיוון שהקצפת מתייצבת במהירות ועל מנת להימנע מגושים.
  • יוצקים את תערובת השוקולד המריר על גבי הבסיס ובעזרת מרית מדורגת מיישרים את פניה.
  • יוצקים מעל את תערובת שוקולד החלב ומיישרים, לבסוף יוצקים את תערובת השוקולד הלבן ומיישרים. שומרים בקירור למשך לילה.
  • מצפים: לפני ההגשה מעבירים את העוגה לחצי שעה למקפיא. מוציאים, מחלצים את הקפיץ ומסירים את השקף.
  • מקציפים את המסקרפונה יחד עם השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1.5 ס"מ, מזלפים עיגולים על גבי העוגה, מנפים מעל מעט אבקת קקאו ומגישים.
  • מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה את העוגיות הטחונות והחמאה המומסת לתערובת לחה ומהדקים בשכבה דקה ואחידה לבסיס התבנית. מניחים שקף אפייה בדפנות הפנימיות של התבנית ושומרים בינתיים בקירור.
  • מכינים את המלית: שמים את 3 סוגי השוקולד ב – 3 קעריות נפרדות ומוסיפים לכל קערית 2 כפות (30 מ"ל) חלב. ממסים את 3 סוגי השוקולד במיקרוגל ומערבבים היטב לתערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט.
  • טורפים את שני סוגי הגבינה והסוכר לתערובת אחידה ומחלקים באופן שווה בין 3 קערות.
  • מוסיפים לכל קערת גבינה את אחד מהשוקולדים המומסים וטורפים היטב לתערובת אחידה.
  • מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת האינסטנט פודינג לקצפת יציבה, מקפלים 1/3 מהקצפת לכל אחת מתערובות השוקולד. משתדלים לעבוד בזריזות כיוון שהקצפת מתייצבת במהירות ועל מנת להימנע מגושים.
  • יוצקים את תערובת השוקולד המריר על גבי הבסיס ובעזרת מרית מדורגת מיישרים את פניה.
  • יוצקים מעל את תערובת שוקולד החלב ומיישרים, לבסוף יוצקים את תערובת השוקולד הלבן ומיישרים. שומרים בקירור למשך לילה.
  • מצפים: לפני ההגשה מעבירים את העוגה לחצי שעה למקפיא. מוציאים, מחלצים את הקפיץ ומסירים את השקף.
  • מקציפים את המסקרפונה יחד עם השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1.5 ס"מ, מזלפים עיגולים על גבי העוגה, מנפים מעל מעט אבקת קקאו ומגישים.
  • מכינים את המלית: שמים את 3 סוגי השוקולד ב – 3 קעריות נפרדות ומוסיפים לכל קערית 2 כפות (30 מ"ל) חלב. ממסים את 3 סוגי השוקולד במיקרוגל ומערבבים היטב לתערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט.
  • 1
  • מכינים את הבסיס: מערבבים בקערה את העוגיות הטחונות והחמאה המומסת לתערובת לחה ומהדקים בשכבה דקה ואחידה לבסיס התבנית. מניחים שקף אפייה בדפנות הפנימיות של התבנית ושומרים בינתיים בקירור.
  • 2
  • מכינים את המלית: שמים את 3 סוגי השוקולד ב – 3 קעריות נפרדות ומוסיפים לכל קערית 2 כפות (30 מ"ל) חלב. ממסים את 3 סוגי השוקולד במיקרוגל ומערבבים היטב לתערובת חלקה ואחידה. מצננים מעט.
  • 3
  • טורפים את שני סוגי הגבינה והסוכר לתערובת אחידה ומחלקים באופן שווה בין 3 קערות.
  • 4
  • מוסיפים לכל קערת גבינה את אחד מהשוקולדים המומסים וטורפים היטב לתערובת אחידה.
  • 5
  • מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת האינסטנט פודינג לקצפת יציבה, מקפלים 1/3 מהקצפת לכל אחת מתערובות השוקולד. משתדלים לעבוד בזריזות כיוון שהקצפת מתייצבת במהירות ועל מנת להימנע מגושים.
  • 6
  • יוצקים את תערובת השוקולד המריר על גבי הבסיס ובעזרת מרית מדורגת מיישרים את פניה.
  • 7
  • יוצקים מעל את תערובת שוקולד החלב ומיישרים, לבסוף יוצקים את תערובת השוקולד הלבן ומיישרים. שומרים בקירור למשך לילה.
  • 8
  • מצפים: לפני ההגשה מעבירים את העוגה לחצי שעה למקפיא. מוציאים, מחלצים את הקפיץ ומסירים את השקף.
  • 9
  • מקציפים את המסקרפונה יחד עם השמנת המתוקה ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף עם פייה חלקה בקוטר 1.5 ס"מ, מזלפים עיגולים על גבי העוגה, מנפים מעל מעט אבקת קקאו ומגישים.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד שבוע.
    19 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar רעות הגיב:

      היי האם אפשר לעשות בתבנית לב?

    2. Avatar רחל הגיב:

      העוגה יוצאת יציבה גם אחרי כמה שעות ללא מקרר?תודה

    3. Avatar חמי הגיב:

      מה גובה העוגה בערך?

    4. Avatar נורית הגיב:

      האם ניתן להשתמש במסקרפונה גם במלית??

    5. Avatar דנה הגיב:

      עוגה מדהימה. האם צריך לשמור בקירור או בהקפאה? לאחר הכנת הציפוי

    6. Avatar ליאת הגיב:

      אם אני רוצה להכין בתבנית של 26 ? מה הכמויות?

      תודה

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        כדי להכין בתבנית בקוטר 26 ס"מ יש להכפיל כמויות פי 1.5. בהצלחה!

    7. Avatar שרי הגיב:

      אם אני מקפיאה את העוגה, האם היא לא נמסה כשאני מוציאה אותה?

    8. Avatar טלי הגיב:

      נראה מהמם. ממש רוצה כבר להכין.
      שאלה קטנה: כשממיסים את השוקולד עם החלב, האם הוא לא מתקשה ונהיה גוש?
      תודה.

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        לא, רק חשוב להמיס בפולסים במיקרוגל ולערבב בין הפעלה להפעלה. בהצלחה!

    9. Avatar לילך הגיב:

      היי
      אם אני רוצה לשים גנאש שוקולד מעל במקום הציפוי
      העוגה צריכה להיות ממש קפואה?

    10. Avatar הודיה הגיב:

      אפשר עם קצפת צימחית

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0