אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת טראפלס חגיגית

אין ספק שהעוגה הבאה פחות מיועדת למקפידים על דיאטה, אלא למי שמחפש עוגה שוקולדית עשירה ומושחתת באמת! היא מורכבת מ-2 עוגות שוקולד שמניחים אחת על השניה, מצפים בציפוי שוקולד, ומצמידים סביב הרבה כדורי טראפלס משוקולד מריר איכותי 60%. הכנת העוגה דורשת קצת סבלנות, אבל אין שום ספק שהיא תגנוב את כל תשומת הלב במסיבה.
זמן הכנה: יותר מ-3 שעות
רמת קושי: מורכב
כמות: תבנית עגולה 24 ס"מ + תבנית עגולה 16 ס"מ
13 תגובות
מצרכים

ל-2 עוגות שוקולד:200 גרם שוקולד מריר 60%, קצוץ
460 גרם (3 כוסות + שליש) קמח
125 גרם (כוס פחות כף) קקאו
3 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתייה
580 גרם (3 כוסות פחות 2 כפות) סוכר
600 מ"ל (3 גביעים) שמנת חמוצה
240 מ"ל (כוס) ריוויון
180 מ"ל (3/4 כוס) חלב
300 גרם (כוס וחצי) שמן
3 כפות קפה נמס
7 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
1 כפית מלח

לטראפלס:750 גרם שוקולד מריר 60%, קצוץ
750 מ"ל (3 גביעים) שמנת מתוקה
100 גרם חמאה
אבקת קקאו בנדיבות לפידור

