מעבר לתפריט תחתון
הפעל הדגשת קישורים

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת ריקוטה ושוקולד לבן

עוגת גבינה ריקוטה עדינה, קלה להכנה ועשירה במיוחד עם תוספת שוקולד לבן שמוסיף מתיקות שמשתלבת בצורה מושלמת עם חמיצות הגבינה. מסוג העוגות שכיף להגיש ליד כוס קפה או תה אחרי הארוחה או סתם כנשנוש מתוק של אחרי הצהריים.
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
הוסף למועדפים שלי
זמן הכנה: שעה
רמת קושי: קל
כמות: תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ
0 תגובות
מצרכים

לעוגה:3 ביצים L
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
250 גרם (1 מכל) גבינת ריקוטה
60 מ"ל (1/4 כוס) שמן
175 גרם (כוס ורבע) קמח
1 כפית אבקת אפייה
100 גרם שוקולד לבן

לקישוט:אבקת סוכר

אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה טורפים יחד ביצים, מלח, וניל, סוכר, ריקוטה ושמן עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שאחיד.
  • קוצצים את השוקולד הלבן דק מאוד עד שהוא מגיע למרקם של אבקה דקה.
  • מוסיפים את השוקולד הקצוץ לבלילה ומערבבים בעדינות לפיזור אחיד בתערובת.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
  • אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה תפוחה, זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • בקערה טורפים יחד ביצים, מלח, וניל, סוכר, ריקוטה ושמן עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שאחיד.
  • קוצצים את השוקולד הלבן דק מאוד עד שהוא מגיע למרקם של אבקה דקה.
  • מוסיפים את השוקולד הקצוץ לבלילה ומערבבים בעדינות לפיזור אחיד בתערובת.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
  • אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה תפוחה, זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
  • בקערה טורפים יחד ביצים, מלח, וניל, סוכר, ריקוטה ושמן עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 1
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2
  • בקערה טורפים יחד ביצים, מלח, וניל, סוכר, ריקוטה ושמן עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 3
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שאחיד.
  • 4
  • קוצצים את השוקולד הלבן דק מאוד עד שהוא מגיע למרקם של אבקה דקה.
  • 5
  • מוסיפים את השוקולד הקצוץ לבלילה ומערבבים בעדינות לפיזור אחיד בתערובת.
  • 6
  • יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
  • 7
  • אופים במשך 35-45 דקות או עד שהעוגה תפוחה, זהובה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  • 8
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • 9
  • מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 6 ימים.
    • מומלץ להגיש את העוגה חמימה או בטמפרטורת החדר.
    • במקום שוקולד לבן אפשר להשתמש בשוקולד חלב או מריר. הטעמים ישתנו בהתאם.
    • אפשר להוסיף לעוגה גם אגוזים קצוצים בחלק העליון לקישוט (לפני האפייה).
    0 תגובות
    הוסף תגובה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0