מעבר לתפריט תחתון
הפעל הדגשת קישורים

אתר זה עושה שימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות

סגור
עוגות
מאפינס וקאפקייקס
עוגיות ומאפים אישיים
חגים וימי הולדת
מתכונים עם מוצרים
קלים ומהירים
מתכונים לילדים

עוגת שוקולד ודובדבנים בחושה

אם אתם אוהבים שוקולד ודובדבנים – אל תפספסו את העוגה הזאת! עוגת שוקולד רכה ועשירה במיוחד מנוקדת בדובדבנים מתוקים שמתפוצצים בפה מרוב עסיס, עם ציפוי שוקולד מבריק והמון דובדבנים טריים מעל. עוגה מהירה וקלה להכנה שכיף להכין בקיץ.
  • מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין
הוסף למועדפים שלי
זמן הכנה: שעה וחצי
רמת קושי: קל
כמות: תבנית מרובעת בגודל 20*30 ס"מ או פיירקס בינונית
0 תגובות
מצרכים

לעוגה:200 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
קורט מלח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
80 מ"ל (1/3 כוס) חלב
3 ביצים L
140 גרם (1 כוס) קמח
1 כפית אבקת אפייה
200 גרם דובדבנים מגולענים

לציפוי:100 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה

לקישוט:דובדבנים טריים

אופן ההכנה:
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה.
  • מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מוסיפים מלח, סוכר ווניל וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים ביצים וטורפים עד שהן נטמעות בבלילה.
  • מוסיפים חלב ומערבבים עד אחידות.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שהבלילה אחידה.
  • מוסיפים את הדובדבנים המגולענים ומערבבים לפיזור אחיד בתערובת.
  • יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
  • אופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה תפוחה, יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים בטמפרטורת החדר.
  • ציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים היטב עד שהכל נמס ומתקבל גנאש אחיד ומבריק.
  • יוצקים את הגנאש על גבי העוגה ומיישרים את החלק העליון.
  • מצננים במשך 2-3 במקרר עד להתייצבות מוחלטת.
  • מקשטים בדובדבנים לפני ההגשה.
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה.
  • מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מוסיפים מלח, סוכר ווניל וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים ביצים וטורפים עד שהן נטמעות בבלילה.
  • מוסיפים חלב ומערבבים עד אחידות.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שהבלילה אחידה.
  • מוסיפים את הדובדבנים המגולענים ומערבבים לפיזור אחיד בתערובת.
  • יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
  • אופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה תפוחה, יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים בטמפרטורת החדר.
  • ציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים היטב עד שהכל נמס ומתקבל גנאש אחיד ומבריק.
  • יוצקים את הגנאש על גבי העוגה ומיישרים את החלק העליון.
  • מצננים במשך 2-3 במקרר עד להתייצבות מוחלטת.
  • מקשטים בדובדבנים לפני ההגשה.
  • שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה.
  • 1
  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2
  • שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערה.
  • 3
  • מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • 4
  • מוסיפים מלח, סוכר ווניל וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 5
  • מוסיפים ביצים וטורפים עד שהן נטמעות בבלילה.
  • 6
  • מוסיפים חלב ומערבבים עד אחידות.
  • 7
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שהבלילה אחידה.
  • 8
  • מוסיפים את הדובדבנים המגולענים ומערבבים לפיזור אחיד בתערובת.
  • 9
  • יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון.
  • 10
  • אופים במשך 30-40 דקות או עד שהעוגה תפוחה, יציבה וקיסם הננעץ במרכזה יוצא עם פירורים לחים.
  • 11
  • מצננים בטמפרטורת החדר.
  • 12
  • ציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  • 13
  • מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי. מערבבים היטב עד שהכל נמס ומתקבל גנאש אחיד ומבריק.
  • 14
  • יוצקים את הגנאש על גבי העוגה ומיישרים את החלק העליון.
  • 15
  • מצננים במשך 2-3 במקרר עד להתייצבות מוחלטת.
  • 16
  • מקשטים בדובדבנים לפני ההגשה.
  • הטיפ שלנו
    • שומרים את העוגה עטופה היטב במקרר עד 5 ימים.
    • מומלץ להגיש בטמפרטורת החדר.
    • אפשר להשתמש בדובדבנים טריים מגולענים או קפואים או משומרים (ללא הנוזלים).
    • במקום דובדבנים אפשר להשתמש בכל פרי יער אחר שאוהבים.
    0 תגובות
    הוסף תגובה

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר.

    0