לציפוי:160 מ"ל (2/3 כוס) חלב
100 גרם חמאה
250 גרם שוקולד מריר 60%, קצוץ

אופן ההכנה:
  • לעוגות שוקולד: משמנים ומרפדים את התבניות בנייר אפייה גבוה מעט מגובהן.
  • מחממים תנור לחום 155 מעלות במצב טורבו.
  • בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר.
  • מנפים לקערה גדולה קמח, קקאו, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים 500 גר' מכמות הסוכר.
  • בקערה נפרדת טורפים שמנת חמוצה, ריוויון, חלב ושמן. ממיסים את הקפה בכף מים רותחים ומערבבים.
  • בקערת מערבל חשמלי מקציפים ביצים שלמות עם מלח ויתרת כמות הסוכר במשך כמה דקות, לקציפה בהירה ותפוחה.
  • מוסיפים בכמה פעמים את החומרים היבשים לסירוגין עם הנוזלים, תוך עירבול במהירות נמוכה לתערובת אחידה. מוסיפים שוקולד מומס ומערבבים.
  • מחלקים את הבלילה בין 2 התבניות. אופים יחד עד שקיסם הננעץ במרכז כל עוגה יוצא כמעט יבש- לאחר כשעה ו-10-15 דקות תהיה מוכנה העוגה הקטנה, העוגה הגדולה תזדקק לכ-15-20 דקות נוספות. מצננים היטב.
  • לטראפלס: בסיר בינוני מבשלים שוקולד, שמנת מתוקה וחמאה על להבה בינונית-נמוכה, תוך בחישה לתערובת חלקה. יוצקים לכלי רחב, ומעבירים לקירור לכמה שעות להתייצבות.
  • ממלאים קערה גדולה בהרבה קקאו. בעזרת כפית או כפית פריזיאן, קורצים חתיכות מהתערובת, מעבירים לקקאו, ומגלגלים לכדורים קטנים של 2 ס"מ. הקפידו לא ליצור כדורים גדולים מדי, כדי שיתאימו לגובה העוגה. שומרים בקופסה אטומה בקירור.
  • לציפוי: מרכיבים את העוגה כמה שעות לפני ההגשה. בסיר קטן או במיקרוגל מבשלים חלב וחמאה, עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה.
  • יוצקים לקערה ובה השוקולד הקצוץ, מניחים לשבת לדקה-שתיים להינמס ומערבבים לתערובת חלקה.
  • מעבירים לקירור לחצי שעה-שעה כך שהציפוי יצטנן ויסמיך, אך עדיין יהיה נוזלי מספיק ליציקה. מניחים את העוגה הקטנה על הגדולה, יוצקים את הציפוי מעל ומצפים את העוגות לחלוטין.
  • מגלגלים את הטראפלס שוב בקקאו, ומצמידים בסבלנות רבה סביב לכל עוגה. שומרים בקירור עד להגשה.
  • לעוגות שוקולד: משמנים ומרפדים את התבניות בנייר אפייה גבוה מעט מגובהן.
  • מחממים תנור לחום 155 מעלות במצב טורבו.
  • בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר.
  • מנפים לקערה גדולה קמח, קקאו, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים 500 גר' מכמות הסוכר.
  • בקערה נפרדת טורפים שמנת חמוצה, ריוויון, חלב ושמן. ממיסים את הקפה בכף מים רותחים ומערבבים.
  • בקערת מערבל חשמלי מקציפים ביצים שלמות עם מלח ויתרת כמות הסוכר במשך כמה דקות, לקציפה בהירה ותפוחה.
  • מוסיפים בכמה פעמים את החומרים היבשים לסירוגין עם הנוזלים, תוך עירבול במהירות נמוכה לתערובת אחידה. מוסיפים שוקולד מומס ומערבבים.
  • מחלקים את הבלילה בין 2 התבניות. אופים יחד עד שקיסם הננעץ במרכז כל עוגה יוצא כמעט יבש- לאחר כשעה ו-10-15 דקות תהיה מוכנה העוגה הקטנה, העוגה הגדולה תזדקק לכ-15-20 דקות נוספות. מצננים היטב.
  • לטראפלס: בסיר בינוני מבשלים שוקולד, שמנת מתוקה וחמאה על להבה בינונית-נמוכה, תוך בחישה לתערובת חלקה. יוצקים לכלי רחב, ומעבירים לקירור לכמה שעות להתייצבות.
  • ממלאים קערה גדולה בהרבה קקאו. בעזרת כפית או כפית פריזיאן, קורצים חתיכות מהתערובת, מעבירים לקקאו, ומגלגלים לכדורים קטנים של 2 ס"מ. הקפידו לא ליצור כדורים גדולים מדי, כדי שיתאימו לגובה העוגה. שומרים בקופסה אטומה בקירור.
  • לציפוי: מרכיבים את העוגה כמה שעות לפני ההגשה. בסיר קטן או במיקרוגל מבשלים חלב וחמאה, עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה.
  • יוצקים לקערה ובה השוקולד הקצוץ, מניחים לשבת לדקה-שתיים להינמס ומערבבים לתערובת חלקה.
  • מעבירים לקירור לחצי שעה-שעה כך שהציפוי יצטנן ויסמיך, אך עדיין יהיה נוזלי מספיק ליציקה. מניחים את העוגה הקטנה על הגדולה, יוצקים את הציפוי מעל ומצפים את העוגות לחלוטין.
  • מגלגלים את הטראפלס שוב בקקאו, ומצמידים בסבלנות רבה סביב לכל עוגה. שומרים בקירור עד להגשה.
  • מחממים תנור לחום 155 מעלות במצב טורבו.
  • 1
  • לעוגות שוקולד: משמנים ומרפדים את התבניות בנייר אפייה גבוה מעט מגובהן.
  • 2
  • מחממים תנור לחום 155 מעלות במצב טורבו.
  • 3
  • בסיר קטן או במיקרוגל ממיסים שוקולד מריר.
  • 4
  • מנפים לקערה גדולה קמח, קקאו, אבקת אפייה וסודה לשתייה. מוסיפים 500 גר' מכמות הסוכר.
  • 5
  • בקערה נפרדת טורפים שמנת חמוצה, ריוויון, חלב ושמן. ממיסים את הקפה בכף מים רותחים ומערבבים.
  • 6
  • בקערת מערבל חשמלי מקציפים ביצים שלמות עם מלח ויתרת כמות הסוכר במשך כמה דקות, לקציפה בהירה ותפוחה.
  • 7
  • מוסיפים בכמה פעמים את החומרים היבשים לסירוגין עם הנוזלים, תוך עירבול במהירות נמוכה לתערובת אחידה. מוסיפים שוקולד מומס ומערבבים.
  • 8
  • מחלקים את הבלילה בין 2 התבניות. אופים יחד עד שקיסם הננעץ במרכז כל עוגה יוצא כמעט יבש- לאחר כשעה ו-10-15 דקות תהיה מוכנה העוגה הקטנה, העוגה הגדולה תזדקק לכ-15-20 דקות נוספות. מצננים היטב.
  • 9
  • לטראפלס: בסיר בינוני מבשלים שוקולד, שמנת מתוקה וחמאה על להבה בינונית-נמוכה, תוך בחישה לתערובת חלקה. יוצקים לכלי רחב, ומעבירים לקירור לכמה שעות להתייצבות.
  • 10
  • ממלאים קערה גדולה בהרבה קקאו. בעזרת כפית או כפית פריזיאן, קורצים חתיכות מהתערובת, מעבירים לקקאו, ומגלגלים לכדורים קטנים של 2 ס"מ. הקפידו לא ליצור כדורים גדולים מדי, כדי שיתאימו לגובה העוגה. שומרים בקופסה אטומה בקירור.
  • 11
  • לציפוי: מרכיבים את העוגה כמה שעות לפני ההגשה. בסיר קטן או במיקרוגל מבשלים חלב וחמאה, עד שהחמאה נמסה והתערובת מגיעה לרתיחה.
  • 12
  • יוצקים לקערה ובה השוקולד הקצוץ, מניחים לשבת לדקה-שתיים להינמס ומערבבים לתערובת חלקה.
  • 13
  • מעבירים לקירור לחצי שעה-שעה כך שהציפוי יצטנן ויסמיך, אך עדיין יהיה נוזלי מספיק ליציקה. מניחים את העוגה הקטנה על הגדולה, יוצקים את הציפוי מעל ומצפים את העוגות לחלוטין.
  • 14
  • מגלגלים את הטראפלס שוב בקקאו, ומצמידים בסבלנות רבה סביב לכל עוגה. שומרים בקירור עד להגשה.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגה והטראפלס בנפרד במקרר עד 4-5 ימים, אך מומלץ להוציא לטמפרטורת החדר לפני ההגשה.
    • לקבלת עוגות ישרות ויפות, מומלץ להפוך כל עוגה על ראשה בתום האפייה.
    • קל ומהיר יותר לגלגל את כמות הטראפלס כשמשתמשים בשקית גדולה של 500 גר' קקאו לפידור.
    • מומלץ לשמור את העוגות ואת הטראפלס בנפרד, ולהצמיד את הטראפלס לעוגה כמה שעות לפני ההגשה, כדי שהקקאו שעוטף את הטראפלס לא ייספג.
    • חשוב מאוד שציפוי העוגה יהיה עדיין רך בזמן הדבקת הטראפלס, על מנת שהטראפלס יצמדו בקלות.
    13 תגובות
    הוסף תגובה
    1. Avatar יוסף הגיב:

