מעבר לתפריט תחתון
הפעל הדגשת קישורים

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת עולם הממתקים

עוגת יום הולדת חגיגית במיוחד לאוהבי הממתקים - עוגת שוקולד בחושה עם ציפוי שוקולד ואצבעות שוקולד פרה והמון עדשים צבעוניות לקישוט
  • מתכון: נטלי לוין
  • הכנה וצילום: Foo-Food.com
הוסף למועדפים שלי
זמן הכנה: שעתיים
רמת קושי: בינוני
כמות: תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ
38 תגובות
מצרכים

לעוגה:100 גרם שוקולד מריר
180 מ"ל (3/4 כוס) שמן
280 גרם (כוס ושליש) סוכר
4 ביצים
400 מ"ל (2 מכלים) שמנת חמוצה
150 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות) מים
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
100 גרם (3/4 כוס) קקאו
280 גרם (2 כוסות) קמח
2 כפיות אבקת אפייה

לגנאש שוקולד:200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה
קורט מלח

לקישוט:אצבעות שוקולד פרה
סוכריות עדשים צבעוניות

אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. ממיסים במיקרוגל או על בן מארי, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  • מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
  • מוסיפים סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, מים, מלח ווניל וטורפים לתערובת אחידה.
  • מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  • יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים במשך 40-50 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • אם פני העוגה לא ישרים – מיישרים אותם באמצעות סכין לחם ארוכה.
  • גנאש שוקולד מריר: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה. מוסיפים את המלח ומערבבים.
  • מצננים את הגנאש במשך כשעה במקרר עד שהוא מגיע למרקם נוח למריחה.
  • מצפים את העוגה הקרה בגנאש בדפנות ובחלק העליון בעזרת פלטה.
  • מדביקים לדפנות העוגה אצבעות שוקולד פרה בצפיפות ומפזרים עדשים צבעוניות בחלק העליון.
  • מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. ממיסים במיקרוגל או על בן מארי, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  • מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
  • מוסיפים סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, מים, מלח ווניל וטורפים לתערובת אחידה.
  • מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  • יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים במשך 40-50 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • אם פני העוגה לא ישרים – מיישרים אותם באמצעות סכין לחם ארוכה.
  • גנאש שוקולד מריר: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה. מוסיפים את המלח ומערבבים.
  • מצננים את הגנאש במשך כשעה במקרר עד שהוא מגיע למרקם נוח למריחה.
  • מצפים את העוגה הקרה בגנאש בדפנות ובחלק העליון בעזרת פלטה.
  • מדביקים לדפנות העוגה אצבעות שוקולד פרה בצפיפות ומפזרים עדשים צבעוניות בחלק העליון.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. ממיסים במיקרוגל או על בן מארי, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  • 1
  • מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.
  • 2
  • שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. ממיסים במיקרוגל או על בן מארי, עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
  • 3
  • מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
  • 4
  • מוסיפים סוכר, ביצים, שמנת חמוצה, מים, מלח ווניל וטורפים לתערובת אחידה.
  • 5
  • מנפים פנימה קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  • 6
  • יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים במשך 40-50 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
  • 7
  • אם פני העוגה לא ישרים – מיישרים אותם באמצעות סכין לחם ארוכה.
  • 8
  • גנאש שוקולד מריר: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה. מוסיפים את המלח ומערבבים.
  • 9
  • מצננים את הגנאש במשך כשעה במקרר עד שהוא מגיע למרקם נוח למריחה.
  • 10
  • מצפים את העוגה הקרה בגנאש בדפנות ובחלק העליון בעזרת פלטה.
  • 11
  • מדביקים לדפנות העוגה אצבעות שוקולד פרה בצפיפות ומפזרים עדשים צבעוניות בחלק העליון.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 3-4 ימים, אך מומלץ להגישה בטמפרטורת החדר.
    • בנוסף לעדשים אפשר להשתמש בכל ממתק אחר שאוהבים, סוכריות גומי וכיו”ב.
    38 תגובות
    הוסף תגובה
    1. ניצן נייקרוג הגיב:

      היי צריך וו מיוחד למיקסר?
      וגם מוסיפים את כל המיכל שמנת?

    2. עלית111 הגיב:

      העוגה היא עם אגוזים ? מרכיב בעוגה הוא עם אגוזים או עלול להכיל?

    3. רחלי הגיב:

      עשיתי את הגנש ושמתי לילה שלם במקרר וזה עדיין יחסית נוזלי
      מה עליי לעשות?

    4. רחלי הגיב:

      שמתי לילה שלם את הגנש ועדיין נוזלי .
      למה?

    5. טל הגיב:

      היי,
      אפשר לשים אצבעות שוקולד קינדר במקום?

    6. סיון הגיב:

      היי.
      באיזה תבנית משתמשים בשביל העוגה??
      ומה עוד אפשר להוסיף חוץ מעדשים ושוקולד?

      • רגע מתוק רגע מתוק הגיב:

        תבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ. אפשר לקשט בכל סוג של ממתקים שאוהבים – מטבעות שוקולד, סוכריות גומי וכיו”ב.

    7. אורנה הגיב:

      האם אפשר לחצות את העוגה ל-2 ולמלא בקרם?

    8. רוית הגיב:

      האם תספיק ל 20 איש ?

    9. שיראל הגיב:

      אפשרי להגיש את העוגה באותו יום או שחייב קירור ל3/4 ימים ?

    10. מלכה הגיב:

      העוגה בטוח תופחת?

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0