מעבר לתפריט תחתון
הפעל הדגשת קישורים

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת גזר, דבש ואגוזים עם ציפוי שוקולד

עוגת גזר זהובה, לחה, רכה ונמסה בפה, משובצת באגוזים שמתפצפצים בין ביס לביס, והכל עם ציפוי עשיר של שוקולד.
הוסף למועדפים שלי
זמן הכנה: שעתיים
רמת קושי: קל
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
פרווה
0 תגובות
מצרכים

לעוגה:4 ביצים L
160 גרם (2/3 כוס) סוכר חום כהה
80 גרם (1/4 כוס) דבש
80 מ"ל (1/3 כוס) מים
180 מ"ל (2/3 כוס) שמן
1 כפית קינמון טחון
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
280 גרם (2 כוסות) קמח
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה
4 גזרים גדולים, מגוררים דק
200 גרם אגוזי מלך או לוז קצוצים גס

לציפוי שוקולד ודבש:150 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה (ראו הערות לגרסה פרווה)
1 כפית דבש

לקישוט:50 גרם אגוזי לוז קצוצים גס

אופן ההכנה
  • עוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה טורפים יחד ביצים, סוכר חום, דבש, מים, שמן, קינמון, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
  • מוסיפים גזר מגורר ואגוזים ומקפלים בעדינות עד קבלת בלילה אחידה.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
  • אופים במשך 40-50 דקות או עד שהעוגה זהובה, יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • ציפוי שוקולד ודבש: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת ודבש וממסים יחד במיקרוגל או על סיר כפול עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מצננים את קרם השוקולד במשך כ-20 דקות במקרר.
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומניחים לו לנזול מעט על הדפנות.
  • מקשטים באגוזים קצוצים בחלק העליון ומגישים.
  • עוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה טורפים יחד ביצים, סוכר חום, דבש, מים, שמן, קינמון, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
  • מוסיפים גזר מגורר ואגוזים ומקפלים בעדינות עד קבלת בלילה אחידה.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
  • אופים במשך 40-50 דקות או עד שהעוגה זהובה, יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • ציפוי שוקולד ודבש: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת ודבש וממסים יחד במיקרוגל או על סיר כפול עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מצננים את קרם השוקולד במשך כ-20 דקות במקרר.
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומניחים לו לנזול מעט על הדפנות.
  • מקשטים באגוזים קצוצים בחלק העליון ומגישים.
  • בקערה טורפים יחד ביצים, סוכר חום, דבש, מים, שמן, קינמון, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 1
  • עוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2
  • בקערה טורפים יחד ביצים, סוכר חום, דבש, מים, שמן, קינמון, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 3
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.
  • 4
  • מוסיפים גזר מגורר ואגוזים ומקפלים בעדינות עד קבלת בלילה אחידה.
  • 5
  • יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
  • 6
  • אופים במשך 40-50 דקות או עד שהעוגה זהובה, יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  • 7
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • 8
  • ציפוי שוקולד ודבש: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 9
  • מוסיפים שמנת ודבש וממסים יחד במיקרוגל או על סיר כפול עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 10
  • מצננים את קרם השוקולד במשך כ-20 דקות במקרר.
  • 11
  • יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומניחים לו לנזול מעט על הדפנות.
  • 12
  • מקשטים באגוזים קצוצים בחלק העליון ומגישים.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 5 ימים.
    • מומלץ להגיש את העוגה בטמפרטורת החדר.
    • אם רוצים, אפשר להכין את העוגה עם מייפל או סילאן במקום דבש.
    • גרסה ללא דבש: ממירים את הדבש ב-50 גרם סוכר לבן.
    • גרסה פרווה: במקום שמנת מתוקה משתמשים בקרם קוקוס (לפחות 17% שומן) או שמנת צמחית.
    0 תגובות
    הוסף תגובה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0