      יש דרך אחרת חוץ מתבנית עגולה 16? אני לא מוצא בשום מקום

    2. Avatar מרינה הגיב:

      האם זה יפגע בטעם של העוגה אם אחליף שוקולד מריר בשוקולד חלב בעוגה ובציפוי?

    3. Avatar הילה הגיב:

      כמה טראפלס אמורים לצאת?? וכמה צריך באמת כדי להקיף את שתי העוגות?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        כמות הטראפלס תלויה בגודל שמכינים. אם מכינים טראפלס קטנים מאוד – יוצאת כמות גדולה מאוד, ואם מכינים אותם גדולים – יוצאת כמות קטנה יותר.

    4. Avatar אלחנן הגיב:

      היי
      יש אפשרות להפוך את העוגה לפרווה? אני פשוט רגיש ללקטוז..

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        לא מומלץ, זה דורש יותר מדי המרות וישנה לחלוטין את טעם העוגה.

    5. Avatar בת שבע הגיב:

      ואו פנטזיה של שוקולד,
      זה עוגת שחיתות אמיתית שלא מצאתי לה מתחרים !!!!!!!

    6. Avatar שרה הגיב:

      אפשר להחליף את השמנת החמוצה ביוגורט

    7. Avatar רימה הגיב:

      מתכון מדהים!
      במקרה ומכינים עוגה בתבנית 24 ס״מ כמה מפחיתים מהכמויות? תודה

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        את מתכוונת לותר על התבנית בקוטר 16 ס"מ? תכיני בערך 2/3 מהכמות וזה אמור להתאים לתבנית 24 ס"מ בלבד. בהצלחה!

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    צור קשר דרך WhatsApp 0