אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת טריקולד לבבות שוקולד

עוגת טריקולד חגיגית ומרשימה במיוחד לחג האהבה - שלושה סוגים של מוס שוקולד: חלב, לבן ומריר וקישוט לבבות שוקולד. כי אין כמו שוקולד כדי לומר "אני אוהב/ת אותך"
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
זמן הכנה: יותר מ-3 שעות
רמת קושי: מורכב
כמות: תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
40 תגובות

מצרכים

לבסיס:200 גרם ביסקוויטים פתי בר וניל או שוקו
100 גרם חמאה מומסת
2 כפות ממרח שוקולד (למשל ממרח פסק זמן או ממרח שוקולד פרה)

למוס שוקולד מריר:2 גרם (1/2 כפית) ג'לטין
10 מ"ל (2 כפיות) מים קרים
100 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל (1 מכל) שמנת להקצפה, קרה מאוד

למוס שוקולד חלב:2 גרם (1/2 כפית) ג'לטין
10 מ"ל (2 כפיות) מים קרים
150 גרם שוקולד חלב
250 מ"ל (1 מכל) שמנת להקצפה, קרה מאוד

למוס שוקולד לבן:2 גרם (1/2 כפית) ג'לטין
10 מ"ל (2 כפיות) מים קרים
200 גרם שוקולד לבן
250 מ"ל (1 מכל) שמנת להקצפה, קרה מאוד

