אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
ы
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת מוס רובי

עוגת מוס רובי משגעת עם בסיס פאדג' שוקולדי ונמס בפה שמשתלב באופן מושלם עם המוס רובי הפירותי ומעל הכל ציפוי של גנאש מנומר שנותן לה מראה מרשים במיוחד
  • מתכון, צילום וסטיילינג: שירן מתתיהו
זמן הכנה: 7 שעות
רמת קושי: בינוני
כמות: תבנית עגולה בקוטר 18
ללא גלוטן
3 תגובות

מצרכים

לבסיס פאדג׳: 150 גרם שוקולד פרה מריר
150 גרם חמאה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
30 גרם (3 כפות) קקאו
3 ביצים L
קורט מלח

למוס רובי:300 גרם שוקולד ספלנדיד רובי עם שברי פולי קקאו מקורמלים
6 גרם (1 כפית) ג׳לטין
30 מ״ל (2 כפות) מים
150 מ״ל שמנת מתוקה
להקצפה: 600 מ״ל שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל

לגנאש מריר:70 גרם שוקולד פרה מריר
70 מ"ל שמנת מתוקה

לגנאש רובי:70 גרם שוקולד ספלנדיד רובי
35 מ״ל שמנת מתוקה

הכנת בסיס הפאדג':
  • ממיסים בקערה במיקרו את השוקולד והחמאה כדקה וחצי. מערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מעבירים לתבנית בקוטר 20 ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-20 דקות.
  • מקררים את הפאדג׳ לגמרי.
  • ממיסים בקערה במיקרו את השוקולד והחמאה כדקה וחצי. מערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מעבירים לתבנית בקוטר 20 ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-20 דקות.
  • מקררים את הפאדג׳ לגמרי.
  • מעבירים לתבנית בקוטר 20 ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-20 דקות.
  • 1
  • ממיסים בקערה במיקרו את השוקולד והחמאה כדקה וחצי. מערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 2
  • מעבירים לתבנית בקוטר 20 ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-20 דקות.
  • 3
  • מקררים את הפאדג׳ לגמרי.
  • הכנת המוס:
    • משרים את הג׳לטין במים כ-10 דקות עד שהוא סופח את הנוזלים.
    • ממיסים בקערה במיקרו את השוקולד רובי עם 150 מ״ל שמנת מתוקה בפולסים של 30 שניות עד שהתערובת נמסה. מערבבים לאיחוד.
    • ממיסים את הג׳לטין 10 שניות במיקרו ומוסיפים לתוך תערובת השוקולד. מערבבים היטב.
    • בקערת המיקסר מקציפים 600 מ״ל שמנת מתוקה עם תמצית הוניל למרקם יוגורט. מקפלים את הקצפת לתוך השוקולד ב-3 פעמים.
    • בעזרת רינג או תבנית בקוטר 18 קורצים את הפאדג׳ כך שמתקבל עיגול מדויק.
    • מניחים את הפאדג׳ בתחתית התבנית ושופכים מעל את המוס. מכניסים למקפיא ל-6 שעות לפחות עד שהוא קפוא לגמרי.
    • משרים את הג׳לטין במים כ-10 דקות עד שהוא סופח את הנוזלים.
    • ממיסים בקערה במיקרו את השוקולד רובי עם 150 מ״ל שמנת מתוקה בפולסים של 30 שניות עד שהתערובת נמסה. מערבבים לאיחוד.
    • ממיסים את הג׳לטין 10 שניות במיקרו ומוסיפים לתוך תערובת השוקולד. מערבבים היטב.
    • בקערת המיקסר מקציפים 600 מ״ל שמנת מתוקה עם תמצית הוניל למרקם יוגורט. מקפלים את הקצפת לתוך השוקולד ב-3 פעמים.
    • בעזרת רינג או תבנית בקוטר 18 קורצים את הפאדג׳ כך שמתקבל עיגול מדויק.
    • מניחים את הפאדג׳ בתחתית התבנית ושופכים מעל את המוס. מכניסים למקפיא ל-6 שעות לפחות עד שהוא קפוא לגמרי.
  • ממיסים בקערה במיקרו את השוקולד רובי עם 150 מ״ל שמנת מתוקה בפולסים של 30 שניות עד שהתערובת נמסה. מערבבים לאיחוד.
  • 1
  • משרים את הג׳לטין במים כ-10 דקות עד שהוא סופח את הנוזלים.
  • 2
  • ממיסים בקערה במיקרו את השוקולד רובי עם 150 מ״ל שמנת מתוקה בפולסים של 30 שניות עד שהתערובת נמסה. מערבבים לאיחוד.
  • 3
  • ממיסים את הג׳לטין 10 שניות במיקרו ומוסיפים לתוך תערובת השוקולד. מערבבים היטב.
  • 4
  • בקערת המיקסר מקציפים 600 מ״ל שמנת מתוקה עם תמצית הוניל למרקם יוגורט. מקפלים את הקצפת לתוך השוקולד ב-3 פעמים.
  • 5
  • בעזרת רינג או תבנית בקוטר 18 קורצים את הפאדג׳ כך שמתקבל עיגול מדויק.
  • 6
  • מניחים את הפאדג׳ בתחתית התבנית ושופכים מעל את המוס. מכניסים למקפיא ל-6 שעות לפחות עד שהוא קפוא לגמרי.
  • הכנת הגנאש:
    • ממיסים את השוקולדים והשמנת (בשתי קערות נפרדות) במיקרו בפולסים של 30 שניות עד שהם נמסים לגמרי. מערבבים, מעבירים לשקיות זילוף וגוזרים חור קטן.
    • יוצרים טפטופים חום & ורוד מסביב לעוגה ומשאריות הגנאש יוצרים כתמים על גבי המוס. מקשטים בשוקולד רובי, פניני שוקולד וכל מה שאוהבים.
    • ממיסים את השוקולדים והשמנת (בשתי קערות נפרדות) במיקרו בפולסים של 30 שניות עד שהם נמסים לגמרי. מערבבים, מעבירים לשקיות זילוף וגוזרים חור קטן.
    • יוצרים טפטופים חום & ורוד מסביב לעוגה ומשאריות הגנאש יוצרים כתמים על גבי המוס. מקשטים בשוקולד רובי, פניני שוקולד וכל מה שאוהבים.
  • יוצרים טפטופים חום & ורוד מסביב לעוגה ומשאריות הגנאש יוצרים כתמים על גבי המוס. מקשטים בשוקולד רובי, פניני שוקולד וכל מה שאוהבים.
  • 1
  • ממיסים את השוקולדים והשמנת (בשתי קערות נפרדות) במיקרו בפולסים של 30 שניות עד שהם נמסים לגמרי. מערבבים, מעבירים לשקיות זילוף וגוזרים חור קטן.
  • 2
  • יוצרים טפטופים חום & ורוד מסביב לעוגה ומשאריות הגנאש יוצרים כתמים על גבי המוס. מקשטים בשוקולד רובי, פניני שוקולד וכל מה שאוהבים.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים במקפיא עד חודש או במקרר עד 6 ימים (אחרי הוספת הגנאש אפשר כבר לשמור במקרר כדי שהעוגה תפשיר)
    3 תגובות
    1. Avatar ענבל הגיב:

      חייב להשתמש בגלטין?

    2. Avatar משתמש אנונימי (לא מזוהה) הגיב:

      האם אפשר לעשות אם שוקולד לבן גם?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0