אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת דבש חגיגית

העוגה שתגנוב את ההצגה בחג - עוגת דבש רכה ועסיסית עם קרם מסקרפונה משגע מעל וקישוט שוקולד לבן ורימונים שכל אחד יכול להכין בקלות ובמהירות
  • צילום: טל סיון צפורין
זמן הכנה: שעה וחצי
רמת קושי: קל
כמות: תבנית עגולה בקוטר 18
3 תגובות

עוגת דבש קלאסית עם קרם מסקרפונה משגע והקישוט הכי יפה שתכינו – אין קינוח מושלם מזה לחג.

הכנתם? שתפו אותנו בתמונה בעמוד האינסטגרם.

ואם חיפשתם מתכון נוסף לראש השנה, אתם חייבים להכיר את המוס שוקולד וחלבה הנהדר הזה.

מצרכים

לעוגה:2 ביצים L או 3 M
1/2 כוס (120 גרם) סוכר חום כהה
1/3 כוס (70 גרם) שמן
1/2 כוס דבש איכותי
1/2 כוס (120 מ”ל) תה חזק חזק בכל טעם שאוהבים
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כוס + 2 כפות (170 גרם) קמח לבן
1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה – ולא גרם יותר
1/4 כפית (2 גרם) אבקת סודה לשתייה – ולא גרם יותר
100 גרם שוקולד פרה בלונדי/ לבן

לקרם:125 גרם (1/2 מיכל) גבינת מסקרפונה
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל

לקישוט:200 גרם שוקולד פרה לבן
1/2 רימון

אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים היטב תבנית עגולה. מומלץ להניח גם נייר אפייה בתחתית ו/או בדפנות.
  • מכינים תה חזק: ממלאים 1/2 כוס במים רותחים ושמים בפנים תיון שאוהבים. מניחים לתה להתקרר בצד עד לשלב שבו צריך להוסיף את התה.
  • במיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים וסוכר ומקציפים על מהירות גבוהה במשך 7 דקות או עד שהבלילה מסמיכה ויש בועות צפופות.
  • מוסיפים שמן, דבש, וניל ותה וממשיכים להקציף עוד 2 דקות ולא יותר.
  • מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה (אם תשימו יותר ממה שכתוב העוגה תגלוש לכם לכל עבר) וממשיכים להקציף עוד דקה רק עד שהקמח נטמע ולא יותר מזה. אם צריך מסיימים את הערבוב עם לקקן כדי לוודא שאין קמח בתחתית הקערה.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ומוסיפים לתערובת.
  • מעבירים מיד לתבנית משומנת, מקפידים שהבלילה תגיע עד 2/3 גובה כי היא תופחת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 45 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם המוחדר למרכז האמצע יוצא עם פירורים לחים.
  • מכינים את הקרם: מכניסים לקערת מיקסר עם וו הקצפה את כל המצרכים ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
  • כאשר העוגה הצטננה לגמרי מורחים שכבה נדיבה של הקרם מעל העוגה ויורדים מעט גם לדפנות.
  • מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים היטב תבנית עגולה. מומלץ להניח גם נייר אפייה בתחתית ו/או בדפנות.
  • מכינים תה חזק: ממלאים 1/2 כוס במים רותחים ושמים בפנים תיון שאוהבים. מניחים לתה להתקרר בצד עד לשלב שבו צריך להוסיף את התה.
  • במיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים וסוכר ומקציפים על מהירות גבוהה במשך 7 דקות או עד שהבלילה מסמיכה ויש בועות צפופות.
  • מוסיפים שמן, דבש, וניל ותה וממשיכים להקציף עוד 2 דקות ולא יותר.
  • מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה (אם תשימו יותר ממה שכתוב העוגה תגלוש לכם לכל עבר) וממשיכים להקציף עוד דקה רק עד שהקמח נטמע ולא יותר מזה. אם צריך מסיימים את הערבוב עם לקקן כדי לוודא שאין קמח בתחתית הקערה.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ומוסיפים לתערובת.
  • מעבירים מיד לתבנית משומנת, מקפידים שהבלילה תגיע עד 2/3 גובה כי היא תופחת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 45 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם המוחדר למרכז האמצע יוצא עם פירורים לחים.
  • מכינים את הקרם: מכניסים לקערת מיקסר עם וו הקצפה את כל המצרכים ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
  • כאשר העוגה הצטננה לגמרי מורחים שכבה נדיבה של הקרם מעל העוגה ויורדים מעט גם לדפנות.
  • מכינים תה חזק: ממלאים 1/2 כוס במים רותחים ושמים בפנים תיון שאוהבים. מניחים לתה להתקרר בצד עד לשלב שבו צריך להוסיף את התה.
  • 1
  • מחממים תנור ל-165 מעלות ומשמנים היטב תבנית עגולה. מומלץ להניח גם נייר אפייה בתחתית ו/או בדפנות.
  • 2
  • מכינים תה חזק: ממלאים 1/2 כוס במים רותחים ושמים בפנים תיון שאוהבים. מניחים לתה להתקרר בצד עד לשלב שבו צריך להוסיף את התה.
  • 3
  • במיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים וסוכר ומקציפים על מהירות גבוהה במשך 7 דקות או עד שהבלילה מסמיכה ויש בועות צפופות.
  • 4
  • מוסיפים שמן, דבש, וניל ותה וממשיכים להקציף עוד 2 דקות ולא יותר.
  • 5
  • מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה (אם תשימו יותר ממה שכתוב העוגה תגלוש לכם לכל עבר) וממשיכים להקציף עוד דקה רק עד שהקמח נטמע ולא יותר מזה. אם צריך מסיימים את הערבוב עם לקקן כדי לוודא שאין קמח בתחתית הקערה.
  • 6
  • שוברים את השוקולד לקוביות ומוסיפים לתערובת.
  • 7
  • מעבירים מיד לתבנית משומנת, מקפידים שהבלילה תגיע עד 2/3 גובה כי היא תופחת, ואופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 45 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם המוחדר למרכז האמצע יוצא עם פירורים לחים.
  • 8
  • מכינים את הקרם: מכניסים לקערת מיקסר עם וו הקצפה את כל המצרכים ומקציפים עד לקבלת קרם יציב.
  • 9
  • כאשר העוגה הצטננה לגמרי מורחים שכבה נדיבה של הקרם מעל העוגה ויורדים מעט גם לדפנות.
  • הכנת הקישוט:
    • מקלפים את הרימון ומפרידים את הגרגירים.
    • ממיסים בפולסים קצרים במיקרו את השוקולד הלבן.
    • מניחים נייר אפייה על מגש ישר או קרש חיתוך. יוצקים עליו את השוקולד ומיישרים לשכבה דקה.
    • מפזרים את גרגירי הרימון על השוקולד. מכניסים את השוקולד להתייצבות במקרר.
    • מוציאים את השוקולד מהמקרר לאחר שהתקשה. שוברים לשברים ומקשטים את העוגה.
    • מקלפים את הרימון ומפרידים את הגרגירים.
    • ממיסים בפולסים קצרים במיקרו את השוקולד הלבן.
    • מניחים נייר אפייה על מגש ישר או קרש חיתוך. יוצקים עליו את השוקולד ומיישרים לשכבה דקה.
    • מפזרים את גרגירי הרימון על השוקולד. מכניסים את השוקולד להתייצבות במקרר.
    • מוציאים את השוקולד מהמקרר לאחר שהתקשה. שוברים לשברים ומקשטים את העוגה.
  • ממיסים בפולסים קצרים במיקרו את השוקולד הלבן.
  • 1
  • מקלפים את הרימון ומפרידים את הגרגירים.
  • 2
  • ממיסים בפולסים קצרים במיקרו את השוקולד הלבן.
  • 3
  • מניחים נייר אפייה על מגש ישר או קרש חיתוך. יוצקים עליו את השוקולד ומיישרים לשכבה דקה.
  • 4
  • מפזרים את גרגירי הרימון על השוקולד. מכניסים את השוקולד להתייצבות במקרר.
  • 5
  • מוציאים את השוקולד מהמקרר לאחר שהתקשה. שוברים לשברים ומקשטים את העוגה.
  • 5
    עוגת דבש חגיגית
    3 תגובות
    1. Avatar שרית הגיב:

      חייב סוכר חום?

    2. Avatar רבקה הגיב:

      הכנתי אתמול…ולא נשאר אף פירור הגדלתי הכמויות בהכפלה של 1.33.
      יצאו 2 עוגות בתבנית סיליקון עם ספירלה מעורבלת. יצאו עוגות כל כך טעימות. לא הכנתי את הציפוי,ממש לא היה צורך עוגות עננים בטעם מדהים.
      הוספתי 1 כפית גדושה קינמון + מעכתי כמה עיגולי ציפורן לפירורים. אצלנו עוגת דבש בלי קינמון וציפורן לא עוברת. יצא להתלקק. תודה על המתכון

    3. Avatar שלומית הגיב:

      נראית עוגה נהדרת! רק חבל שהמתכון מותאם לתבנית קטנה כ"כ… מהן הכמויות הרצויות לתבנית 22 או 24?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0