לציפוי:80 גרם שוקולד מריר
75 מ"ל (1/3 כוס) שמנת להקצפה

לקישוט:לבבות שוקולד חלב ולבן

בסיס:
  • במעבד מזון עם להב פלדה שמים ביסקוויטים וטוחנים לאבקה דקה.
  • מוסיפים חמאה מומסת וממרח שוקולד ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ודי דביקה.
  • מעבירים את התערובת לבסיס התבנית ומהדקים ליצירת בסיס די דק.
  • מקפיאים במשך כחצי שעה.
  • במעבד מזון עם להב פלדה שמים ביסקוויטים וטוחנים לאבקה דקה.
  • מוסיפים חמאה מומסת וממרח שוקולד ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ודי דביקה.
  • מעבירים את התערובת לבסיס התבנית ומהדקים ליצירת בסיס די דק.
  • מקפיאים במשך כחצי שעה.
  • מוסיפים חמאה מומסת וממרח שוקולד ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ודי דביקה.
  • 1
  • במעבד מזון עם להב פלדה שמים ביסקוויטים וטוחנים לאבקה דקה.
  • 2
  • מוסיפים חמאה מומסת וממרח שוקולד ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ודי דביקה.
  • 3
  • מעבירים את התערובת לבסיס התבנית ומהדקים ליצירת בסיס די דק.
  • 4
  • מקפיאים במשך כחצי שעה.
  • מוס שוקולד מריר:
    • בקערית קטנה שמים ג'לטין ומים ומשהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופח את הנוזלים.
    • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
    • מוסיפים 2-3 כפות מהשמנת לשוקולד וממסים יחד במיקרוגל או על גבי סיר אדים כפול. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
    • ממסים את הג'לטין במיקרוגל במשך כמה שניות ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים היטב.
    • בקערת מיקסר מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה אך רכה.
    • מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד עד שמתקבל מוס אחיד ומעט דליל.
    • יוצקים את המוס על גבי שכבת הבסיס ומיישרים.
    • מקפיאים למשך כשעה להתייצבות.
    • בקערית קטנה שמים ג'לטין ומים ומשהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופח את הנוזלים.
    • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
    • מוסיפים 2-3 כפות מהשמנת לשוקולד וממסים יחד במיקרוגל או על גבי סיר אדים כפול. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
    • ממסים את הג'לטין במיקרוגל במשך כמה שניות ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים היטב.
    • בקערת מיקסר מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה אך רכה.
    • מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד עד שמתקבל מוס אחיד ומעט דליל.
    • יוצקים את המוס על גבי שכבת הבסיס ומיישרים.
    • מקפיאים למשך כשעה להתייצבות.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 1
  • בקערית קטנה שמים ג'לטין ומים ומשהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופח את הנוזלים.
  • 2
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 3
  • מוסיפים 2-3 כפות מהשמנת לשוקולד וממסים יחד במיקרוגל או על גבי סיר אדים כפול. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 4
  • ממסים את הג'לטין במיקרוגל במשך כמה שניות ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים היטב.
  • 5
  • בקערת מיקסר מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה אך רכה.
  • 6
  • מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד עד שמתקבל מוס אחיד ומעט דליל.
  • 7
  • יוצקים את המוס על גבי שכבת הבסיס ומיישרים.
  • 8
  • מקפיאים למשך כשעה להתייצבות.
  • מוס שוקולד חלב:
    • בקערית קטנה שמים ג'לטין ומים ומשהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופח את הנוזלים.
    • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
    • מוסיפים 2-3 כפות מהשמנת לשוקולד וממסים יחד במיקרוגל או על גבי סיר אדים כפול. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
    • ממסים את הג'לטין במיקרוגל במשך כמה שניות ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים היטב.
    • בקערת מיקסר מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה אך רכה.
    • מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד עד שמתקבל מוס אחיד ומעט דליל.
    • יוצקים את המוס על גבי שכבת מוס השוקולד המריר ומיישרים.
    • מקפיאים למשך כשעה להתייצבות.
    • בקערית קטנה שמים ג'לטין ומים ומשהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופח את הנוזלים.
    • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
    • מוסיפים 2-3 כפות מהשמנת לשוקולד וממסים יחד במיקרוגל או על גבי סיר אדים כפול. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
    • ממסים את הג'לטין במיקרוגל במשך כמה שניות ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים היטב.
    • בקערת מיקסר מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה אך רכה.
    • מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד עד שמתקבל מוס אחיד ומעט דליל.
    • יוצקים את המוס על גבי שכבת מוס השוקולד המריר ומיישרים.
    • מקפיאים למשך כשעה להתייצבות.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 1
  • בקערית קטנה שמים ג'לטין ומים ומשהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופח את הנוזלים.
  • 2
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 3
  • מוסיפים 2-3 כפות מהשמנת לשוקולד וממסים יחד במיקרוגל או על גבי סיר אדים כפול. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 4
  • ממסים את הג'לטין במיקרוגל במשך כמה שניות ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים היטב.
  • 5
  • בקערת מיקסר מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה אך רכה.
  • 6
  • מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד עד שמתקבל מוס אחיד ומעט דליל.
  • 7
  • יוצקים את המוס על גבי שכבת מוס השוקולד המריר ומיישרים.
  • 8
  • מקפיאים למשך כשעה להתייצבות.
  • מוס שוקולד לבן:
    • בקערית קטנה שמים ג'לטין ומים ומשהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופח את הנוזלים.
    • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
    • מוסיפים 2-3 כפות מהשמנת לשוקולד וממסים יחד במיקרוגל או על גבי סיר אדים כפול. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
    • ממסים את הג'לטין במיקרוגל במשך כמה שניות ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים היטב.
    • בקערת מיקסר מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה אך רכה.
    • מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד עד שמתקבל מוס אחיד ומעט דליל.
    • יוצקים את המוס על גבי שכבת מוס השוקולד החלב ומיישרים.
    • מקפיאים למשך 3-4 שעות להתייצבות מוחלטת.
    • בקערית קטנה שמים ג'לטין ומים ומשהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופח את הנוזלים.
    • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
    • מוסיפים 2-3 כפות מהשמנת לשוקולד וממסים יחד במיקרוגל או על גבי סיר אדים כפול. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
    • ממסים את הג'לטין במיקרוגל במשך כמה שניות ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים היטב.
    • בקערת מיקסר מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה אך רכה.
    • מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד עד שמתקבל מוס אחיד ומעט דליל.
    • יוצקים את המוס על גבי שכבת מוס השוקולד החלב ומיישרים.
    • מקפיאים למשך 3-4 שעות להתייצבות מוחלטת.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 1
  • בקערית קטנה שמים ג'לטין ומים ומשהים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר עד שהג'לטין סופח את הנוזלים.
  • 2
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 3
  • מוסיפים 2-3 כפות מהשמנת לשוקולד וממסים יחד במיקרוגל או על גבי סיר אדים כפול. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 4
  • ממסים את הג'לטין במיקרוגל במשך כמה שניות ומוסיפים לתערובת השוקולד. מערבבים היטב.
  • 5
  • בקערת מיקסר מקציפים את יתרת השמנת לקצפת יציבה אך רכה.
  • 6
  • מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד עד שמתקבל מוס אחיד ומעט דליל.
  • 7
  • יוצקים את המוס על גבי שכבת מוס השוקולד החלב ומיישרים.
  • 8
  • מקפיאים למשך 3-4 שעות להתייצבות מוחלטת.
  • ציפוי שוקולד:
    • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
    • מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על סיר אדים כפול.
    • מערבבים היטב עד שמתקבל ציפוי אחיד ומבריק.
    • מחלצים את העוגה הקפואה מהתבנית ומניחים על גבי צלחת הגשה.
    • יוצקים בעדינות את הציפוי בחלק העליון של העוגה ומניחים לו לנזול מעט על הדפנות.
    • מקשטים בלבבות שוקולד לבן וחלב לסירוגין.
    • מפשירים את העוגה במשך 3-4 שעות במקרר ומגישים.
    • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
    • מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על סיר אדים כפול.
    • מערבבים היטב עד שמתקבל ציפוי אחיד ומבריק.
    • מחלצים את העוגה הקפואה מהתבנית ומניחים על גבי צלחת הגשה.
    • יוצקים בעדינות את הציפוי בחלק העליון של העוגה ומניחים לו לנזול מעט על הדפנות.
    • מקשטים בלבבות שוקולד לבן וחלב לסירוגין.
    • מפשירים את העוגה במשך 3-4 שעות במקרר ומגישים.
  • מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על סיר אדים כפול.
  • 1
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 2
  • מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על סיר אדים כפול.
  • 3
  • מערבבים היטב עד שמתקבל ציפוי אחיד ומבריק.
  • 4
  • מחלצים את העוגה הקפואה מהתבנית ומניחים על גבי צלחת הגשה.
  • 5
  • יוצקים בעדינות את הציפוי בחלק העליון של העוגה ומניחים לו לנזול מעט על הדפנות.
  • 6
  • מקשטים בלבבות שוקולד לבן וחלב לסירוגין.
  • 7
  • מפשירים את העוגה במשך 3-4 שעות במקרר ומגישים.
  • הטיפ שלנו
    • העוגה נשמרת במקרר עד 3 ימים.
    • אפשר להקפיא את העוגה בשלמותה (למעט הקישוט) עד חודש עטופה היטב.
    40 תגובות
    1. Avatar נורית הגיב:

