מצרכים
לעוגה: 150 גרם שוקולד מריר 300 מ"ל (כוס ורבע) שמן 400 גרם (2 כוסות) סוכר 6 ביצים 400 מ"ל (2 מכלים) שמנת חמוצה 240 מ"ל (1 כוס) חלב 240 מ"ל (1 כוס) מים קורט מלח 1 כפית תמצית וניל 150 גרם (1 כוס) קקאו 420 גרם (3 כוסות) קמח 3 כפיות אבקת אפייה
לקצפת: 500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה 3 כפות אבקת סוכר 2 כפות אינסטנט פודינג וניל 1 כפית תמצית וניל צבע מאכל ורוד
לעיניים ולסרט: 100 גרם שוקולד מריר מומס
לשפם: כיף כף מקלות
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. ממיסים במיקרוגל או על בן מארי, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
מוסיפים סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, מים, מלח ווניל וטורפים לתערובת אחידה.
מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
יוצקים לתוך התבנית ואופים במשך 40-50 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
אם פני העוגה לא ישרים, מיישרים אותם באמצעות סכין לחם ארוכה.
חותכים את העוגה בצורת הלו קיטי.
קצפת: בקערת מיקסר שמים שמנת מתוקה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג, וניל וצבע מאכל ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן קטן ומזלפים תלוליות בצפיפות על גבי העוגה.
בעזרת שוקולד מומס מציירים עיניים, פה וסרט.
מסדרים מקלות כיף כף בצורת שפם.
מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. ממיסים במיקרוגל או על בן מארי, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
מוסיפים סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, מים, מלח ווניל וטורפים לתערובת אחידה.
מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
יוצקים לתוך התבנית ואופים במשך 40-50 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
אם פני העוגה לא ישרים, מיישרים אותם באמצעות סכין לחם ארוכה.
חותכים את העוגה בצורת הלו קיטי.
קצפת: בקערת מיקסר שמים שמנת מתוקה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג, וניל וצבע מאכל ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן קטן ומזלפים תלוליות בצפיפות על גבי העוגה.
בעזרת שוקולד מומס מציירים עיניים, פה וסרט.
מסדרים מקלות כיף כף בצורת שפם.
שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. ממיסים במיקרוגל או על בן מארי, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. ממיסים במיקרוגל או על בן מארי, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
מוסיפים סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, מים, מלח ווניל וטורפים לתערובת אחידה.
מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
יוצקים לתוך התבנית ואופים במשך 40-50 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
אם פני העוגה לא ישרים, מיישרים אותם באמצעות סכין לחם ארוכה.
חותכים את העוגה בצורת הלו קיטי.
קצפת: בקערת מיקסר שמים שמנת מתוקה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג, וניל וצבע מאכל ומקציפים עד שמתקבלת קצפת יציבה מאוד.
מעבירים את הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן קטן ומזלפים תלוליות בצפיפות על גבי העוגה.
בעזרת שוקולד מומס מציירים עיניים, פה וסרט.
מסדרים מקלות כיף כף בצורת שפם.
הטיפ שלנו
מומלץ להשתמש בצבע מאכל בתצורת ג'ל או אבקה לתוצאה מדויקת של צבע.
שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 2-3 ימים. את הקישוטים מומלץ להוסיף ביום ההגשה.
מושלםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
כיף לשמוע (:
הכנתי כמה פעמים ויצא פצצה
בבלילה יש גם מים וגם חלב או רק אחד מהם?
גם וגם.
שלום,
אני רוצה לעשות את העוגה בגירסת פרווה במה אפשר להחליף את החלב והשמנת?
אפשר מים במקום חלב וקרם קוקוס באותה כמות במקום השמנת. בהצלחה!