      אפשר להחליף שוקולד חלב בשוקולד רובי ?

    2. Avatar ציפי ברגר הגיב:

      לאיזה גודל תבנית המכון ?

    3. Avatar רינה הגיב:

      במה אפשר להמיר את הגלטין?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי רינה,
        בעוגה הזאת הג'לטין הכרחי לשמירת היציבות והמרקם של העוגה ולכן לא ממליצים להחליף אותו או להוריד אותו מהמתכון.

    4. Avatar רעות הגיב:

      הי,האם צריך לרפד את תחתית התבנית בנייר אפיה ? בשביל שחילוץ העוגה יהיה קל?

    5. Avatar יהודית הגיב:

      הכנתי את העוגה יצאה פצצה טעימה יותר משל החנות

    6. Avatar רנא הגיב:

      מה הוא גובה העוגה התבנית?

    7. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      היי, איזה קצפת מומלצת למוס? ואם רוצים פרווה?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי,
        לגרסה פרווה אפשר להשתמש בשמנת צמחית, אבל אם רוצים פרווה זה לא יהיה טריקולד כי השוקולד הלבן והחלב הם חלביים.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    8. Avatar ליאת גל הגיב:

      אני רוצה להכין את העוגה בתבנית 28 להכפיל כמויות

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי ליאת,
        לתבנית 28 את צריכה להכפיל כמויות פי 1.5.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    9. Avatar הדר הגיב:

      היי, אם אני רוצה להכין בתבנית 20 כדי שתצא גבוהה, לעשות באותן כמויות? תודה

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        היי הדר,
        אם המטרה היא שהעוגה תצא גבוהה במיוחד אז אל תורידי כמויות, אבל במקרה הזה את צריכה להשתמש בתבנית גבוהה במיוחד ולא בתבנית בגובה סטנדרטי.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    10. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      אפשר לא להשתמש בשוקולד לבן?

      • Avatar רגע מתוק הגיב:

        כן אפשר,רק אז לא יצאו לך 3 שכבות של שוקולד אלה רק 2.
        שימו לב שהוספנו עבורכם אופציה לשאול שאלות בלייב דרך הוואטסאפ. ניתן למצוא את כפתור הוואטסאפ בצד שמאל למטה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0